2024: Οι κορυφαίες τάσεις της περιποίησης

Η ενημέρωση για τις τελευταίες κορυφαίες τάσεις της περιποίησης του 2024 θα σας βοηθήσει να εξελίξετε τη ρουτίνα σας και να έχετε ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι εταιρείες δημιουργούν καινοτομικές λύσεις περιποίησης του δέρματος που κάνουν λιγότερο περίπλοκo και πιο προσιτό το skincare. Ας δούμε ποιες έχουμε ήδη σημειώσει για την επόμενη χρονιά:

Skincare patches

Τα γνωρίζουμε και τα αγαπάμε. Για παράδειγμα, τα δημοφιλή eye patches δίνουν λύση εξπρές στην καταπολέμηση του κουρασμένου και άτονου

βλέμματος. Ωστόσο, το 2024 τα skincare patches θα αποκτήσουν και άλλες κατηγορίες. Σύμφωνα με έκθεση πρόσφατης μελέτης, οι ράφια των προϊόντων περιποίησής μας θα γεμίσουν σύντομα με patches αντηλιακών, ευεξίας, αρωματοθεραπείας αλλά και φυσικά κατά των ρυτίδων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vendela Svensson (@vendelasvensson)

Όπως πολλά beauty trends, έτσι και τα skincare patches ξεκίνησαν από τη Νότιο Κορέα και πλέον είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, γιατί αποδίδουν άμεσα και ορατά αποτέλεσμα. Αποτελούν μια συμπληρωματική μορφή περιποίησης που ενισχύουν την υπάρχουσα skincare ρουτίνα μας. Επιπλέον, είναι απλά στη χρήση τους και –συνήθως- οικονομικά προσιτά. Γι’ αυτό και έχουν ιδιαίτερη απήχηση στο πιο νεανικό αγοραστικό κοινό.

Καινοτομικά καθαριστικά

Ο καθαρισμός είναι πιθανώς το θεμέλιο κάθε αποτελεσματικής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος. Το 2024, οι ειδικοί προτείνουν να έχετε στο ντουλάπι του μπάνιου σας διαφορετικές καθαριστικές συνθέσεις. Δηλαδή αντί να έχετε ένα καθαριστικό για όλο τον χρόνο, θα επιλέγετε διαφορετικές συνθέσεις ανάλογα με τη συμπεριφορά της επιδερμίδας, η οποία αλλάζει με την εποχή ή το lifestyle. Επιπλέον, τα “υβριδικά καθαριστικά” θα κάνουν πιο απλή τη διαδικασία του skincare, εξαλείφοντας τον διπλό καθαρισμό.

Η εξέλιξη του αντηλιακού

Ο παγκόσμιος ρυθμός εμφάνισης καρκίνου του δέρματος αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% έως το 2050 (λόγω της κλιματικής αλλαγής). Επιπλέον, εκτός από τις σοβαρές παθήσεις του δέρματος, και η πλειονότητα των σημαδιών γήρανσης του δέρματος είναι εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο. Επομένως είναι λογικό αυτή η κατηγορία να αποτελέσει το κέντρο ενδιαφέροντος για τις εταιρείες καλλυντικών τα επόμενα χρόνια. Επίσης, θα δούμε την ανάπτυξη και άλλων υβριδικών αντηλιακών προϊόντων. Αντηλιακά σε μορφή serum, mists και foundations θα αποτελούν αποτελεσματικές λύσεις, τόσο για την προστασία όσο και την περιποίησή μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα