Gia Carangi: Το αντισυμβατικό supermodel που έσβησε από AIDS

12:15 29/1/2024 - Πηγή: InStyle

Σήμερα 29 Ιανουαρίου, θα γιόρταζε την 64η περιστροφή της γης με εκείνη πάνω της. Αν… Αν δε βυθιζόταν στην αιωνιότητα στα 26 της.

Παρατηρώντας τις ρετρό φωτογραφίες από το book της Gia Carangi, σκαλώνεις στο διαπεραστικό καστανό βλέμμα της. Σπινθηροβόλο με ακατάσχετο λεξιλόγιο.

«Λοιπόν, ωραία, αυτό είναι μια καλή ιδέα. Τρομάζεις τους ανθρώπους, ώστε να μην μπορούν να δουν πόσο φοβισμένος είσαι» είχε πει.

Το supermodel και ο θανάσιμος σύμμαχος

Πριν ο κορυφαίος φωτογράφος Peter Lindbergh απαθανατίσει τη Naomi,

τη Cindy, την Claudia, τη Linda, την Christy και την Tatjana στο εξώφυλλο της Vogue το 1990, και τους πασπαλίσει με γκλίτερ, υπήρχε η Gia. Η Gia Carangi. Το supermodel πριν γεννηθούν στα 90s τα εμβληματικά supermodels.

View this post on Instagram

A post shared by GIA MARIE CARANGI (@giacarangi)

Ναι, ήταν εκείνη που έστρωσε το κόκκινο χαλί και πάτησαν επάνω του οι θεές της πασαρέλας Campbell, Turlington και Crawford. H τελευταία χαρακτηρίστηκε “Baby Gia” κατά το ντεμπούτο της στην πασαρέλα.

View this post on Instagram

A post shared by GIA MARIE CARANGI (@giacarangi)

Η ζωή της Gia θυμίζει σενάριο χολιγουντιανής ταινίας: από τη φτώχεια, στον πλούτο και στη δόξα. Μόνο που τελικά τα πλούτη έδωσαν ξανά τη θέση τους στη δυστυχία. Τη στιγμή που η άγρια ομορφιά της αποτέλεσε το χρυσό εισιτήριο για τον κόσμο της υψηλής ραπτικής με πασαρέλες σε Dior, Yves Saint Laurent, Calvin Klein και Armani, πίσω από αυτές όλα ήταν τόσο μα τόσο δραματικά.

Από την πρώτη στιγμή που τα φώτα στράφηκαν επάνω της, αγωνίστηκε για να τα αποτινάξει. Να πετάξει μακριά τις πιέσεις της νέας της καριέρας. Θανάσιμο σύμμαχό της βρήκε την ηρωίνη και παρά το γεγονός ότι εγκατέλειψε τη συνήθεια, αρκετές φορές με πολλαπλά comebacks, το 1986 πέθανε από Aids σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Όταν η Angelina Jolie έγινε Gia

Δώδεκα χρόνια μετά το θάνατό της, η τραγική ιστορία της Gia μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Πρωταγωνίστρια, η νεαρή, σχεδόν άσημη τότε Angelina Jolie, που ανέλαβε το ρόλο του προβληματικού μοντέλου.

Για την ερμηνεία της στην “Gia” κέρδισε Χρυσή Σφαίρα. Η Jolie εμφανίστηκε δίπλα στα βαριά ονόματα του Χόλιγουντ, τη Faye Dunaway, που υποδύθηκε τη μεγιστάνα του μόντελινγκ Wilhelmina Cooper, και τη Mercedes Ruehl που υποδύθηκε τη μητέρα της, Kathleen.

View this post on Instagram

A post shared by m

Keywords
Τυχαία Θέματα