Makeup Essentials: Τι είναι στα αλήθεια το primer και πώς εφαρμόζεται σωστά;

Δεν είναι μυστικό. Το μακιγιάζ έχει εξελιχθεί δραματικά μέσα στα χρόνια και ειδικά στα τελευταία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι τάσεις έχουν αλλάξει, καθώς εμφανίζονται συνεχώς νέα προϊόντα που υπόσχονται να μεταμορφώσουν την εμφάνισή μας. Μεταξύ αυτών των καινούργιων προϊόντων, βρίσκεται κι ένα που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις -το primer, το οποίο θέτει το εξής ερώτημα- άραγε χρειαζόμαστε όντως τόσα πολλά προϊόντα μακιγιάζ;

Τι είναι το primer;

Ξεκινώντας από τις βάσεις,

το makeup primer χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την υπόλοιπη διαδικασία εφαρμογής του μακιγιάζ. Είναι σαν ένας καμβάς πάνω στον οποίο θα «απλωθεί» η τέχνη του μακιγιάζ. Το προϊόν που θα τo αναδείξει σε διάφορα σημεία του προσώπου και όχι μόνο. Η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jess Hunt (@jesshunt2)

Τύποι Primer

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι primer που προσφέρουν διαφορετικά οφέλη; Αν όχι, δείτε τους επικρατέστερους:

Ματ προϊόντα για το πρόσωπο που βοηθούν στην απορρόφηση της λιπαρότητας.Ενυδατικά primer που προσφέρουν ενυδάτωση και περιποίηση σε ξηρές επιδερμίδες.Προϊόντα με χρωματική διόρθωση που αντισταθμίζουν διάφορες ατέλειες του δέρματος.Προϊόντα που θαμπώνουν την επιδερμίδα και μειώνουν τις γραμμές και τις ρυτίδες.Πώς να εφαρμόσετε το primer σωστά

Αφού εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα, περιμένετε λίγα λεπτά για να στεγνώσει η επιδερμίδα σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε απαλά μια στρώση primer, αφήνοντας το να στεγνώσει για λίγα λεπτά πριν εφαρμόσετε το foundation σας. Πάντα λοιπόν, να το απλώνετε πριν κάθε άλλο προϊόν μακιγιάζ, αφού στην ουσία πρόκειται για μία βάση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jess Hunt (@jesshunt2)

Γιατί το primer είναι απαραίτητο

Το primer αποτελεί το κλειδί για ένα άψογο και επαγγελματικό μακιγιάζ. Βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας και επιτρέπει στα προϊόντα να διατηρηθούν αναλλοίωτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ανεξίτηλο, λαμπερό μακιγιάζ που διαρκεί είναι αυτό που προσφέρει το primer, κάνοντας το αναντικατάστατο στην καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς. Aλλά αν μας ρωτάτε… ναι, μπορούμε να βαφτούμε και χωρίς primer.

Keywords
Τυχαία Θέματα