Gianluca Ginoble: Το συγκλονιστικό μήνυμα του μέλους των Il Volo για τη νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία

Ο Gianluca Ginoble, μέλος των αγαπημένων Il Volo, έστειλε ένα συγκλονιστικό μήνυμα εναντίον της βίας κατά των γυναικών, τη στιγμή που μια νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει την Ιταλία.

Ο Ιταλός τενόρος μίλησε στην εκδήλωση του Grazia υπό τον τίτλο “Τι δεν λένε οι άνδρες”, που έγινε στο θέατρο Franco Parenti στο Μιλάνο για να στηρίξει το ειδικό τεύχος. Κατά τη συγκινητική ομιλία του είπε μεταξύ

άλλων: “Πιστεύω ότι εμείς οι άνδρες είμαστε αυτοί που πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε πρώτοι τους άλλους άνδρες. Ειδικά τους νεότερους, τα αγόρια που είναι το μέλλον.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Il Volo (@ilvolomusic)

Να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, να ζητήσουμε βοήθεια. Ακριβώς επειδή το πρόβλημα στη ρίζα αυτής της άρνησης να παραδεχθούμε την αδυναμία, που οδηγεί σε θυμό και βία, είναι πρώτα απ’ όλα η μη αναγνώριση των δικών μας ανοησιών και νευρώσεων. Έτσι ώστε η Giulia να είναι πραγματικά η τελευταία”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Il Volo (@ilvolomusic)

Η σκηνοθέτις Silvia Grilli ζήτησε από προσωπικότητες από τον κόσμο της showbiz, ηθοποιούς, τραγουδιστές, διασημότητες και επιχειρηματίες να συμμετέχουν στο ειδικό τεύχος της Grazia. Στόχος η καταπολέμηση των γυναικοκτονιών, των βιασμών, της ψυχολογικής και σωματικής βίας κατά των γυναικών. Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών είναι η 25η Νοεμβρίου.

Η νέα γυναικοκτονία που σοκάρει την Ιταλία

Σοκ στην Ιταλία από τη δολοφονία της Giulia Cecchettin από τον πρώην σύντροφό της, Filippo Turetta. Αυτή είναι η 103η γυναικοκτονία στη χώρα από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τη La Stampa. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο, η Cecchettin ήταν το 83ο θύμα γυναικοκτονίας το 2023. Πάντως, με βάση τα στοιχεία της NUDM (Non Una Di Meno) είναι η 91η γυναίκα που δολοφονήθηκε φέτος στην Ιταλία λόγω του φύλου της από κοντινό της πρόσωπο.

Stop alla violenza sulle donne #giuliacecchettin pic.twitter.com/h24T26NHDQ

— TVBOY (@tvboy) November 18, 2023

Η γυναικοκτονία της 22χρονης Giulia Cecchettin από τον πρώην φίλο της Filippo Turetta, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από φεμινιστικές ομάδες, ακτιβίστριες και οργανώσεις για τα μέσα ενημέρωσης. Υπήρξαν κατηγορίες ότι τα ΜΜΕ επανέλαβαν πατριαρχικά στερεότυπα κατά την αναφορά της υπόθεσης.

Ο Turetta συνελήφθη στη Γερμανία την Κυριακή, αφού είχε χαθεί από το σπίτι του για περισσότερο από μία εβδομάδα. Το βράδυ της Κυριακής συμφώνησε να εκδοθεί στην Ιταλία.

Η Cecchettin και ο Turetta εξαφανίστηκαν τη νύχτα της 11ης προς 12η Νοεμβρίου. Ο Turetta ήταν υπό έρευνα για απόπειρα δολοφονίας από την περασμένη Παρασκευή, όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει την επιθετικότητά του προς την Cecchettin. Την επόμενη ημέρα εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

ULTIM’ORA

Filippo Turetta indagato per il tentato omicidio di #giuliacecchettin https://t.co/ZyAZW0sCaV

— Fanpage.it (@fanpage) November 17, 2023

Οι φόβοι ότι η εξαφάνιση της Cecchettin αφορά άλλη μια γυναικοκτονία έγιναν πραγματικότητα το Σάββατο. Το πτώμα της βρέθηκε με πολλές μαχαιριές σε μια κοιλάδα μεταξύ της λίμνης Barcis και του Piancavallo στην επαρχία Pordenone, μια ώρα με το αυτοκίνητο από τα σλοβενικά σύνορα.

Και οι δύο ήταν 22χρονοι φοιτητές βιοϊατρικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Είχαν σχέση επί δύο χρόνια, η οποία έληξε το καλοκαίρι.

Τη μοιραία νύχτα, ο Turetta ήρθε προετοιμασμένος με ένα μαχαίρι και αρκετές πλαστικές σακούλες, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης. Αφού έκρυψε το πτώμα της, έφυγε με αυτοκίνητο. Παράλληλα, η πινακίδα του αυτοκινήτου του καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα παρακολούθησης στην Αυστρία λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα