Lee Sun-kyun: Νεκρός στα 48 του ο σταρ του “Parasite”

Ο Lee Sun-kyun, ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “Parasite”, έφυγε από τη ζωή στα 48 του χρόνια. Αιτία του θανάτου του φέρεται να είναι η αυτοκτονία.

Ο Lee βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη μέσα σε ένα αυτοκίνητο σε πάρκο της Σεούλ, σύμφωνα με το Associated Press.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι η αστυνομία αναζητούσε τον ηθοποιό αφού η οικογένειά του δήλωσε ότι άφησε υποτιθέμενο σημείωμα αυτοκτονίας.

‘Parasite’ actor Lee Sun-Kyun has died at the age of 48 in an apparent suicide. pic.twitter.com/OsT1rbRox8

Pop Base (@PopBase) December 27, 2023

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο Lee βρέθηκε με μια μπρικέτα κάρβουνου στη θέση του συνοδηγού. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο σημείο, ενώ έρχεται εν μέσω έρευνας για παράνομη χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με τη Washington Post.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι είχε ανακριθεί από την αστυνομία τρεις φορές αφού φέρεται να έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένης της μαριχουάνας, στο σπίτι μιας οικοδέσποινας που εργάζεται σε ένα κλαμπ στην περιοχή Gangnam. Ο Lee αρνήθηκε τους ισχυρισμούς μέσω του δικηγόρου του, σύμφωνα με την Washington Post.

Ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι τον ξεγέλασε η οικοδέσποινα που προσπάθησε να τον εκβιάσει για να πάρει τα ναρκωτικά, σύμφωνα με το Reuters. Επίσης, ανέφερε ότι η πιο πρόσφατη ανάκριση του Lee από την αστυνομία έγινε το Σαββατοκύριακο και διήρκεσε 19 ώρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, είχε επίσης υποβληθεί σε σύντομο τεστ ναρκωτικών από την Εθνική Ιατροδικαστική Υπηρεσία τον περασμένο μήνα, τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Ο Lee υποδύθηκε τον επικεφαλής της πλούσιας οικογένειας Park στην ταινία “Parasite”, η οποία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στα 92α ετήσια βραβεία της Ακαδημίας. Η νοτιοκορεατική ταινία έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα