Joaquín Cortés: Ο διάσημος χορογράφος μιλά για την περιπέτεια υγείας του – “Νόμιζα ότι είχα γρίπη και παραλίγο να πεθάνω”

11:17 11/4/2023 - Πηγή: InStyle

Μία περιπέτεια υγείας πέρασε ο Ισπανός χορευτής και χορογράφος φλαμένκο, Joaquín Cortés, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις αρχές Απριλίου.

Ο διάσημος χορευτής λιποθύμησε, ενώ έπαιζε με τα παιδιά του, με την οικογένειά του να περνά δύσκολες ώρες μέχρι να διαπιστωθεί ποια είναι η κατάσταση της υγείας του. Όπως τελικά έγινε γνωστό, ο σταρ διαγνώστηκε με σοβαρή πνευμονία, ενώ πήρε εξιτήριο έπειτα από μία εβδομάδα νοσηλείας.

Ο ίδιος ο Joaquín Cortés ενημέρωσε για την

περιπέτεια υγείας του, από ην πρώτη στιγμή, με αναρτήσεις του στο Instagram, απολογούμενος που ακύρωσε τις επόμενες εμφανίσεις του. Μεταξύ άλλων είχε γράψει πως “υποβάλλομαι σε καρδιολογικές, νευρολογικές και πνευμονολογικές εξετάσεις. Παίρνω αντιβιοτικά και οξυγόνο“, εξηγώντας τα συμπτώματα λίγες ημέρες μετά το σοβαρό επεισόδιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JOAQUÍN CORTÉS (@joaquincortesworld)

Περιγράφοντας αρχικά την περιπέτεια της υγείας του έγραψε: “Είναι μόλις εβδομάδες πριν άρχισα να αισθάνομαι πολύ άσχημα, είχα βήχα στο στήθος, κούραση, πονοκέφαλο… Κι όμως έκανα πρόβες ασταμάτητα για εβδομάδες… και πρόλαβα να χορέψω στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη. Πριν από λίγες μέρες πηγαίνοντας τον γιο μου Romeo στο σχολείο άρχισα να βήχω, και έμεινα έκπληκτος ενώ οδηγούσα, φοβήθηκα αλλά το ξεπέρασα… Τις προάλλες έφτασα στη Μαδρίτη από τη συνέντευξη τύπου του Σαν Σεμπαστιάν και όταν γύρισα σπίτι από το αεροδρόμιο άρχισα να βήχω ξανά αλλά αυτή τη φορά έπρεπε να ζητήσω από τη Monica να πάρει το τιμόνι γιατί ξαφνικά δεν μπορούσα να δω τίποτα… Ήταν στιγμές αγωνίας, αλλά κράτησαν μόνο δευτερόλεπτα, λεπτά. Ήταν πριν μερικές μέρες… έπαιζα με τα παιδιά μου και λιποθύμησα.. έφτασα στα Επείγοντα με πολύ χαμηλό κορεσμό οξυγόνου στο αίμα. Από τότε κάνουν καρδιολογικές, νευρολογικές και νευρολογικές εξετάσεις. Παίρνω αντιβίωση και οξυγόνο. Αύριο θα κάνω βρογχοσκόπηση και μετά θα με βάλουν σε υποστήριξη για ώρες ή μέρες… ακόμα δεν ξέρω” ενημέρωσε στις 3 Απριλίου οπότε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JOAQUÍN CORTÉS (@joaquincortesworld)

Σε χθεσινή του ανάρτηση ο χορευτής ενημέρωσε: Έγινε το ηλεκτροκαρδιογράφημα! (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα), μέτρηση της πνευμονικής χωρητικότητας, και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής. Είμαστε ακόμη στο νοσοκομείο, αλλά κάθε μέρα γινόμαστε όλο και πιο χαρούμενοι, αν και με μερικά εμπόδια στην πορεία. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά σας γεμάτα αγάπη και στοργή. Νομίζω ότι έχω διαβάσει τα περισσότερα από αυτά. Είστε απίστευτοι, σας ευχαριστώ” έγραψε ευχαριστώντας τους ακολούθους του για τα μηνύματα και τις ευχές τους.

Όπως πρόσθεσε: “Ανακάμπτω κάθε μέρα. Ακόμη παίρνω οξυγόνο. Και δεν έχω συγκοπές, εκτός από μια έξαρση πριν από ένα βράδυ. Ακόμα δεν έχω ξεκάθαρη διάγνωση εκτός από σοβαρή πνευμονία. Αλλά δεν προκαλείται από κάποιον ιό, αλλά από βακτήρια. Ακόμη υποβάλλομαι σε ατελείωτες εξετάσεις… […] Εκτός από την ιγμορίτιδα και κάποια άλλα πράγματα που σχετίζονται με τους πνεύμονες… αλλά δόξα τω Θεώ όλα είναι καλά. Και όχι, δεν καπνίζω” και σε άλλο σημείο τόνισε:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JOAQUÍN CORTÉS (@joaquincortesworld)

” Το σημαντικό είναι ότι θα βγω από εδώ σαν καινούργιος. Δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχει τίποτα που να με εμποδίζει να συνεχίσω το επάγγελμά μου, όπως κάποτε νόμιζα. Ακριβώς το αντίθετο. Ο χορός είναι αυτός που με έσωσε. Και όλα όσα έχει κάνει με το σώμα μου. Παρεμπιπτόντως, πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου, αλλά όχι μόνο το σώμα σου, αλλά κυρίως το μυαλό σου. Η προέλευση των πάντων τελικά;.. […] Είμαι ακόμα αρκετά κουρασμένος. Μου είναι δύσκολο να γράψω. Αλλά θα επιστρέψω πολύ, πολύ δυνατός, ξέρετε!” υποσχέθηκε.

Ο σταρ πήρε εξιτήριο το απόγευμα της Δευτέρας και μίλησε στα ΜΜΕ για την περιπέτεια της υγείας του. Αποχωρώντας από το νοσοκομείο La Princesa στη Μαδρίτη ο Joaquín Cortés δήλωσε: “Ήταν κάτι απροσδόκητο, κάτι σουρεαλιστικό, νόμιζα ότι είχα γρίπη και κόντεψα να πεθάνω. Έφτασα στα επείγοντα με πολύ μικρό κορεσμό οξυγόνου στο αίμα μου, ήμουν κουρασμένος.”

“Ήταν πολύ σοβαρό, ένας τρομερός φόβος, αλλά δεν υπάρχει κακό που να μην έρχεται για καλό, μου έκαναν ένα πλήρες τσεκ απ και οι γιατροί μου είπαν ότι έχω βιολογική ηλικία 20 ετών”, είπε και πρόσθεσε: “Οι γιατροί μου είπαν ότι είμαι ένα φυσικό θαύμα“. Ο χορογράφος θέλησε επίσης να ευχαριστήσει όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για τη δουλειά του και τη θεραπεία που του έχουν προσφέρει: “Έχουμε υπέροχη δημόσια υγεία, πολλές χώρες μας ζηλεύουν… Δεν έχω πάρει εξιτήριο οριστικά, έχω ακόμη εξετάσεις, οι γιατροί ακόμη ανακαλύπτουν τι έχω“, πρόσθεσε.

Προς το παρόν, ο καλλιτέχνης έχει διαγνωστεί με σοβαρή πνευμονία, αλλά εξακολουθεί να αναμένει τα αποτελέσματα των υπόλοιπων καρδιολογικών και νευρολογικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εισαγωγής του.

Μόλις συνέλθει, ο Cortés θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του: “Δεν μπορώ να κάνω το θηρίο, πρέπει να πάρω μερικές εβδομάδες άδεια για να επανέλθουν οι πνεύμονές μου στο 100%“, δήλωσε έξω από το νοσοκομείο. Στα μέσα Ιουλίου ξεκινά μια παγκόσμια περιοδεία με αρχή από τη Νέα Υόρκη. “Το αντιμετωπίζω με χιούμορ, θα μπορούσα να είμαι νεκρός, έχω ξαναγεννηθεί”, εξομολογήθηκε ο καλλιτέχνης, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στη σκηνή.

Keywords
Τυχαία Θέματα