Gigi Hadid: Στο στόχαστρο της ισραηλινής κυβέρνησης για το φιλο-παλαιστινιακό της μήνυμα

Στο στόχαστρο της ισραηλινής κυβέρνησης τέθηκε η Gigi Hadid μετά το μήνυμα υποστήριξης στην Παλαιστίνη, που είναι χώρα καταγωγής της, ενώ μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Το μοντέλο, του οποίου ο πατέρας, Mohamed Hadid, είναι Παλαιστίνιος, αναδημοσίευσε ένα γραφικό στο Instagram Story της που έγραφε: “Δεν υπάρχει τίποτα εβραϊκό στη μεταχείριση των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κυβέρνηση. Η καταδίκη της ισραηλινής κυβέρνησης δεν είναι αντισημιτική και η υποστήριξη των Παλαιστινίων

δεν είναι υποστήριξη της Χαμάς”.

Ωστόσο, ο επίσημος λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ επέκρινε την ανάρτηση της Gigi, παίρνοντας τα στιγμιότυπα οθόνης από το Story της και στέλνοντας το δικό του μήνυμα στο μοντέλο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Israel (@stateofisrael)

“Δεν υπάρχει τίποτα γενναίο στη σφαγή Ισραηλινών από τη Χαμάς”, έγραψαν σε ένα infographic. “Η καταδίκη της Χαμάς γι’ αυτό που είναι (ISIS) δεν είναι αντι-παλαιστινιακή και η υποστήριξη των Ισραηλινών στον αγώνα τους εναντίον βάρβαρων τρομοκρατών είναι το σωστό πράγμα να κάνεις.”

Στη λεζάντα με την οποία συνόδευσε τα γραφικά, ο λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ επιτέθηκε ευθέως στην Gigi Hadid γράφοντας: “Gigi Hadid έχεις κοιμηθεί την τελευταία εβδομάδα;”

“Ή μήπως είσαι μια χαρά που κάνεις τα στραβά μάτια στα εβραϊκά μωρά που σφαγιάζονται στα σπίτια τους; Η σιωπή σου ήταν πολύ ξεκάθαρη για το ποια είναι η θέση σου. Σε βλέπουμε.”

Στην ανάρτηση συμπεριλαμβάνεται η φωτογραφία ενός αιματοβαμμένου υπνοδωματίου που ανήκει σε ένα παιδί, προσθέτοντας: “Αν δεν το καταδικάσεις αυτό, τα λόγια σου δεν σημαίνουν ΤΙΠΟΤΑ.”

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα η Gigi καταδίκασε “την τρομοκρατία σε βάρος αθώων ανθρώπων” μετά τις καταστροφικές επιθέσεις στο Ισραήλ, οι οποίες φέρεται να έχουν σκοτώσει περισσότερους από 1.400 Ισραηλινούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gigi Hadid (@gigihadid)

Η Gigi εξήγησε ότι ενώ έχει “βαθιά ενσυναίσθηση και σπαραγμό για τον αγώνα των Παλαιστινίων και τη ζωή υπό κατοχή”, αισθάνεται “ευθύνη” να “ξεκαθαρίσει” πού βρίσκεται σήμερα.

“Ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει το κακό ενός Εβραίου“, ξεκαθάρισε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: “Η τρομοκρατία σε βάρος αθώων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν κάνει καλό στο κίνημα “Ελευθερώστε την Παλαιστίνη.”

Keywords
Τυχαία Θέματα