Jerry Lee Lewis: Πέθανε ο θρύλος της rock ‘n’ roll σε ηλικία 87 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε ο θρύλος της rock ‘n’ roll, Jerry Lee Lewis. όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ατζέντης του.

Ο θάνατος του θρυλικού καλλιτέχνη ανακοινώθηκε, δύο ημέρες αφότου διαψεύστηκαν δημοσιεύματα ΜΜΕ που ανέφεραν ότι είχε «φύγει» από τη ζωή. Ο Jerry Lee Lewis

πέθανε στο σπίτι του στην κομητεία Desoto του Μισισιπή, έχοντας στο πλευρό του την έβδομη σύζυγό του, Judith Coghlan.

Ο The Killer όπως ήταν το παρατσούκλι του έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της μουσικής. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της rock’n’roll μουσικής και ένας από τους κορυφαίους μουσικούς του 20ού αιώνα.

1958 Angry that Chuck Berry was selected to close the show, Jerry Lee Lewis sets his piano on fire during “Great Balls Of Fire” at Alan Freed’s Big Beat Show at the Brooklyn Paramount. Also appearing: Buddy Holly, Frankie Lymon and The Chantels. pic.twitter.com/8lWDEr2GFA

— Terry Jennings (@TerryJennings33) March 28, 2018

Tο 1957 η επιτυχία του “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On” έκανε τον Lewis παγκοσμίως γνωστό, καθιερώνοντας τον στη rock’n’roll σκηνή εκείνης της εποχής. Ακολούθησαν οι επίσης μεγάλες επιτυχίες “Great Balls of Fire”, “Breathless” και “High School Confidential”. Συμμετείχε επίσης από το 1956 στο διάσημο “Million Dollar Quartet”, μαζί με τους Elvis Presley, Johnny Cash Carl Perkins, μία σπουδαία στιγμή στην ιστορία της rock’n’roll.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου εισήχθη στο Country Music Hall of Fame. Δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή καθώς είχε γρίπη. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1935 στο Φέρριντει της πολιτείας Λουιζιάνα, μία φτωχή κωμόπολη. Μεγάλωσε σε συνθήκες ανέχειας, ενώ από μικρή ηλικία άρχισε να παίζει πιάνο. Οι γονείς του έβαλαν σε υποθήκη τη φάρμα τους προκειμένου να του αγοράσουν ένα πιάνο. Ο Lewis άρχισε από το 1949, σε ηλικία 14 ετών να δίνει δημόσιες παραστάσεις, παίζοντας πιάνο.

Οι σπουδαίες ερμηνείες του σε τραγούδια, όπως το “Great Balls of Fire”, βοήθησαν στο να καθιερωθεί η rock’n’roll μουσική τη δεκαετία του 1950.

Αν και θεωρήθηκε ένας από τους πρωτοπόρους στη rock’n’roll η ζωή του ήταν γεμάτη από προσωπικές τραγωδίες, προβλήματα υγείας και σκάνδαλα.

Δύο από τους γιους του πέθαναν σε φρικτά δυστυχήματα: ο 3χρονος Steve Allen Lewis πνίγηκε στην πισίνα ενός γείτονα, ενώ ο Jerry Lee Lewis, Jr σκοτώθηκε αφού ανετράπη το Jeep του. Επίσης, πέθαναν δύο από τις συζύγους του. Το 1981 εξαιτίας μίας ανεπιθύμητης παρενέργειας από παυσίπονο έπαθε διάτρηση στομάχου και παραλίγο να πεθάνει.

Είχε προκαλέσει τεράστιο σκάνδαλο καθώς η τρίτη σύζυγός του ήταν η 13χρονη πρώτη ξαδέλφη του, Myra Gale Brown. Αυτός ήταν 22 ετών. Ωστόσο, ο Lewis δεν είχε χωρίσει ακόμη την προηγούμενη σύζυγό του, Jane Mitcham. Αφού τελικά οριστικοποίησε το διαζύγιό του από αυτήν, παντρεύτηκε ξανά την Brown στις 4 Ιουνίου 1958. Το σκάνδαλο αυτό κατέστρεψε την πολλά υποσχόμενη καριέρα του Lewis αν και ακολούθησε μεγάλη επιτυχία στην County μουσική. Ωστόσο, ο εθισμός στα ναρκωτικά, ο αλκοολισμός και οι απιστίες του Lewis επηρέασαν τον γάμο τους. Η γυναίκα του υπέβαλε αίτηση διαζυγίου για λόγους μοιχείας και κακοποίησης, κατηγορώντας τον ότι είχε “υποβληθεί σε κάθε είδους σωματική και ψυχική κακοποίηση που μπορούσε να φανταστεί κανείς”. Το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1970.

Keywords
Τυχαία Θέματα