Face the Sun! Τα αντηλιακά προσώπου γίνονται νέας γενιάς και ανεβάζουν τον πήχη της ηλιοπροστασίας

16:45 18/7/2023 - Πηγή: InStyle

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι ο ήλιος έχει δύο όψεις: ζωοδότης από τη μια, καταστροφικός για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας από την άλλη.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς σωστή προστασία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δερματικές βλάβες, όπως είναι το ηλιακό έγκαυμα, οι αλλοιώσεις στο κυτταρικό DNA, το οξειδωτικό στρες, η υπερμελάγχρωση, η φωτογήρανση και, σε σοβαρές

περιπτώσεις, ο καρκίνος του δέρματος.

ΓΥΑΛΙΑ: OPHY,
ΤΣΑΝΤΑ: BOTTEGA VENETA,
ΤΟΠ: ETERNE
ΤΖΙΝ: REDONE LEVI’S
ΣΑΝΔΑΛΙΑ: BOTTEGA VENETΑΖΑΚΕΤΑ: CANESSAΦΟΡΕΜΑ: JOY CIOCO, ΤΣΑΝΤΑ: CARLA ST BARTH, ΠΕΔΙΛΑ: NENSI DOJAKA

Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) διακρίνεται σε τρεις τύπους: στις ακτίνες UVC, UVB και UVA. Η ακτινοβολία UVC, η οποία είναι η πιο επικίνδυνη από όλες, δεν φτάνει στη Γη γιατί «φιλτράρεται» από το όζον, οι ακτίνες UVB αποτελούν το 5% της υπεριώδους ακτινοβολίας, διεισδύουν στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, ενεργοποιούν τη διαδικασία του μαυρίσματος και ευθύνονται για το ηλιακό έγκαυμα αλλά και την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Πλεξούδες: 14 χτενίσματα για να εντυπωσιάσετε αυτό το καλοκαίρι

Όσο για τις UVA, που αποτελούν το υπόλοιπο 95% της ακτινοβολίας UV, εισχωρούν βαθύτερα στο δέρμα, πυροδοτούν τις ελεύθερες ρίζες, προκαλούν οξειδωτικό στρες, καταστρέφουν το δίκτυο των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης, ενοχοποιούνται για υπερμελάγχρωση και πρόωρη γήρανση, ενώ φαίνεται πως παίζουν σημαντικό ρόλο και στην εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι δερματολόγοι είναι κατηγορηματικοί: η σωστή αντηλιακή προστασία είναι ζωτικής σημασίας για την επιδερμίδα και είναι μια από τις κινήσεις φροντίδας που δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ.

ΤΖΑΚΕΤ & ΦΟΡΕΜΑ: MONBARTHΜΑΓΙΟ: BOND EYΕΦΟΡΕΜΑ: DANNIJO

Συμβαδίζοντας με τις έρευνες γύρω από τις σοβαρές βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα (αλλά και η υπέρυθρη, το ορατό φως, ακόμα και το blue light), η κοσμετολογία έχει ανοίξει νέους δρόμους στο κεφάλαιο «αντηλιακά», επιλέγοντας προσεκτικά τα φίλτρα που αξιοποιεί για αποτελεσματική υψηλή προστασία από τις UVB και τις UVA, αφήνοντας στο περιθώριο όσα θεωρούνται «ύποπτα» ή/και επικίνδυνα για τη θαλάσσια ζωή και ενισχύοντας τις φόρμουλες με ενεργά συστατικά skincare που δρουν παράλληλα, προλαμβάνοντας την πρόωρη γήρανση.

Επειδή, όμως, και η αισθητηριακή απόλαυση παίζει σημαντικό ρόλο, οι βαριές υφές των πολύ υψηλών SPF, που απλώνονταν δύσκολα και άφηναν λευκά υπολείμματα στο πρόσωπο, ανήκουν στο παρελθόν.

Πλέον, τα αντηλιακά υψηλής και πολύ υψηλής προστασίας έχουν απολαυστικές, λεπτόρρευστες υφές που γίνονται ένα με την επιδερμίδα, απορροφώνται αμέσως και δεν αφήνουν ούτε την παραμικρή υποψία λευκού ίχνους. Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε το αντηλιακό προσώπου που σας ταιριάζει και να το χρησιμοποιείτε καθημερινά και ευλαβικά στην πόλη και βέβαια στην παραλία.

Το θέμα φιλοξενήθηκε αρχικά στο περιοδικό InStyle, στο τεύχος Ιούνιος 2023.

Kylie Jenner: Τα “pearl nails” της είναι το πιο διακριτικό μανικιούρ που προτιμούν όλο και περισσότερες διάσημες

Keywords
Τυχαία Θέματα