John Lennon: Δεν συμπαθούσε καθόλου τον Muhammad Ali και αυτή είναι η αιτία

20:30 12/2/2024 - Πηγή: InStyle

Οι Beatles δεν άντεχαν τον Muhammad Ali, όπως αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας στην πρώτη συνάντηση των θρυλικών Σκαθαριών με το είδωλο της πυγμαχίας.

Το συγκρότημα συνάντησε τον πυγμάχο στο πρώτο του ταξίδι στις ΗΠΑ, όταν και οι δύο εκτοξεύονταν στη σφαίρα της παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας. Αλλά οι τέσσερις μουσικοί, -ιδιαίτερα ο John Lennon-

ήταν έξαλλοι μαζί του επειδή ο Ali “τους έκανε να φαίνονται πραγματικά ηλίθιοι”.

Muhammad Ali and The Beatles, 1964. Photo by Chris Smith. pic.twitter.com/HGT42MVj5L

Classic Rock In Pics (@crockpics) August 20, 2023

Η ιστορία έρχεται στο φως καθώς ο φωτογράφος Harry Benson γιορτάζει την 60ή επέτειο των διάσημων φωτογραφιών του από την περιοδεία του συγκροτήματος.

Ο Benson πήγε τους Beatles να συναντήσουν τον Ali στο Μαϊάμι στις 8 Φεβρουαρίου 1964, ενώ αυτός ετοιμαζόταν να αγωνιστεί με τον Sonny Liston και το συγκρότημα θα εμφανιζόταν στο Ed Sullivan.

Ο Benson ήλπιζε ότι η μαγκιά του Ali θα τους έβγαζε από τον ρυθμό τους και θα τους προσέφερε μερικά σπινθηροβόλα στιγμιότυπα.

“Ο Ali τους επισκίασε”, είπε ο Benson. “Ήταν οι πνευματώδεις απαντήσεις του Ali, του τύπου, νομίζετε ότι είστε όμορφοι; Δεν είστε τόσο όμορφοι. Είστε μικροσκοπικοί, μικροί, μικροί άνθρωποι. Κοιτάξτε με! Δεν τους άρεσε αυτό – ιδιαίτερα στον Lennon και τον Paul McCartney“.

John Lennon didn’t like Muhammad Ali because he made The Beatles ‘look really f–king stupid’ https://t.co/Tierp7mpuB pic.twitter.com/3L4ulK1FzY

— Page Six (@PageSix) February 12, 2024

Πρόσθεσε: “Δεν του άρεσε ιδιαίτερα το τραγούδι τους… Αργότερα, ο John μου είπε: Μας έκανε να φαινόμαστε πολύ ηλίθιοι και φταις εσύ, Benson”.

Το συγκρότημα δεν του μίλησε για τρεις μήνες. Είναι ενδιαφέρον ότι όταν πέθανε ο Ali το 2016, ο McCartney δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο από τη συνάντηση και έγραψε: “Αγαπούσα αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν υπέροχος από την πρώτη μέρα που τον συναντήσαμε στο Μαϊάμι . . . Ήταν ένας όμορφος, ευγενικός άνθρωπος με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ”.

Στο μεταξύ, ο George Harrison δήλωσε για τη συνάντηση: “Ο Ali ήταν αρκετά χαριτωμένος”. Είπε ότι ο Ali απαιτούσε να γνωρίσει το συγκρότημα, κάτι που δεν είναι… ανάμνηση του Benson. “Δεν θα μπορούσε να νοιαστεί λιγότερο γι’ αυτούς“, είπε

Keywords
Τυχαία Θέματα