Eurovision 2022: Οι Ουκρανοί νικητές πούλησαν τo τρόπαιο για να αγοράσει drone ο στρατός

21:58 30/5/2022 - Πηγή: InStyle

Το συγκρότημα Kalush Orchestra από την Ουκρανία ήταν οι μεγάλοι νικητές της φετινής Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο.

Ερμήνευσαν το τραγούδι “Stefania” ήταν αφιερωμένο στον ουκρανικό λαό, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους αλλά και σε εκείνους που παλεύουν για την ελευθερία.

Όπως είναι γνωστό μετά τη νίκη τους οι Kalush Orchestra είχαν ανακοινώσει ότι πρόκειται

να πουλήσουν το τρόπαιο της Eurovision για να διαθέσουν τα χρήματα σε μία μη κυβερνητική οργάνωση, που στηρίζει τον ουκρανικό στρατό.

“Βόμβα” στην Eurovision: Η ΕBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα έξι κριτικών επιτροπών

Την Κυριακή 29/05 οι Kalush Orchestra κατάφεραν μέσα από δημοπρασία που έγινε στο Facebook, να πουλήσουν το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κατέκτησαν στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων «Whitebit», συγκεντρώνοντας 900.000 δολάρια (837.180 ευρώ).

«Παιδιά είστε καταπληκτικοί! Εκτιμούμε όλους όσοι κάνατε δωρεά σε αυτή τη δημοπρασία και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ομάδα Whitebit που αγόρασε το τρόπαιο για $900.000 και τώρα είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του. Κάντε τους εγγραφή, το αξίζουν πραγματικά. Δόξα στην Oυκρανία! Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας», ανέφερε η ανάρτηση του συγκροτήματος στον επίσημο λογαριασμό τους στο Facebook.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό θα διατεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για την αγορά drones PD-2, που θα χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο που μαίνεται με την Ρωσία.

Τα συγκεκριμένα drones χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τις ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις, τόσο ως όπλα όσο και ως αεροσκάφη αναγνώρισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα