Busted Recipes: Χυλός για τηγάνι

Πιάνεις το χειριστήριο να ξεκινήσεις να παίζεις και θέλεις κάτι να μασουλάς, κάτι γεμάτο, τηγανιτό ίσως…
Συνταγή με “εκδόσεις” σήμερα, απλή, γρήγορη και ανήκει στην κατηγορία των συνοδευτικών!

Χυλός για τηγάνισμα.

Χυλός μπίρας:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περ. 128 γρ,)
330 ml (1 κουτί) μπίρα
1 αυγό
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
½ κ.γ. πιπέρι

Χυλός λεμονιού:
1 κούπα αλεύρι/φαρίνα που φουσκώνει μόνο του (περ. 128 γρ,)
330 ml (1 κουτί) λεμονίτα με ανθρακικό πολύ παγωμένη!
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
Λίγο ξύσμα λεμονιού

Χυλός

για κοτόπουλο:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περ. 128 γρ,)
1 κ.γ. Baking Powder
½ κ.γ αλάτι
½ κούπα γάλα (περ. 125 ml)
½ κούπα νερο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση:
Η παραπάνω συνταγές δεν είναι δύσκολες. Πρώτα ανακατεύετε τα “στεγνά” υλικά, όπως το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι κλπ. και έπειτα προσθέστε τα υγρά υλικά αργά, ανακατεύοντας το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους χυλούς με κολοκυθάκια κομμένα σε στυλ πατάτας τηγανητής, δακτυλίδια κρεμμυδιού, καρότα, κοτόπουλο, ψάρι, ροδέλες καλαμαράκια, γαρίδες γενικά ότι θέλετε! Αυτό που χρειάζεται ένα τηγάνι βαθύ ή μια φριτέζα, σπορέλαιο – ηλιέλαιο γύρο στους 170 βαθμούς, (στο τηγάνι άπλα βάλτε το μάτι μια σκάλα κάτω από το τέρμα και αφήστε να κάψει το λάδι αρκετά). ΠΑΝΤΑ θα πρέπει να στεγνώνεται καλά τα υλικά σας γιατί το νερό στο τηγάνι είναι εχθρός. Προσοχή με τα καλαμαράκια γιατί το κύριο συστατικό τους είναι το νερό (είναι μέσα στις ίνες τους) όποτε σε κάθε βύθισμα τους στο τηγάνι θα γίνεται “πόλεμος”.
Πρόταση δική μου: Κολοκυθάκια, κρεμμύδι και καρότο κομμένα σε λωρίδες μαζί με τζατζίκι η μαγιονέζα και κρύα μπίρα.

Καλή σας μάσα….

Keywords
Τυχαία Θέματα