Daniel Day Lewis: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση στα βραβεία του National Board of Review

12:32 13/1/2024 - Πηγή: InStyle

Ο Daniel Day-Lewis έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, για να τιμήσει τον Martin Scorsese. Ο 66χρονος ηθοποιός, που αποχώρησε από την υποκριτική, έκανε εμφάνιση στο γκαλά των National Board of Review Awards, στη Νέα Υόρκη. Ο λόγος ήταν η απονομή στον θρυλικό σκηνοθέτη του βραβείου καλύτερης σκηνοθεσίας.

Daniel Day Lewis made a rare

public appearance at the the National Board of Review Awards on Thursday night to present Martin Scorsese with the award for best director.

Photo credit: Nina Westervelt/WWD via Getty Images pic.twitter.com/JkijBg5CUj

— CONSEQUENCE (@consequence) January 12, 2024 H απόδοση τιμής στον Scorsese

Αποδίδοντας την τιμή, ο Day-Lewis εξήρε τον Scorsese για το όραμα και την προσπάθειά του να δημιουργεί “συναρπαστικές” ταινίες, λέγοντας: “Το έργο του Martin -με το φως της δικής του δημιουργίας- φώτισε άγνωστους κόσμους που πάλλονταν από την επικίνδυνη, ακαταμάχητη ενέργεια, κόσμους μυστηριώδεις για μένα και απόλυτα συναρπαστικούς”.

“Φώτισε το απέραντο όμορφο τοπίο του τι είναι δυνατό στον κινηματογράφο και μου ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που πρέπει να ζητά κανείς από τον εαυτό του, για να δουλέψει με πίστη”, συνέχισε ο Day-Lewis.

NBR Best Director winner #MartinScorsese reunites with his AGE OF INNOCENCE and GANGS OF NEW YORK collaborator #DanielDayLewis at the #NBRgala ! #KillersoftheFlowerMoon #NBRawards pic.twitter.com/VQD9Msyxy5

— NBR (@NBRfilm) January 12, 2024

Ο Day-Lewis πρωταγωνίστησε στις ταινίες του Scorsese Η εποχή της αθωότητας (1993) και Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης (2002). Επίσης, στην ομιλία του έδωσε μια γεύση από τη στενή σχέση του με τον αξιόλογο σκηνοθέτη. Όπως σημείωσε: “Μια από τις μεγαλύτερες χαρές και τα πιο απροσδόκητα προνόμια της ζωής μου ήταν να βρεθώ μια μέρα να δουλεύω μαζί του”.

Daniel Day Lewis and Francesca Scorsese at the National Board of Review Awards Gala

Photo credit: Nina Westervelt/WWD via Getty Images pic.twitter.com/eOl2zpBUBL

— CONSEQUENCE (@consequence) January 12, 2024

“Είμαι ευγνώμων στο Εθνικό Συμβούλιο Κριτικών για την τόσο δίκαιη αναγνώριση της υπέρτατης, ανεπανάληπτης καλλιτεχνίας αυτού του ισχυρού άνδρα. Για κάθε άνθρωπο που εργάζεται στον χώρο της φαντασίας, είναι ένας ζωντανός θησαυρός. Ως άνθρωπος και ως κινηματογραφιστής, τον αγαπώ και τον σέβομαι. Για τη συγκλονιστική αφήγηση της ιστορίας των Killers of the Flower Moon, το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας απονέμεται στον Martin Scorsese”, είπε στην ομιλία του. Αφού ο Day-Lewis παρέδωσε το βραβείο στον Scorsese, οι δυο τους φωτογραφήθηκαν μαζί στο κόκκινο χαλί.

Keywords
Τυχαία Θέματα