Μπ. Τζόνσον: «Αναπόφευκτα δείχνουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τα ταξίδια»

16:01 15/2/2021 - Πηγή: Fortune

Τη χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ως προϋπόθεση για μετακινήσεις στο εξωτερικό, προέβλεψε σε δηλώσεις του ο Μπόρις Τζόνσον το πρωί της Δευτέρας.

«Αναπόφευκτα θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για ιδέες όπως αυτή, να μπορείτε να δείξετε ότι έχετε εμβολιαστεί κατά της Covid – όπως ακριβώς πρέπει να δείξετε ότι έχετε εμβολιαστεί κατά του κίτρινου πυρετού ή άλλης ασθένειας – για να ταξιδέψετε κάπου στο εξωτερικό» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ πιθανό, νομίζω ότι πρόκειται να συμβεί», συμπλήρωσε.

“Inevitably there will be

great interest in ideas like, can you show you’ve had a vaccination against COVID.”

Prime Minister Boris Johnson discusses the idea of proof of vaccination in order to travel.

Get live #coronavirus updates: https://t.co/2CaGWB44Dr pic.twitter.com/78g6tV2606

Sky News (@SkyNews) February 15, 2021

Την ίδια στιγμή, απέκλεισε την πιθανότητα τέτοιου είδους πιστοποιητικά να απαιτούνται για την είσοδο των πολιτών σε παμπ ή άλλα καταστήματα στο εσωτερικό της χώρας. «Αυτό που δεν θα έχουμε σε αυτήν τη χώρα είναι τα διαβατήρια εμβολιασμού για να σας επιτρέψουμε να πάτε στο μπαρ ή κάτι τέτοιο» τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού αποτελεί πρόταση που κατέθεσε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με βασικό στόχο το ευκολότερο άνοιγμα του τουρισμού. Μάλιστα, υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης έχει ταχθεί και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα