Anti-aging Tips: 4 “αθώες” κινήσεις που κάνουμε και συμβάλλουν στην εμφάνιση ρυτίδων

Ο χρόνος αφήνει το σημάδι του σε κάθε πρόσωπο. Από αδιάκριτες γραμμές έως βαθιές ρυτίδες, το πέρασμα του στην επιδερμίδα μας είναι αναπόφευκτο. Ωστόσο, πέρα από τη φυσική εξέλιξη, είναι εντυπωσιακό πόσες πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες συντελούν στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας. Μικρές κινήσεις που φαίνονται αθώες μπορούν στην πραγματικότητα να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην εμφάνισή μας. Ανακαλύψτε λοιπόν, τα “ένοχα” αυτά μυστικά που καταστρέφουν τη νεανική σας όψη και απλά, σταματήστε τα!

Εκφράσεις κατά την εφαρμογή της μάσκαρας

Όταν εφαρμόζετε μάσκαρα, συχνά ανεβάζετε τα

φρύδια σας και ανοίγετε ευρέως τα μάτια σας για να φέρετε τις βλεφαρίδες σας στο προσκήνιο. Αυτή η κίνηση δημιουργεί γραμμές και ρυτίδες στο μέτωπο σας καθώς ενεργοποιούνται οι μύες στην περιοχή.

Σφίξιμο των χειλιών

Από την άλλη, όταν σφίγγετε τα χείλη σας, είτε για να εφαρμόσετε το κραγιόν είτε λόγω άλλων συνηθισμένων κινήσεων, οι μύες γύρω από το στόμα σας επιβαρύνονται υπερβολικά, δημιουργώντας λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα, γνωστές και ως γραμμές χειλιών.

Στάση του λαιμού κατά τη χρήση του laptop

Λέγεται tech-neck και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες ρυτίδες μπορεί να δημιουργήσει. Όταν σκύβετε το κεφάλι και τον λαιμό σας προς τα μπρος ενώ εργάζεστε με το laptop, οι μύες γύρω από τον λαιμό υποστηρίζουν το βάρος του κεφαλιού. Αυτή η συνεχής και επαναλαμβανόμενη κίνηση λοιπόν, μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή του λαιμού, οι οποίες δύσκολα διορθώνονται.

Έκφραση για εστίαση

Και τέλος, έχετε άραγε παρατηρήσει την κίνηση που κάνετε όταν προσπαθείτε να επικεντρωθείτε σε κάτι κοντινό και να εστιάσετε σε αυτό; Αυτή η κίνηση του σουφρωμένου μετώπου και των ελάχιστα κλειστών ματιών, προκαλεί προσωρινές γραμμές γύρω από τα μάτια, που με τον καιρό μπορεί να εξελιχθούν σε μόνιμες ρυτίδες. Αντ’ αυτού, προμηθευτείτε ένα ζευγάρι γυαλιά και θα είστε μια χαρά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oregon Plastic Surgeons (@oregon_plastic_surgeons)

Εξωτερικοί Παράγοντες

Πέραν αυτών των καθημερινών συνηθειών, υπάρχουν και εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση των ρυτίδων. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία, το κάπνισμα και το αλκοόλ, η έλλειψη ενυδάτωσης του δέρματος και η έλλειψη ύπνου μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση. Σημαντικό είναι να αναγνωρίσετε αυτές τις συνήθειες και να προσαρμόσετε την καθημερινότητά σας για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας όσο το δυνατόν πιο υγιή και λαμπερή.

Keywords
Τυχαία Θέματα