Cary Grant: Η συγκλονιστική ιστορία της ζωής του – Γίνεται μίνι σειρά

Σειρά γίνεται η ζωή του Cary Grant, ενός από τους πιο εμβληματικούς σταρ του Hollywood. Η ιστορία του ηθοποιού ξεπερνάει τη φαντασία.

Η ζωή του αποτελεί το θέμα της μίνι σειράς με τίτλο «Archie». Πρόκειται για βιογραφική ταινία τεσσάρων μερών από τον σεναριογράφο Jeff Pope, που έγινε με τη συνεργασία της πρώην συζύγου του ηθοποιού, Dyan Cannon και της κόρης του Jennifer

Grant.

Η σειρά καταγράφει την άνοδο του ηθοποιού, την πάλη του με τους δαίμονές του και τις σχέσεις του με τις πιο σημαντικές γυναίκες στη ζωή του.

Ποιος ήταν ο Cary Grant

Ο Cary Grant γεννήθηκε με το όνομα Archibald Alec Leach στις 18 Ιανουαρίου 1904. Ο τόπς του ήταν το Horfield του Μπρίστολ της Αγγλίας. Οι γονείς του ήταν η Elsie Maria (Kingdon) και ο Elias James Leach. Και οι δύο δούλευαν σε εργοστάσιο της περιοχής. Έζησε τα πρώτα του χρόνια στο Μπρίστολ. Σε ηλικία εννέα ετών, γύρισε μια μέρα από το σχολείο και του είπαν ότι η μητέρα του είχε πάει σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο. Η πραγματική αλήθεια ήταν άλλη. Η μητέρα του είχε πάει σε ψυχιατρικό ίδρυμα, όπου θα παρέμενε για χρόνια. Δεν του είπαν ποτέ τίποτα για αυτό. Δεν ξαναείδε τη μητέρα του μέχρι που έγινε 20 ετών.

Tα χρόνια τα εφηβικά και η συνάντησή του με τη Mae West

Εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 14 ετών, λέγοντας ψέματα για την ηλικία του και πλαστογραφώντας την υπογραφή του πατέρα του σε ένα γράμμα για να ενταχθεί στο θίασο των κωμικών κωμικών του Μπομπ Πέντερ. Έμαθε παντομίμα και ακροβατικά όσο περιόδευε με τον θίασο Pender στις αγγλικές επαρχίες. Πήρε μια προφορά Cockney στα μουσικά σαλόνια του Λονδίνου. Τον Ιούλιο του 1920 ήταν ένα από τα οκτώ αγόρια Pender που πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η παράστασή τους στο Broadway, “Good Times”, έτρεξε για 456 παραστάσεις, δίνοντας χρόνο στον Grant να εγκλιματιστεί. Θα έμενε στην Αμερική. Η Mae West ήθελε τον Grant για το She Done Him Wrong (1933). Είδε σε αυτόν έναν συνδυασμό ανδρισμού, σεξουαλικότητας και αύρας ενός τζέντλεμαν.

Στο ‘Το κυνήγι του κλέφτη” (1955), αυτός και η Grace Kelly αυτοσχεδίασαν μέρος του διαλόγου. Ήξεραν τι ήθελε να κάνει ο σκηνοθέτης, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ. Έκαναν πρόβα τη σκηνή, έβαλαν ατάκες έξυπνες και ξεπέρασαν τους λογοκριτές, σε σκηνές της ταινίας.

Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία

Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του της δεκαετίας του 50 ήταν η “Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων” (1959). Έπαιξε μαζί του σε πρωταγωνιστικό ρόλο η Εύα Μαρί Σεντ. Η Κέλι ήταν εκείνη την εποχή Πριγκίπισσα του Μονακό.

Η ζωή του μετά τον κινηματογράφο

Παρόλο που σταμάτησε τις κινηματογραφικές εμφανίσεις του γρήγορα, παρέμεινε ως άνθρωπος ενεργός. Δέχτηκε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Faberge. Ο Grant παρακολουθούσε τακτικά συναντήσεις και ταξίδευε διεθνώς για να τις υποστηρίξει. Η θέση του στην εταιρία τού επέτρεπε να κάνει χρήση ενός ιδιωτικού αεροπλάνου. Με το αεροπλάνο ταξίδευε για να βλέπει την κόρη του Jennifer, όπου και αν δούλευε η μητέρα της Dyan Cannon. Με τον καιρό εντάχθηκε ως μέλος και σε άλλα διοικητικά συμβούλια. Του Hollywood Park, της Ακαδημίας Μαγικών Τεχνών (The Magic CastleHollywood, Καλιφόρνια), της Western Airlines και της MGM.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cary Grant (@carygrant)

Τα τελευταία χρόνια του

Ο Γκραντ δεν εξέφρασε κανένα ενδιαφέρον να επιστρέψει στην καριέρα του. Τα τελευταία του χρόνια, ανέλαβε περιοδείες στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα ατομικό σόου, “A Conversation with Cary Grant“, στο οποίο έδειχνε αποσπάσματα από τις ταινίες του και απαντούσε σε ερωτήσεις του κοινού.

Στις 29 Νοεμβρίου 1986, ο Κάρι Γκραντ πέθανε σε ηλικία 82 ετών από εγκεφαλική αιμορραγία στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cary Grant (@carygrant)

Το 1999, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ονόμασε τον Cary Grand τον δεύτερο άνδρα σταρ της Χρυσής Εποχής του κινηματογράφου του Χόλιγουντ (μετά τον Humphrey Bogart).

Ο Γκραντ ήταν γνωστός για κωμικούς και δραματικούς ρόλους. Οι πιο γνωστές ταινίες είναι:

Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη (1938)Κοινωνικά σκάνδαλα (1940)Ξαναπαντρεύομαι τη γυναίκα μου (1940)Αρσενικό και παλιά δαντέλα (1944)Υπόθεσις Νοτόριους (1946)Μεγάλε μου έρωτα (1957)Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων (1959)Ραντεβού στο Παρίσι (1963)

Keywords
Τυχαία Θέματα