The Wine Barrel: Ένας οίνος σε… κουτί

19:10 30/7/2021 - Πηγή: Fortune

Βραβεύτηκε ως «Προϊόν της Χρονιάς 2021» και έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των οινόφιλων που αναζητούν εμπειρίες που θα ικανοποιήσουν τους γευστικούς τους κάλυκες. Ο λόγος για το The Wine Barrel το νέο, πολλά υποσχόμενο μέλος που μπαίνει στην οικογένεια της ΕΛΕΓΕΚΑ.

Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί ποιο το κενό που έρχεται να καλύψει ένα τέτοιο προϊόν στην αγορά και ποια η ειδοποιός διαφορά του συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Όπως εξηγεί στο fortunegreece.com, ο Γιώργος Αλεξάκης, Business

Unit Manager Wine στην εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ, στην οποία ανήκει και το εν λόγω προϊόν, πρόκειται για έναν υψηλής ποιότητας οίνο που διατηρεί τα  αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του μέχρι το τελευταίο ποτήρι, η συσκευασία είναι λειτουργική, πρωτότυπη και εύκολη στη μεταφορά  και είναι εμφανείς, στις αναγραφόμενες ενδείξεις, οι ποικιλίες που χρησιμοποιήθηκαν, ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής τι πίνει.

«Δεν είναι «κρασί σε ασκό» αλλά «οίνος σε κουτί». Θεωρούμε ότι πάντα υπάρχει χώρος στην ελληνική αγορά για νέους και καινοτόμους κωδικούς και τελικός κριτής είναι ο καταναλωτής . To BiB σαν συσκευασία, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που συγκεντρώνει, αποτελεί το 50% της αγοράς του κρασιού σε χώρες της Ευρώπης. Αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε διαδικασία συμφωνίας-συνεργασίας με σημαντικούς παίκτες της διεθνούς αγοράς, με προσανατολισμό τη διάδοση των ελληνικών γηγενών ποικιλιών, σε μια συσκευασία που μπορεί να διατηρήσει αναλλοίωτα όλα τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του Ελληνικού Αμπελώνα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκης.

Αξιοποιώντας το δίκτυο της ΕΛΓΕΚΑ, της μεγαλύτερης ελληνικής εμπορικής επιχείρησης η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά στον κλάδο των τροφίμων από το 1974, το brand «The Wine Barrel» έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και «χτίζει» μεθοδικά το κοινό του. Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τα κρασιά στο σύνολο του Οργανωμένου Λιανεμπορίου,  σε επιλεγμένες κάβες, καθώς και σε πολλά σημεία της μικρής λιανικής.

Στο χαρτοφυλάκιο των κρασιών που φέρουν την ετικέτα «The Wine Barrel» συγκαταλέγονται οι εξής κωδικοί:

The Wine Barrel classic Λευκός Οίνος (Ασύρτικο – Μαλαγουζιά – Sauvignon Blanc)The Wine Barrel classic Ερυθρός Οίνος (Cabernet Sauvignon – Syrah)The Wine Barrel classic Ροζέ Οίνος (Syrah – Grenache Rouge)The Wine Barrel Dilemma Λευκός Οίνος & Ερυθρός Οίνος (Sauvignon blanc & Syrah)

«Έχουμε εστιάσει σε κωδικούς οι οποίοι δημιουργούν μια νέα τάση στην αγορά .Η σειρά classic αποτελείται από 3 ποικιλιακούς  κωδικούς εξαιρετικής ποιότητας οίνου σε καινοτόμα συσκευασία βραβευμένη ως το ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021  στη κατηγορία του, και με το Δίλημμα, που για πρώτη φόρα στην ελληνική αγορά μπορεί ο καταναλωτής να βρει ερυθρό και λευκό οίνο μαζί, στην ίδια συσκευασία. Και το Δίλημμα βραβεύτηκε ως ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021  στη κατηγορία του» επισημαίνει ο κ. Αλεξάκης.

Να σημειωθεί ότι όλες οι ποικιλίες προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες χαμηλής στρεμματικής απόδοσης  περιοχών της  Στερεάς Ελλάδας.

Το μέλλον του κρασιού

Παρακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, αλλά και τις αλλαγές που συντελούνται στον κλάδο, ο κ. Αλεξάκης αναγνωρίζει πως η Ελληνική Οινοποιία τα τελευταία χρόνια έχει διαγράψει αλματώδη πορεία σε επίπεδο ποιότητας. Έχει χαρακτηριστεί, όπως υπογραμμίζει, από προσπάθειες που θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα, αναδεικνύοντας ποικιλίες μοναδικές για τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά τους.

Όσο για το τι περιλαμβάνει το business plan για την εξέλιξη του brand μέσα στην επόμενη διετία και ποιο το μερίδιο αγοράς που έχει τεθεί ως στόχος, ο κ. Αλεξάκης απαντά : «Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το The Wine Barrel   έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σημαντικό μερίδιο πωλήσεων τόσο στην κατηγορία του όσο και στο σύνολο της αγοράς του κρασιού. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του Οίνου, και να αποτελεί το προϊόν που σπάει όλα τα στερεότυπα».

To άρθρο The Wine Barrel: Ένας οίνος σε… κουτί δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα