Κατρακύλησε το ρωσικό χρηματιστήριο – «Βουτιά» για το ρούβλι

18:24 21/2/2022 - Πηγή: Fortune

Οι ρωσικές μετοχές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από το 2008 τη Δευτέρα, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι θα εξετάσει αίτημα για επίσημη αναγνώριση των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Ο δείκτης MOEX Russia βούτηξε ως και 14%, ενώ ο δείκτης RTS που αποτιμάται σε δολάριο υποχώρησε 17%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από οποιοδήποτε άλλο γενικό δείκτη χρηματιστηρίου στον κόσμο τη Δευτέρα.

Οι μετοχές των Gazprom και Sberbank πίεσαν περισσότερο τον δείκτη,

βουτώντας πάνω από 15% η καθεμία.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη πώληση ομολόγων της Τρίτης, επικαλούμενο την «αυξημένη αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές», καθώς οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων σε ρούβλια αυξήθηκαν σχεδόν κατά 70 μονάδες βάσης. Το ρωσικό νόμισμα βυθίστηκε έως και 3% έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση παγκοσμίως.

«Η μεταβλητότητα είναι μεγάλη γιατί εξακολουθεί να κυριαρχεί η αβεβαιότητα», δήλωσε o Kρίστιαν Μάτζιο, επικεφαλής στρατηγικής χαρτοφυλακίου στην TD Securities με έδρα το Λονδίνο. «Σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης, τα ρωσικά στοιχεία ενεργητικού θα εξασθενήσουν πολύ περισσότερο από ό,τι τώρα».

To άρθρο Κατρακύλησε το ρωσικό χρηματιστήριο – «Βουτιά» για το ρούβλι δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα