The Amazing Spider-Man 2 Review

Τι γίνεται όταν η προσωπική ζωή αναμιγνύεται με αυτή του σούπερ ήρωα;

To The Amazing Spider-man 2 αποτελεί ίσως το καλύτερο Spider-man που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, σύμφωνα με κάποιους, αλλά δυστυχώς οι προσδοκίες μας ήταν ελαφρώς υψηλότερες. Πριν φτάσουμε όμως σε αυτό, λίγα λόγια για το σενάριο. Το sequel του The Amazing Spider-man μας ξεκινάει δυναμικά με τον αγαπημένο μας ήρωα να προσπαθεί να σταματήσει

μια ομάδα κακοποιών που έχουν κλέψει μερικά φιαλίδια με πλουτώνιο. Αφού συλληφθεί ο αρχηγός της ομάδας, Aleksei Sytsevich, υπόσχεται πως θα επιστρέψει ως Rhino για να πάρει εκδίκηση. Ο κύριος κακός της υπόθεσης είναι ο Max Dillon, ένας απλός υπάλληλος της Oscorp που με ένα ατύχημα μετατρέπεται στον Electro, ικανός να τιθασέψει τον ηλεκτρισμό και να τον χρησιμοποιήσει ενάντια στον Spider-man. Στην μάχη θα μπει και ο Green Goblin, γνωστός ως ο παιδικός φίλος του Peter Parker, Harry Osborn. Μαζί θα συμμαχήσουν για να βγάλουν τον μισητό εχθρό τους από την μέση. Παράλληλα, θα δούμε τι πραγματικά απ’ έγιναν οι γονείς του, ενώ ο Peter θα ανακαλύψει μερικές πολύ σημαντικές πληροφορίες για τον πατέρα του και το έργο του.

Η ταινία διαρκεί 142 λεπτά, τα οποία είναι γεμάτα δράση, αγωνία και ρομαντισμό. Για τον ρομαντισμό είναι η υπεύθυνη η Gwen Stacy, η κοπέλα του ήρωα μας, που φροντίζει να υπάρχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην σχέση τους. Ωστόσο, θα βοηθήσει σημαντικά τον Spider-man στην μάχη ενάντια στο κακό, μάλιστα θα τον σώσει και μερικές φορές, ενώ παράλληλα θα αποδειχθεί η αδυναμία του. Όπως και κάθε Spider-man, έτσι και αυτό θα εκτιμηθεί θετικά και από κοπέλες που είναι λιγότερο μυημένες στα geek σύμπαντα των σούπερ ηρώων. Αυτό, με λίγα λόγια, σημαίνει πως μπορείτε να πάρετε μαζί σας και το άλλο σας μισό, που σίγουρα θα λατρέψει την ταινία χωρίς να αποδειχτεί βαρετή. Από την άλλη, υπάρχουν άφθονες σκηνές με ψηφιακά εφέ και μάλιστα θα ευχαριστηθείτε και την 3D έκδοση. Που είναι το αρνητικό θα σκέφτεστε; Στα διάφορα τρέιλερ είδαμε μάχες με Electro, Green Goblin και Rhino. Δυστυχώς, ο Green Goblin έλαβε ελάχιστα λεπτά μπροστά στην κάμερα και ακόμα λιγότερα ο Rhino. Εύκολα θα μπορούσαν να σχηματίσουν μία ομάδα οι τρεις τους, αλλά για κακή μας τύχη οι σεναριογράφοι έπραξαν διαφορετικά. Ακόμα, το καθιερωμένο spoiler-teaser της Marvel δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα μικρό απόκομμα της ερχόμενης ταινίας X-Men, πράγμα που υποδήλωσε πως η εταιρία αφιέρωσε ελάχιστο χρόνο στην δημιουργία του.

Το cast ήταν από τα πιο δυνατά σημεία της ταινίας, με ηχηρά ονόματα όπως ο Andrew Garfield, ως Spider-man, η όμορφη Emma Stone, στον ρόλο της Gwen Stacy, ο Jamie Fox ως ο Electro και ο Dane DeHaan να υποδύεται τον Harry Osborn. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρισκόταν ο Marc Webb, ενώ οι σεναριογράφοι φρόντισαν να τοποθετήσουν αρκετές χιουμοριστικές ατάκες ώστε να δημιουργηθεί ένα αρκετά ευχάριστο σενάριο. Χωρίς, αμφιβολία, μιλάμε για ένα από τα καλύτερα Spider-man, θα μπορούσε όμως να ήταν καλύτερο. Αν μπείτε στην αίθουσα ενθουσιασμένοι από τα trailers καλύτερα να αναθεωρήσετε και να μετριάσετε τις προσδοκίες σας. Σίγουρα όμως, αποτελεί μια καταπληκτική ταινία που θα ευχαριστήσει τόσο τους φαν όσο και τους μη.


Επίσημη Ιστοσελίδα: www.theamazingspiderman.com

Σκηνοθέτης: Marc Webb

Ηθοποιοί: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan

Βαθμολογία IMDb: 7,6/10

Βαθμολογία busted: 8/10

Keywords
Τυχαία Θέματα