Josephine Chaplin: Πέθανε η κόρη του θρυλικού Charlie Chaplin στα 74 της – Φωτογραφία από τον γάμο της με τον Έλληνα Νικόλα Σιστοβάρη

21:31 22/7/2023 - Πηγή: InStyle

Η Josephine Chaplin, η ηθοποιός και κόρη του θρυλικού Charlie Chaplin, πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Οι γιοι της Charly, Julien και Arthur ανακοίνωσαν την είδηση στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, όπου έγραψαν ότι πέθανε στις 13 Ιουλίου στο Παρίσι. Η οικογένεια πρόσθεσε ότι θα γίνει ιδιωτική κηδεία στο Παρίσι.

Le Figaro

Η αιτία θανάτου δεν ανακοινώθηκε αμέσως.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση
στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carlos Camara (@cinematographico7)

Ως παιδί, η Josephine εμφανίστηκε σε μερικές από τις ταινίες του διάσημου πατέρα της, συμπεριλαμβανομένων μικρών ρόλων στην ταινία Limelight του 1952 και στην ταινία A Countess from Hong Kong του 1967.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, πρωταγωνίστησε σε πολλές ξένες ταινίες. Το 1972 πρωταγωνίστησε στη βραβευμένη ταινία του Pier Paolo Pasolini “The Canterbury Tales” και στην ταινία του Richard Balducci “L’odeur des fauves”. Την ίδια χρονιά, πρωταγωνίστησε επίσης στο πλευρό του Laurence Harvey στο δράμα του Menahem Golan “Escape to the Sun” (1972) για μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από τη Σοβιετική Ένωση.

Το 1974, η Chaplin πρωταγωνίστησε ως Martine Leduc στο ευρωπαϊκό αστυνομικό θρίλερ “Shadowman” του Georges Franju δίπλα στους Gayle Hunnicutt και Jacques Champreux. Η ταινία ακολουθεί τον Άνθρωπο χωρίς πρόσωπο, έναν εγκληματία που προσπαθεί να βρει τους ασύλληπτους θησαυρούς των Ναϊτών Ιπποτών. Στη συνέχεια, η Chaplin επανέλαβε τον ρόλο της ως Martine στη μετέπειτα γαλλική μίνι σειρά “The Man Without a Face”, που αποτελείται από οκτώ επεισόδια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michel CHAIGNEAU (@lemondedemichel)

Το 1976, η Chaplin πρωταγωνίστησε ως Cynthia στην ταινία τρόμου “Jack the Ripper” του Jesús Franco και ως Anna στην ταινία “À l’ombre d’un été” του Jean-Louis van Belle.

Αργότερα, το 1984, πρωταγωνίστησε στο καναδικό δράμα “The Bay Boy”, μια ταινία που σηματοδότησε την έναρξη της καριέρας του συμπρωταγωνιστή της Kiefer Sutherland ως ηθοποιού. Το 1988, πρωταγωνίστησε ως Hadley Richardson, απέναντι από τον Stacy Keach ως Ernest Hemingway, στην τηλεοπτική μίνι σειρά “Hemingway”.

Ο Charlie Chaplin, ένας θρυλικός ηθοποιός από την εποχή του βωβού κινηματογράφου του Χόλιγουντ, είχε 11 παιδιά. Η Josephine ήταν ένα από τα οκτώ που απέκτησε με τη σύζυγό του Oona O’Neill, την οποία παντρεύτηκε το 1943. Ο Charlie πέθανε τον Δεκέμβριο του 1977 σε ηλικία 88 ετών. Το Variety ανέφερε τότε ότι η Oona και επτά από τα παιδιά τους ήταν στο πλευρό του όταν πέθανε, και η κόρη του Geraldine είχε γυρίσει μια ταινία στη Μαδρίτη, αλλά έσπευσε να επιστρέψει στο σπίτι όταν το έμαθε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη News Talk City (@newstalkcity)

Σύμφωνα με το Smithsonian, ληστές τάφων έκλεψαν κάποτε τη σορό του θρυλικού ηθοποιού και το κράτησαν για λύτρα τον Μάρτιο του 1978, ζητώντας 600.000 δολάρια. Δύο άνδρες, ο Roman Wardas και ο Gantscho Ganev, συνελήφθησαν τελικά και καταδικάστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα έγραψαν επιστολές στην Oona ζητώντας συγγνώμη.

Η Josephine Chaplin γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1949 στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Είχε αποκτήσει τρεις γιους, τους Charlie, Arthur και Julien Ronet, ενώ εν ζωή είναι τα αδέλφια της Michael, Geraldine, Victoria, Jane, Annette, Eugene και Christopher.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η Josephine έζησε στο Παρίσι για πολλά χρόνια, πρωταγωνιστώντας σε αρκετές γαλλικές ταινίες και επιβλέποντας το γραφείο του Chaplin για την οικογένειά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα