Metal Gear Rising: Revengeance Review

Metal Gear Universe, Platinum Games, Cyborg Ninja. Κάτι άλλο;

Το Metal Gear Rising: Revengeance είναι το πρώτο spin-off παιχνίδι της σειράς Metal Gear που είναι διαθέσιμο για οικιακές κονσόλες. Την ανάπτυξη έχει αναλάβει η Platinum Games,

δημιουργός των Bayonetta, Vanquish, Anarchy Reigns, σε συνεργασία με τη Kojima Productions. Οταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τo 2009, το τίτλος του παιχνιδιού ηταν Metal Gear Solid: Rising, και προοριζόταν ως interquel μεταξύ των γεγονότων των Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty και Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Όμως λόγω τεχνικών δυσκολιών ανάπτυξης, ο Kojima ακύρωσε το project. To 2011 βρέθηκε μια λύση, με την Platinum Games να αναλαμβάνει την ανάπτυξη του τίτλου, και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε το Metal Gear Rising: Revengeance, το οποίο άλλαξε δραματικά σε gameplay με σκοπό να δώσει περισσότερη ελευθερία στους δημιουργούς, με την Kojima Productions να είναι υπεύθυνη για την πλοκή και τον σχεδιασμού του κύριου χαρακτήρα, Raiden.

Ιστορία

Το Metal Gear Rising: Revengeance λαμβάνει τόπο το 2018, τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του Metal Gear Solid 4. Ο παίκτης παίρνει το ρόλο ενός σαϊμπερ γενετικού βελτιωμένου ονόματι Raiden, του οποίου στόχος είναι να σταματήσει διάφορες εταιρίες που πλουτίζουν εις βάρος αθώων ανθρώπων, προκαλώντας καταστροφικούς πολέμους. Οι παλιοί fans της σειράς θα καταλάβουν καλύτερα το story, αυτό όμως δεν σημαίνει πως καινούργια άτομα στη σειρά θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Στην πορεία του παιχνιδιού, ο Raiden θα προσπαθήσει να βάλει τέλος σε εταιρίες αυτού του τύπου, μαθαίνοντας παράλληλα ποιός είναι ο σκοπός τους. Δυστυχώς, όπως και με κάθε παιχνίδι του Kojima, δεν μπορούμε να πούμε πολλά, χωρίς να αποκαλύπτουμε συμβάντα του παιχνιδιού(spoilers), το οποίο είναι πολύ αρνητικό για άτομα που θέλουν να το παίξουν, και γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Gameplay

Το παιχνίδι φαίνεται απο τα πρώτα λεπτά πως είναι της Platinum Games. Οι μάχες είναι γρήγορες, έντονες και φυσικά δεν λείπουν τα φοβερά εφέ. Σαν Metal Gear τίτλος, ένα απαραίτητο στοιχείο είναι το stealth, και χαιρόμαστε που είναι παρόν ακόμα και σε ένα spin-off το οποίο κυρίως βασίζεται σε μάχη σώμα με σώμα. Τα boss fights επίσης δεν απουσιάζουν, καθώς σε κάθε πίστα είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπίσετε έναν, και αν όχι, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος mini-boss για να σας κρατάει σε εγρήγορση. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι το blade mode, στο οποίο χρησιμοποιώντας τον αναλογικό μοχλό και κλειδώνοντας το στόχο αρχικά με τη σκανδάλη, μπορείτε να κομματιάσετε τα πάντα, είτε είναι αντικείμενα, είτε αντίπαλοι cyborg ninjas. Επίσης παρόν είναι και κάποια quick time events, σε μικρό βαθμό. Επίσης, χάρη στους πόντους που μαζεύετε, μπορείτε να αναβαθμίσετε τον Raiden και να μάθει νέες δυνατότερες κινήσεις. Φυσικά το σπαθί δεν είναι το μόνο όπλο, καθώς αποκτάτε νέα όπλα απο boss fights, όπως επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα όπλα των αντιπάλλων, όπως RPGs και διάφορα είδη χειροβομβίδων. Δυστυχώς η κάμερα έχει μερικά θεματάκια, τα οποία όμως με την πορεία συνηθίζονται.

Γραφικά

Αν και το παιχνίδι δεν έχει τα ομορφότερα γραφικά που έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι αρκετά προσεγμένα και καλοσχεδιασμένα για το είδος του. Παρόλο που δείχνει κάπως ψυχρό λόγω χρωματικής παλέτας διαθέτει φοβερά εφέ και φωτισμούς, κυρίως εν ώρα μάχης. Το δυνατότερο σημείο του τίτλου είναι το framerate, το οποίο κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια τρέχει στα 60 καρέ ανα δευτερόλεπτο. Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που πέφτει στιγμιαία, ειδικά στην έκδοση του PlayStation 3 αλλά όχι σε τόσο τραγικά επίπεδα που να μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στις δύο εκδόσεις του παιχνιδιού, Xbox 360 και PS3. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας δεν θα μείνει παραπονεμένος από το οπτικό αποτέλεσμα.

Πιθανά Sequel

Τον Ιανουάριο του 2012, ο Kojima ανέφερε πως βάση της διασημότητας του τίτλου, το προσωπικό είναι πρόθυμο να δημιουργήσει μια νέα σειρά βασισμένη στο σύμπαν του Metal Gear και κατ’ επέκταση στου Rising. O Kojima είδε πολύ θετικά τη συνεργασία μεταξύ Platinum Games και Kojima Productions και πρότεινε πως ένα sequel στο κοντινό μέλλον, το οποίο θεωρούμε πολύ πιθανό να συμβεί. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο θα είναι μόνο εφικτό δουλεύοντας πάλι με την ταλανατούχα ομάδα της Platinum Games, πρόσθετοντας μάλιστα την άκρως τιμητική για την εταιρία φράση πως “κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει”.

Θετικά

- Το γρήγορο gameplay
- Τα εφέ και τα καρέ ανά δευτερόλεπτο
- Οι εντυπωσιακές boss μάχες
- Η χρήση του Metal Gear Universe
- Οι αναβαθμίσεις στολής και όπλων

Αρνητικά

- Τα θέματα της κάμερας
- Σχετικά μικρή διάρκεια
- Επαναλμβανόμενοι αντίπαλοι
Βαθμολογία : 8Κονσόλα που χρησιμοποιηθήκε για Review: Xbox360Είδος: Action, Hack and SlashΚυκλοφορεί για: Xbox360, PS3
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22/03/2013Εκδότρια εταιρία: Konami
Εταιρία ανάπτυξης: Platinum Games
Διάθεση για την Ελλάδα: Zegetron
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.konami.jp/mgr/

The post Metal Gear Rising: Revengeance Review appeared first on busted.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα