To The Witcher 3: Wild Hunt είναι καλύτερο από τo Skyrim

Όχι, δεν είναι σχετική συνέντευξη της CD PROJEKT RED, που το λέει αυτό, ούτε συνέντευξη της Bethesda Softworks που να ισχυρίζεται το ίδιο. Πρόκειται για άλλο ένα γνωμικό άρθρο, το οποίο αφού είδα ότι είχε τεράστια απήχηση με το θέμα των ερωτικών σκηνών και της βίας στα βιντεοπαιχνίδια, αποφάσισα να το συνεχίζω στο Busted.gr. Αυτήν την φορά θέμα μου είναι αυτή η “κόντρα” μεταξύ του Skyrim και του The Witcher

3: Wild Hunt. Όλο αυτό το θέμα έχει ξεκινήσει από την στιγμή που μάθαμε περισσότερα για το The Witcher 3: Wild Hunt και για την τεράστια διάρκεια του και τον τεράστιο χάρτη που πρόκειται να έχει. Πολλοί gamers αρχίζουν να κάνουν λόγο ότι το τελευταίο κεφάλαιο στην ζωή του Geralt of Rivia, θα κατάφερνε και θα έπαιρνε τα ηνία από το Skyrim ως το καλύτερο RPG όλων των εποχών. Και εγώ θα συμφωνήσω με αυτά τα λεγόμενα, αλλά δεν θα το κάνω μόνο στα λόγια τυπικά, αλλά έχω και κάποιους λόγους να πιστεύω αυτό το πράγμα. Ας τους αναλύσω λοιπόν παρακάτω.

1. Οι πόλεις μοιάζουν σαν τεράστιες κοινότητες.

Η Novigrad είναι η μεγαλύτερη πόλη στον χάρτη του The Witcher 3. Η CD PROJEKT υποστηρίζει ότι υπάρχουν 7.000 κάτοικοι σε αυτήν την περιοχή. Από μία περιήγηση που κάνεις στους δρόμους της πόλης, ισχυρίζεται η εταιρεία, μπορείς να παρατηρήσεις ότι η πόλη είναι χωρισμένη σε ξεχωριστές συνοικίες. Aυτό που παρατηρεί κανείς στην πόλη είναι ότι όσο μεγαλώνει ο αριθμός των κατοίκων, τόσο μεγαλώνει και ο αριθμός των σπιτιών ή των κτηρίων στην πόλη. Νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε πραγματική κοινότητα, με τους ψαράδες, για παράδειγμα, να πηγαίνουν τις πρώτες πρωινές ώρες στην θάλασσα, τα μικρά παιδιά να ζητιανεύουν στους δρόμους και να τρέχουν και οι έμποροι να πουλάνε την πραμάτειά τους. Ο Geralt μπορεί σε αυτήν την πόλη να βρεί πολλά quests να κάνει και όχι να πηγαίνει δεξιά-αριστερά για να χτυπάει τον αέρα με το σπαθί του. Γνώμη μου είναι πως το The Witcher 3 έχει τον καλύτερο χάρτη από άλλα αξιόλογα παιχνίδια, που κατάφεραν και αυτά να αναπτύξουν έναν εξαιρετικό κόσμο, που μοιάζει με αληθινός, όπως το Grand Theft Auto V, το Mass Effect καθώς και το Assassin’s Creed IV : Black Flag.

2. Θέλει να έχει έναν σκοτεινό τόνο και τον έχει.

Ένα από τα δυνατά πλεονεκτήματα του The Witcher 3: Wild Hunt είναι ότι όλα που υπάρχουν στον κόσμο του είναι δυσάρεστα. Δεν είναι απλώς ένα συνηθισμένο παραμύθι που αφηγείται για άγρια τέρατα και θαραλέους ιππότες, που σώζουν την κατατάσταση και ζήσανε αυτοί καλύτερα και εμείς καλύτερα. Οι χαρακτήρες του παιχνιδιού έχουν αυτήν την δυσάρεστη μεσαιωνική ατμόσφαιρα, όπου οι εύνοιες πληρώνονται και ο καθένας προσέχει τον εαυτό του. Υπάρχουν διάφοροι χαρακτήρες στο παιχνίδι, ο καθένας με την δική του ιστορία, ο καθένας με τα δικά του βάσανα. Ο Geralt θα αναλάβει την δύσκολη αποστολή να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς και παράλληλα, πέρα από το κομμάτι της βοήθειας, να μαθαίνει σκοτεινά μυστικά του κόσμου που εξερευνεί. Το παιχνίδι θέλει να έχει έναν σκοτεινό τόνο και τον πετυχαίνει αυτόν τον σκοπό.

3. Περισσότερο customisation από ποτέ

Η σειρά The Witcher είχε πάντα περιορισμούς στο customisation κομμάτι της, γιατί ούτως ή άλλως, αφορούσε έναν χαρακτήρα, τον Geralt of Rivia. Έτσι ο παίκτης, δεν έχει την επιλογή να παίξει σαν γυναικα μάγισσα πολεμίστρια ή ότι άλλο επιθυμεί. Ωστόσο, η CD PROJEKT RED, παίρνει το customisation του Geralt, όσο πιο μακριά γίνεται. Υπάρχουν διάφορα είδη πανοπλίας, μερικά από τα οποία μπορούν να αγοραστούν και άλλα μπορούν να φτιαχτουν μόνο από τον σιδερά. Υπάρχουν επίσης τα mutagens, τα οποία επιτρέπουν την ενίσχυση των ικανοτήτων του, την αλλαγή του DNA του καθώς και την αφθονία των ξορκιών του, τα οποία μπορούν να γίνονται όλο και περισσότερο αποτελεσματικά, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

4. To βελτιωμένο combat system.

Παρ’όλο που δεν έχω παίξει το The Witcher 3: Wild Hunt, μέσα από τα gameplay videos που έχουμε δει, το combat system φαίνεται εντυπωσιακό. Η εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού, δανείστηκε ένα στοιχείο από τα παιχνίδια Batman, όπου ο παίκτης μπορεί να κάνει γρήγορη εναλλαγή από τον έναν χαρακτήρα στον άλλο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης και το περιβάλλον, ως προς το συμφέρον σου, για να νικήσεις τους αντιπάλους σου, όπως το να ρίξεις μια φωλιά μελισσών πάνω στον αντίπαλο και να τον αφήσεις να γίνει έρμαιο των εντόμων. Ο Geralt, πέρα από το σπαθί, έχει μαζί του και ένα μικρό τόξο για μακρινές βολές καθώς και πάρα πολλές ειδικές κινήσεις. Το combat σε συνδυασμό με τα πανέμορφα γραφικά του παιχνιδιού, που τέτοια τα ματάκια μας δεν έχουν ξαναδεί, κάνουν το παιχνίδι ακόμη πιο όμορφο.

Το The Witcher 3: Wild Hunt είναι το επόμενο μεγάλο RPG και με τα στοιχεία που διαθέτει, έχει την ικανότητα, να ξεπεράσει τo Skyrim. Σίγουρα και τα δύο παιχνίδια είναι εντυπωσιακά, αλλά τα επιπρόσθετα στοιχεία που προσθέτει το πόνημα της CD PROJEKT RED, κάνει το Witcher 3 τον αδιαμφισβήτητο νικητή στην μάχη των επικών RPG. Για ότι περισσότερο θέλετε να μάθετε για το The Witcher 3: Wild Hunt, μείνετε συντονισμένοι στο Busted.gr για περισσότερες εξελίξεις και πληροφορίες. Το The Witcher 3: Wild Hunt κυκλοφορεί στις 24 Φεβρουαρίου για PS4, XBOX One & PC.

Keywords
Αναζητήσεις
the witcher 3 κοινότητα
Τυχαία Θέματα