Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Βαριά τραυματίας αστυνομικός (βίντεο)

20:27 9/3/2021 - Πηγή: Fortune

Επεισόδια ξέσπασαν κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης όπου κατευθυνόταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς την περασμένη Κυριακή στην πλατεία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στην πορεία, κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα. Όταν έφθασαν στο Αστυνομικό Τμήμα μια ομάδα βγήκε από την πορεία και επιτέθηκε σε βάρος των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί από νωρίς, πετώντας εναντίον τους μολότοφ, φωτοβολίδες πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρότου-

λάμψης και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντα, διαλύοντας την πορεία, αλλά τα επεισόδια συνεχίζονται στην περιοχή.

Αστυνομικός της άμεσης δράσης έχει τραυματιστεί στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώνονται το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει τραυματιστεί από φωτοβολίδα ή από πέτρα στο κεφάλι. Υπάρχει ένα τραύμα ενδεχομένως στο λαιμό αλλά και στο κεφάλι.

Να σημειωθεί ότι πριν από τα επεισόδια και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άτομα με μπετόβεργες μέσα στην πορεία, καθώς και σάκους με βόμβες μολότοφ που κατασχέθηκαν πριν από την πορεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες».

Αυτή την ώρα οι συμμετέχοντες στα επεισόδια έχουν ανάψει φωτιές σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ τους καταδιώκουν οι αστυνομικοί.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα, ούτε οι ευθύνες του κ. Τσίπρα

«Πράξη μέγιστης ανευθυνότητας» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόσκληση που έχει απευθύνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις.

Σε γραπτή δήλωσή του ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ. Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας, να «δέχεται το ρίσκο» για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του.

Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ. pic.twitter.com/iBrOUUkUWb

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 9, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος για τη Δημοκρατία ο Μητσοτάκης – Ο μόνος υποκινητής της οργής των πολιτών

“Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό από την ανικανότητα της κυβέρνησής του. Αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί να γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία” απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωση του πρωθυπουργού

“Τον ενημερώνουμε, ότι ο μόνος που έχει τη δύναμη να ξεσηκώνει πολίτες -και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- σε κινητοποιήσεις εν μέσω λοκντάουν, είναι ο ίδιος και η πολιτική του. Είναι η υποκρισία του και ο αυταρχισμός του” προσθέτει η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός “άφησε τα νοσοκομεία τόσους μήνες ανοχύρωτα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δίχως στήριξη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

”Οδήγησε την κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα”.

“Όταν όμως ο ίδιος προκαλεί με κορωνοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών. Ο ίδιος είναι ο μόνος υποκινητής” καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο «401» ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο κεφάλι

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο διακομίσθηκε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την Αστυνομία, ο αστυνομικός τραυματίστηκε μεν σοβαρά έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν. Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει σχετικά ηρεμήσει η κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εστίες επεισοδίων. Συγκεκριμένα ένταση παρατηρείται στην οδό Ελ.Βενιζέλου, όπου και πάλι νεαροί έχουν ανάψει φωτιές ενώ οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Επίσης, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την περιοχή, έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα