Belinda Carlisle: Επιστρέφει στη μουσική έπειτα από 25 χρόνια απουσίας – “Ένα τεράστιο δώρο”

09:43 5/7/2023 - Πηγή: InStyle

Η Belinda Carlisle, η οποία αποκλείστηκε από τη μουσική βιομηχανία όταν έγινε 40 ετών, επέστρεψε δυναμικά έπειτα από απουσία περίπου 25 ετών, στα 64 της, με ένα άλμπουμ που έχει εγκωμιαστεί από τους κριτικούς.

“Αυτό που στην αρχή νόμιζα ότι ήταν καταστροφή κατέληξε να είναι ένα τεράστιο δώρο”, λέει η Carlisle στο PEOPLE για το ταξίδι της καριέρας της, η οποία μετά την πορεία της στα charts ως τραγουδίστρια του πρωτοποριακού γυναικείου ροκ συγκροτήματος

The Go-Go’s και ως επιτυχημένη σόλο καλλιτέχνιδα στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, ακολούθησε τελικά το δικό της μονοπάτι επιστροφής στην αμερικανική pop.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Belinda Carlisle (@travels_with_mrs_mason)

Αφού έζησε στο εξωτερικό για το μεγαλύτερο μέρος τριών δεκαετιών – έπειτα από παραμονή σε οκτώ διαφορετικές χώρες, η ίδια και ο σύζυγός της Morgan Mason εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στην Πόλη του Μεξικό.

Η Carlisle είχε την ευκαιρία να γιορτάσει την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ αφού εμφανίστηκε σε συναυλία στο δυτικό προαύλιο του Καπιτωλίου. “Έχω να ζήσω στη χώρα από το 1994, οπότε από τότε έχω καταφέρει να πάω σε μερικές εκδηλώσεις για την 4η Ιουλίου, αλλά ως επί το πλείστον έχω φύγει από τη χώρα και μου λείπει” σημείωσε η σταρ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Belinda Carlisle (@travels_with_mrs_mason)

“Είμαι μια μεγαλύτερη τραγουδίστρια τώρα και πρέπει να κάνω πραγματικά πολλή προετοιμασία”, επεσήμανε και πρόσθεσε: “Κάποτε θεωρούσα τη φωνή μου δεδομένη και δεν το κάνω καθόλου πια. Είμαι πολύ τυχερή που είμαι ακόμα εκεί έξω και το κάνω, αλλά πρέπει να προσέχω. Θέλω να πω, όταν είμαι στο δρόμο, ταξιδεύω με τρεις υγραντήρες και έχω όλες αυτές τις τελετουργίες που κάνω μόνο και μόνο για να διατηρώ τη φωνή μου υγιή όταν δουλεύω.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Belinda Carlisle (@travels_with_mrs_mason)

Η Carlisle δεν σταμάτησε ποτέ να τραγουδά, ακολουθώντας σταθερά τον δικό της δρόμο, αφού η άστατη, νεανική βιομηχανία της pop μουσικής την απέρριψε παρά το ιστορικό της με τις πλέον ανεξίτηλες επιτυχίες της.

“Με παράτησε η δισκογραφική μου εταιρεία όταν έγινα 40 ετών και το τραγούδι ήταν το μόνο πράγμα που ήξερα πραγματικά να κάνω“, λέει. “Φυσικά ταπεινώθηκα και πανικοβλήθηκα, αλλά μετά σκέφτηκα: Λοιπόν, ποια είμαι;” Ξεκίνησε σαν το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ζωής μου – πάντα με όριζε αυτό που κάνω, οπότε ήξερα ότι υπήρχε κάτι περισσότερο σε αυτό.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Belinda Carlisle (@travels_with_mrs_mason)

“Βρίσκομαι σε έναν αγώνα δρόμου από τότε που ήμουν σχεδόν 19 ετών με τις Go-Go’s και έπρεπε να βρω επιτυχίες και να βγω σε περιοδεία – είναι σαν να σχεδιάζεται όλη σου η ζωή για σένα έναν χρόνο τη φορά“, σκέφτεται ο Carlisle. “Έτσι σκέφτηκα ότι θέλω να κάνω κάτι που θέλω να κάνω. Δεν με νοιάζει αν είναι εμπορικό, δεν με νοιάζει αν το ακούσει κανείς, θέλω να κάνω αυτό που θέλω να κάνω.”

Η popstar ομολογεί ότι όσο εμφανιζόταν περιστασιακά πέρα από τους θαυμαστές της που ακόμη την ακολουθούσαν, κάποιοι νεότεροι γνώριζαν τη μουσική της και την αναζητούσαν. “Οι θαυμαστές έλεγαν: Θεέ μου, γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι πάλι;”” λέει γελώντας στο PEOPLE. “Απλά σκέφτηκα, λοιπόν, είναι επειδή δεν πρόκειται να μου έρθουν σπουδαία ποπ τραγούδια. Θέλω να πω, απλά δεν πρόκειται να συμβεί. Πηγαίνουν σε νεότερους καλλιτέχνες ή σε καλλιτέχνες που βρίσκονται στα charts“.

Αλλά αυτό άλλαξε απροσδόκητα όταν ο 30χρονος γιος της, James Duke Mason, είχε μια τυχαία συνάντηση με τον Warren – τον πολυβραβευμένο τραγουδοποιό πίσω από δεκάδες εμβληματικές επιτυχίες – σε μια καφετέρια του Λος Άντζελες, με αποτέλεσμα να κάνουν επιτόπου FaceTime με τον Carlisle.

“Από το πουθενά δέχτηκα το τηλεφώνημα: Έλα στο στούντιο – έχω επιτυχίες για σένα“, γελάει η Carlisle, η οποία παραδέχεται ότι ήταν επιφυλακτική στο να δεσμευτεί για μια επιστροφή στην pop δισκογραφία, ακόμη και με δεδομένο το εξαιρετικό ιστορικό του Warren.

Όμως η τραγουδίστρια επισκέφθηκε το στούντιο του Warren και αμέσως ερωτεύτηκε τη μουσική που είχε σχεδιάσει ο τραγουδοποιός για εκείνη. “Μου άρεσε με το πρώτο άκουσμα, οπότε είπα, ναι, πάμε!. Όλη αυτή η διαδικασία συνοψίζεται στον τίτλο του EP, Kismet. Ήταν μαγικό και απλά τυχαίο… Θέλω να πω, δεν σχεδίαζα να το κάνω αυτό, οπότε όλο αυτό το πράγμα ήταν μια μεγάλη έκπληξη για μένα – και μια ωραία έκπληξη για τους θαυμαστές μου, στην πραγματικότητα.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Belinda Carlisle (@travels_with_mrs_mason)

“Δεν είχα καμία προσδοκία. Το έκανα απλώς για τη χαρά του να το κάνω”, προσθέτει ο Carlisle. “Αλλά φυσικά, αφού τελειώσαμε, είπα ότι θέλω να το προωθήσω αυτό και θέλω να το ακούσει ο κόσμος, γιατί είμαι περήφανη γι’ αυτό”.

Παρ’ όλα αυτά, η Carlisle δεν πρόκειται να υποκύψει στο να οργανώσει μια φιλόδοξη, υπερβολικά σχεδιασμένη στρατηγική επιστροφής. “Νομίζω ότι θα το παίξω όπως πάει, θα το κάνω όπως πάει, όπως έκανα πάντα”, λέει. “Δεν έχω κανένα σχέδιο, αλλά ταυτόχρονα δεν πρόκειται να πω ποτέ, γιατί κάθε φορά που έχω πει ποτέ ξανά έχω αποδειχθεί λάθος.“

Keywords
Τυχαία Θέματα