Bags Alert! Η αγαπημένη τσάντα της Πριγκίπισσας Diana κυκλοφορεί ξανά

Και μπορεί να κρατηθεί από την καθεμιά μας. Αρκεί φυσικά να διαθέτει το ανάλογο budget για να την αγοράσει από τον διάσημο γαλλικό οίκο μόδας και… να την προλάβει!

Τι κι αν η Diana μας έχει αφήσει καιρό τώρα, το στιλ και η φυσιογνωμία της παραμένουν διαχρονικά, ενώ οι εικόνες της συνεχίζουν να εμπνέουν μέχρι και σήμερα όχι μόνο τις πιο φινετσάτες γυναίκες, αλλά και τους πιο διάσημους οίκους μόδας. Δεν είναι μυστικό άλλωστε, πως πολλά εμβληματικά κομμάτια της μόδας πήραν το όνομά

τους από επιδραστικές γυναίκες. Το φαινόμενο παρατηρείται και στις τσάντες, όπου είδαμε ηθοποιούς, αστέρες του Hollywood, it girls και φυσικά, τη Lady Di να δανείζουν το όνομά τους σε τσάντες που αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν τους.

6 τσάντες που πήραν το όνομά τους από διάσημες γυναίκεςΗ ιστορία της Lady D(ior)

Το 1995 η Πρώτη Κύρια της Γαλλίας, Bernadette Chirac ζήτησε από τη Γαλλίδα διοργανώτρια event, Francois Dumas να διαλέξει ένα δώρο από την boutique του Dior για την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, την οποία περίμεναν για επίσκεψη στο προεδρικό παλάτι του Champs Elysse.

«Είχα παρατηρήσει μία μικρή τσάντα, η οποία εκείνον τον καιρό ήταν φτιαγμένη από ύφασμα, οπότε ζήτησα να μου την τυλίξουν και την έστειλα στο παλάτι.»

Σχολίασε η Dumas, προσθέτοντας πως την ίδια ώρα τηλεφώνησε στον Bernard Arnault πρόεδρο της LVMH, την πολυεθνική που ανήκει ο Dior προκειμένου να τον ενημερώσει για αυτή της την επιλογή. Αυτός είπε να ανακαλέσουν την κίνηση αυτή. Γιατί;

«Επειδή αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε ένα δερμάτινο πρωτότυπο. Θα την έχουμε τελειώσει μέχρι το βράδυ και θα μπορέσετε να στείλετε τη δερμάτινη εκδοχή της.»

Κάπως έτσι λοιπόν, η μικρή τετράγωνη τσάντα σε μαύρη δερμάτινη καπιτονέ υφή, κατέληξε στα χέρια της δημοφιλούς royal, συνοδεύοντάς τη στις πιο σημαντικές στιγμές και αποτελώντας την προσωπική της υπογραφή. Το όνομα αυτής, Lady D(ior)!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

Ο οίκος Dior επαναλανσάρει την iconic τσάντα του

Η «Lady D» κυκλοφόρησε αργότερα σε διάφορες εκδοχές και μεγέθη, τα οποία η πραγματική Πριγκίπισσα λάτρεψε και κράτησε εξίσου. Όπως η mini Lady Dior σε μπλε σατέν ύφασμα, την οποία επέλεξε να κρατήσει στα Met Gala το 1996 και να τη συνδυάσει με το μπλε σατινέ φόρεμα δια χειρός John Galliano.

Αυτή λοιπόν η εκδοχή της, επαναλανσάρεται σήμερα από τον οίκο Dior σε μια limited edition 200 κομματιών -η καθεμία κοστίζει 5.000 ευρώ. Επομένως, αν θέλετε λίγη από τη λάμψη της Diana δεν έχετε παρά να κάνετε την παραγγελία σας ή… να περιμένετε να ακολουθήσουν τα fast fashion brands με αντίστοιχες, αλλά πιο προσιτές εναλλακτικές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WWD (@wwd)

Keywords
Τυχαία Θέματα