Meg Bennett: Πέθανε στα 75 της η βραβευμένη ηθοποιός και σεναριογράφος

10:08 22/4/2024 - Πηγή: InStyle

Η Meg Bennett, βραβευμένη ηθοποιός σαπουνόπερας και σεναριογράφος, πέθανε στις 11 Απριλίου στα 75 της χρόνια. Σύμφωνα με τη νεκρολογία της, έπασχε από καρκίνο.

Η νεκρολογία της, η οποία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 21 Απριλίου στους Los Angeles Times, αναφέρθηκε στην καριέρα της ως ηθοποιού και σεναριογράφου για τις σειρές Ατίθασα Νιάτα, General Hospital, Santa Barbara και άλλες επιτυχημένες καθημερινές σειρές.

lang="en" dir="ltr">Meg Bennett, ‘General Hospital’ writer, ‘Young and the Restless’ actress, dead at 75 https://t.co/5qE6OSU5BE

— K99.1FM (@k99online) April 22, 2024

“Η Meg έχασε τη μάχη της με τον καρκίνο”, αναφερόταν στη νεκρολογία. “Μέχρι σχεδόν το τέλος της δούλευε με αφοσίωση με τα παιδιά, έγραφε και ασχολιόταν με την οικογένεια και τους φίλους της”.

Η Meg -γεννημένη ως Helen Margaret Bennett στις 4 Οκτωβρίου 1948, πριν πάρει το καλλιτεχνικό όνομα Meg Bennett- κέρδισε ένα Daytime Emmy για το καλύτερο σενάριο στο General Hospital το 1995. Κέρδισε επίσης τρία βραβεία του Writers Guild of America για την ίδια σειρά το 1994, το 1995 και το 1997, καθώς και δύο βραβεία για τη Santa Barbara το 1991 και το 1992.

Πριν βρει την επιτυχία στην τηλεοπτική βιομηχανία, η Bennett μεγάλωσε στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, αποφοίτησε από το John Muir High School και κέρδισε τη βασίλισσα του χορού στο Northwestern University, όπου σπούδασε δραματική τέχνη.

Meg Bennett, Soap Opera Actress and Writer, Dies at 75https://t.co/2diNa6Tm7n

— Sweetcaligurl (@Sweetcaligurl07) April 22, 2024

Μετά την αποφοίτησή της από το Northwestern, η Bennett μετακόμισε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1970 για να ασχοληθεί με την υποκριτική.

“Έπιασε δουλειά ως μοντέλο ως το Cadillac Eldorado Convertible Girl, αλλά η πρώτη της πραγματική επιτυχία ήταν ένας ρόλος ηθοποιού και τραγουδίστριας στο off-Broadway μιούζικαλ Godspell“, ανέφερε η νεκρολογία. “Από εκεί πήγε στο Grease στο Μπρόντγουεϊ, έγινε πρωταθλήτρια στο τηλεοπτικό σόου κουίζ Three on a Match και το 1974 ξεκίνησε τη μακρά και επιτυχημένη καριέρα της σε σαπουνόπερα ως η ενζενί Liza στο Search for Tomorrow“.

I remember her as your wife Julia. God bless #MegBennett pic.twitter.com/bZNzM2YC37

— Theresa (@Bibliophile23) April 22, 2024

Τη δεκαετία του 1980, η Bennett μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου έπαιξε την Julia Newman στη σαπουνόπερα Ατίθασα Νιάτα και τελικά άρχισε να γράφει σενάρια για την ίδια σειρά.

Η Bennett ήταν παντρεμένη με τον, Robert Guza, Jr. τον οποίο γνώρισε όταν έγραφαν μαζί το σενάριο στο General Hospital. “Θα γιόρταζαν φέτος την 20ή επέτειο του γάμου τους“, έγραψε η οικογένειά της στη νεκρολογία.

Αφήνει επίσης τον αδελφό της, την αδελφή της, δύο θετές κόρες, τέσσερα εγγόνια και “ένα πλήθος” ανιψιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Lifestyle > InStyle