Bradley Cooper: Αντιδράσεις προκάλεσε η μεταμόρφωσή του

10:22 16/8/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Bradley Cooper προκάλεσε αντιδράσεις ανάμεσα σε Εβραίους θαυμαστές με τη μεταμόρφωσή του σε Leonard Bernstein για τις ανάγκες της ταινίας “Maestro”, το trailer της οποίας μόλις κυκλοφόρησε.

Ο ηθοποιός εμφανίζεται αρκετά διαφορετικός καθώς του έχουν βάλει προσθετική μύτη, κάτι που μάλλον ήταν το αντικείμενο διαμάχης και διαφωνιών. Μόλις κυκλοφόρησε το trailer άρχισε μία έντονη διαδικτυακή συζήτηση, με ορισμένους να καυτηριάζουν τον ηθοποιό/σκηνοθέτη ότι παίζει με

τα στερεότυπα του “εβραϊκού προσώπου” με το υπερβολικό χαρακτηριστικό του προσώπου και την τοποθέτηση ενός μη Εβραίου ηθοποιού σε έναν εβραϊκό ρόλο.

Ο 48χρονος σταρ, που έχει γεννηθεί στη Φιλαδέλφεια, υποδύεται τον ρόλο του θρυλικού αρχιμουσικού στην ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστεί με την Carey Mulligan, η οποία υποδύεται τη σύζυγό του Felicia Montealegre.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί χρήστες αντέδρασαν για το μέγεθος του προσθετικού, το οποίο φορούσε καθώς γύριζε την ταινία το 2022, με κάποιους να χρησιμοποιούν φωτογραφίες για να δείξουν ότι η μύτη του Bernstein δεν πλησίαζε σε αυτό το μέγεθος.

“Φαίνεται εντελώς περιττό να έχουν πάει σ’ αυτήν την κατεύθυνση δεδομένης της αλλόκοτης ομοιότητας”, ανέφερε ένας χρήστης και πρόσθεσε “ο πραγματικός Leonard Bernstein δεν είχε την αστεία μύτη που φοράει ο Bradley Cooper στο Μaestro.”

Ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε ότι “δεν υπήρχε λόγος ο Bradley Cooper να προσθέσει μια περίεργη προσθετική μύτη πάνω σε αυτή για να υποδυθεί τον Leonard Bernstein”, καθώς “η δική του μύτη είναι μακρύτερη!“

This feels especially sinister because Bradley Cooper’s nose is already the same shape and size, if not slightly larger, than Leonard Bernstein’s was. https://t.co/4GbCEFqvnG pic.twitter.com/bnOLLFn6JT

— Sarah McGonagall (@gothspiderbitch) August 16, 2023

Ένας χρήστης σημείωσε ότι ο υποψήφιος για Όσκαρ σταρ, ο οποίος δεν είναι Εβραίος, δεν θα έπρεπε καν να είναι στη συζήτηση για το κάστινγκ με “τόσους πολλούς σπουδαίους Εβραίους ηθοποιούς εκεί έξω.”

Ο Jake Gyllenhaal,, ο οποίος είναι Εβραίος, έχασε στη μάχη των δικαιωμάτων χρήσης του υλικού του Bernstein από τον Cooper και την ομάδα παραγωγής της ταινίας, στην οποία συμμετέχουν τα κινηματογραφικά είδωλα Martin Scorsese and Steven Spielberg.

Άλλος χρήστης σημείωσε: “Ακόμη θα προτιμούσα να έδιναν τουλάχιστον στους Εβραίους ηθοποιούς την ευκαιρία να περάσουν από οντισιόν, πριν επιλέξουν αυτόματα κάποιον πιο διάσημο.”

Bradley Cooper faces backlash for wearing a prosthetic nose in ‘Maestro,’ his upcoming biopic of Jewish conductor Leonard Bernstein.

Critics say the larger prosthetic reinforces an antisemitic stereotype about Jews. pic.twitter.com/24y6ag3iCo

Pop Crave (@PopCrave) August 16, 2023

Ένας χρήστης δήλωσε ότι η εμφάνιση του Cooper ήταν προσβλητική και περιττή για την πραγματική διαδικασία αφήγησης της ιστορίας στην ταινία. “Ο Bradley Cooper φορώντας μια προσθετική μύτη για να υποδυθεί τον Leonard Bernstein είναι το ισοδύναμο του Black face” είπε ο χρήστης. “Θα έπρεπε να είναι σε θέση να απεικονίσει τον χαρακτήρα μέσα από το μεγαλείο της δικής του υποκριτικής. Ιδιαίτερα αν ο Cooper έχει προσληφθεί έναντι ενός Εβραίου ηθοποιού. Πρέπει να υπάρχει μια γραμμή.”

Keywords
Τυχαία Θέματα