H…χαμαιλέων Cate Blanchett γιορτάζει και αυτά είναι τα διαφορετικά της πρόσωπα

16:10 14/5/2021 - Πηγή: InStyle

Η αυστραλή βραβευμένη ηθοποιός με τη διάφανη επιδερμίδα, σήμερα γίνεται 52 χρονών. Σε αντίθεση με τους περισσότερους stars του Χόλιγουντ, μάς απασχολεί κυρίως για τις εκπληκτικές ερμηνείες της και όχι την προσωπική της ζωή που τη κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – είναι παντρεμένη από το 1997 με τον θεατρικό συγγραφέα Andrew Upton και έχουν τρία παιδιά.

Η Cate Blanchett

δεν φοβάται να μεταμορφωθεί για τους ρόλους της και να μας δείξει τις διαφορετικές περσόνες της. Άλλωστε, ως γνωστόν, μια αληθινή actrice δεν διστάζει να «τσαλακωθεί». Οι επιλογές της να ερμηνεύει διαφορετικούς χαρακτήρες με μεγάλη επιτυχία, της χάρισαν τον τίτλο «χαμαιλέων» αλλά και περισσότερες από 120 υποψηφιότητες για σημαντικά βραβεία. Επιλέξαμε πέντε από τους πιο αγαπημένους μας.

Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον

Γεννημένος σαν ένα πρόωρα γερασμένο μωρό, ο Benjamin μεγαλώνει στα χέρια μιας καλόκαρδης μαύρης υπαλλήλου ενός γηροκομείου. Ενώ όλοι γύρω του γερνούν εκείνος γίνεται νεότερος. Μόνο που ερωτεύεται τη Daisy και κάποια στιγμή – ηλικιακά – πρέπει να συναντηθούν. Η Blancett «μεγαλώνει» σταδιακά στην μεγάλη οθόνη υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του David Fincher και μας αρέσει πολύ.

The Curious Case of Benjamin Button/Paramount PicturesElizabeth: Η Χρυσή Εποχή

Η Cate υποδύεται την queen Elizabeth τόσο πειστικά που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα και είναι υποψήφια για Όσκαρ. Τα εντυπωσιακά κοστούμια, το μακιγιάζ και η δυναμικά εύθραυστη ερμηνεία της μας μεταφέρουν με άνεση στα τέλη του 16ου αιώνα, που η ίδια πέρα από το να υπερασπιστεί την αυτοκρατορία της, πρέπει να αγωνιστεί και για έναν έρωτα δίχως ανταπόκριση.

Elizabeth movie poster/ PolyGram Filmed EntertainmentΟ Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού

Ένας ακόμη σταθμός της καριέρας της ήταν ο ρόλος ακόμη μιας βασίλισσας, εκείνης των ξωτικών στην επιτυχημένη τριλογία του Peter Jackson. Μαγεία, υπέροχα σκηνικά και μια πανέμορφη Cate Blanchett πραγματικά βγαλμένη από άλλο κόσμο.

The Lord of the Rings/imdb.comI am not there

Οι χαμαιλεοντικές της ικανότητες επιβεβαιώνονται πανηγυρικά σε αυτή τη ταινία/βιογραφία για το Bob Dylan, όπου η ηθοποιός υποδύεται ανατριχιαστικά πειστικά μια από τις έξι εκδοχές του εμβληματικού τραγουδοποιού.

I am not there (2007)/The Weinstein CompanyΙπτάμενος Κροίσος

Αφού κληρονόμησε μια τεράστια περιουσία από πετρελαϊκές δραστηριότητες, ο νεαρός Howard Hughes ξοδεύει υπέρογκα ποσά για να γυρίσει την ταινία «Άγγελοι της Κολάσεως» και έχει επεισοδιακές σχέσεις με διάφορες stars της εποχής. Μια από αυτές είναι και η Katharine Hepburn. Η Cate Blanchett δεν έμεινε μόνο στη μίμηση ενός θρύλου άλλα έβαλε με μαεστρία και τα στοιχεία μιας μοντέρνας γυναίκας.

© 2004 Miramax Films. All Rights Reserved

Happy Birthday Cate!

Keywords
Τυχαία Θέματα