5 απλοί τρόποι για να ανακουφιστείτε από την ιγμορίτιδα που προκαλεί το κρυολόγημα

14:16 31/1/2024 - Πηγή: InStyle

Τον χειμώνα, είναι πιθανό ένα απλό κρυολόγημα να διαρκεί παραπάνω ημέρες από ότι συνήθως, δηλαδή πάνω από μία εβδομάδα. Αν αυτό συνοδεύεται από πονοκέφαλο ή πόνο ανάμεσα στα μάτια και βάρος στο πρόσωπο μαζί με έντονο μπούκωμα, με ή χωρίς χρωματισμένες εκρίσεις από τη μύτη, τότε υπάρχει περίπτωση να έχεις πάθει ιγμορίτιδα. Η ιγμορίτιδα είναι αρκετά ύπουλη ασθένεια, γιατί συνήθως δε δίνει έντονα συμπτώματα.

Το κρύο μπλοκάρει

τα ιγμόρια και δυσκολεύει την αναπνοή. Μερικές φορές, τα βακτήρια στα φραγμένα ιγμόρεια μπορεί να οδηγήσουν σε λοίμωξη, γνωστή ως βακτηριακή ιγμορίτιδα. Η συγκεκριμένα ιγμορίτιδα μπορεί να προκαλέσει πόνο περισσότερο από μια εβδομάδα που δημιουργεί ένα τυπικό κρυολόγημα. Ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα για να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα.

Εμείς συγκεντρώσαμε 5 τρόπους, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να σας ανακουφίσουν από τα πρώτα συμπτώματα που προκαλεί η ιγμορίττιδα:

Δοκιμάστε ένα σπρέι μύτης με φυσιολογικό ορό

Ζητήστε από τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας να σας προτείνει ένα σπρέι απλού φυσιολογικού ορού. Θα μειώσει το πρήξιμο των παραρρινίων κόλπων και θα βοηθήσει στη διάσπαση της βλέννας που φράζει τη μύτη σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε έως και έξι φορές την ημέρα χωρίς να ανησυχείτε για παρενέργειες. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας ρινικό σπρέι με φυσιολογικό ορό. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας πώς και βεβαιωθείτε ότι το νερό που χρησιμοποιείτε είναι αποσταγμένο ή βρασμένο, όχι απευθείας από βρύση.

Credit: 123RFΧρησιμοποιήστε αφυγραντήρα

Τα βουλωμένα ιγμόρεια ανταποκρίνονται καλά στον υγρό αέρα. Η χρήση ενός υγραντήρα, ειδικά όταν κοιμάστε το βράδυ, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα ιγμόρειά σας ανοιχτά και να ανακουφίσετε την πίεση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να καθίσετε σε ένα μπάνιο με ατμό μετά από ένα ζεστό ντους ή να εισπνεύσετε τον ατμό από μία κατσαρόλα με ζεστό (όχι βραστό) νερό για ταχύτερη ανακούφιση.

Εφαρμόστε μια ζεστή κομπρέσα

Ανακουφίστε το πρήξιμο και τον πόνο με μια ζεστή, υγρή πετσέτα στο μέτωπο, τα μάτια και τα μάγουλά σας.

Χρησιμοποιήστε αποσυμφορητικό σπρέι μύτης

Τα συγκεκριμένα σπρέι διευκολύνουν τη συμφόρηση και παρέχουν ανακούφιση, ειδικά όταν ξεκινά το κρυολόγημα. Ωστόσοο, εάν χρησιμοποιείτε αποσυμφορητικό ρινικό σπρέι, μην το χρησιμοποιείτε για περισσότερο από 3 ημέρες, καθώς μετά μπορεί να επιδεινώσει τη βουλωμένη σας, όχι καλύτερη.

Πάρτε αναλγητικά

Η ακεταμινοφαίνη, η ιβουπροφαίνη ή η ναπροξένη μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο που προκαλεί η ιγμορίτιδα.

Εάν παρόλα αυτά, ο πόνος και οι ενοχλήσεις επιμένουν, μιλήστε με τον γιατρό σας καθώς μπορεί να χρειαστείτε αντιβίωση ή κάποια άλλη θεραπεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα