Bασιλιάς Κάρολος: Οι ζωγραφιές από την παιδική του ηλικία βγήκαν σε δημοπρασία

23:27 16/6/2023 - Πηγή: InStyle

Οι ζωγραφιές από την παιδική ηλικία του βασιλιά Καρόλου βγαίνουν σε δημοπρασία και δείχνουν μια διαφορετική πλευρά της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας..

Ανάμεσα στα αντικείμενα που δημοπρατούνται υπάρχουν και σκίτσα που ζωγράφισε ο βασιλιάς Κάρολος με μολύβι και κηρομπογιές και απεικονίζουν είτε τον μπαμπά του βασιλιά Φίλιππο, είτε τη μαμά του, βασίλισσα Ελισάβετ, είτε ζωάκια, πλοία και ό,τι άλλο ενδιέφερε τον βασιλιά Κάρολο όταν ήταν σε ηλικία ανάμεσα στα 5-7 χρόνια του.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Hansons Auctioneers πολλά από τα ‘έργα’ προέρχονται από το προσωπικό αρχείο

του Henry Ramsay Maule ( 1915-1981), που ήταν συγγραφέας και δημοσιογράφος και για 21 χρόνια ήταν ανταποκριτής για τη New York Daily News με ειδίκευση σε ιστορίες που σχετίζονται με τη βασιλική οικογένεια. Το προσωπικό αρχείο αφορά τη χρονική περίοδο από το 1950 έως τη δεκαετία του 1970.

Μια πρωτότυπη εικονογράφηση ζώων που έφτιαξε ο μικρός Κάρολος μεταξύ των ετών 1953-55 (περίπου πέντε ετών) για τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο, που απεικονίζει μια κουκουβάγια, ελάφια και σκίουρους, με την υπογραφή «Charles» και την επιγραφή «Papa». Credit: Hansons Auctioneers Μια πρωτότυπη απεικόνιση πουλιών (μελισσοφάγων) που και πάλι το ζωγράφισε για τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Φίλιππο, με έγχρωμο κραγιόνι & μολύβι, με την υπογραφή «Charles» l.r. κάτω δεξιά. Credit: Hansons Auctioneers Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hansons Auctioneers (@hansons_auctioneers)

Μια πρωτότυπη καρτούν εικονογράφηση που δημιουργήθηκε από τον γύρω στα επτά μικρό Κάρολο που απεικονίζει έναν πλοίαρχο ναυτικό με την υπογραφή «Charles» u.l., με επιγραφή « Papa’ verso, διαστάσεων 21cm επί 19cm. Μαζί με ένα σημείωμα του Καρόλου προς τον πατέρα του, 25 Μαρτίου 1954, «Αγαπητέ μπαμπά, λαχταρώ να σε δω στο πλοίο, Αγάπη από τον Τσαρλς» [με φιλιά]. Credit: Hansons Auctioneers Μια πρωτότυπη απεικόνιση ενός βαν ντελίβερι σε στυλ Harrod’s, «Happybright, Mr Charles’s Shop», που το ζωγράφισε στα έξι χρόνια του, με κηρομπογιές και μολύβι. Υπάρχει ένα μικρό σκίσιμο στο κάτω άκρο και οι διαστάσεις είναι 17,5 cm επί 20 cm – Credit: Hansons Auctioneers

Πορτρέτο αυθεντικό της μητέρας του, που το ζωγράφισε στα έξι του χρόνια. Ο Κάρολος θα ήταν 5 ή 6 ετών. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ απεικονίζεται με ριγέ φόρεμα με μωβ τιάρα και κόκκινα σκουλαρίκια, κρατώντας μια τσάντα.. – Credit: Hansons Auctioneers

Τα σκίτσα, που εκτιμάται ότι θα πωληθούν από 6.300 έως 12.600 δολάρια, αποτελούν μέρος μεγαλύτερης συλλογής βασιλικών αναμνηστικών που περιλαμβάνει και άλλα σχέδια του βασιλιά, βασιλικά γράμματα, οικογενειακές φωτογραφίες, χριστουγεννιάτικες κάρτες και χειρόγραφο ημερολόγιο με γεύματα του Μπάκιγχαμ του 1937.

Το αυθεντικό σκίτσο του μπαμπά του Καρόλου, πρίγκηπα Φιλίππου εμφανίζεται με βραδινό κοστούμι και παπιγιόν. Credit: Hansons Auctioneers

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά συγκινητική συλλογή» αναφέρει ο Τσαρλς Χάνσον, ιδιοκτήτης του Hansons Auctioneers σε παρουσίαση της συλλογής στην ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών.

“Αυτές οι συγκλονιστικές ζωγραφιές της παιδικής ηλικίας και οι συγκινητικές φωτογραφίες μας θυμίζουν ότι μακριά από τη μεγαλοπρέπεια και τις απαιτήσεις της υπηρεσίας του έθνους, οι βασιλείς μας εκτιμούν ιδιαίτερα τις συνηθισμένες, καθημερινές στιγμές της οικογενειακής ζωής. Οι πρώτες ζωγραφιές κάθε παιδιού απεικονίζουν την οικογένειά του. Ο βασιλιάς Κάρολος δεν ήταν διαφορετικός. Αυτή η συλλογή θα βοηθήσει τους ανθρώπους να συνδεθούν μαζί του ακόμη περισσότερο” πρόσθεσε.

Ακόμα στη δημοπρασία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο πωλούνται, μεταξύ άλλων, φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ σε νεαρή ηλικία του πρίγκιπα Φίλιππου σε παιδική ηλικία και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα