Meghan Markle-Harry: Η έξωση ήταν η αρχή του σχεδίου του βασιλιά Κάρολου για τη μοναρχία

13:58 25/3/2023 - Πηγή: InStyle

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry καλούνται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό θεωρείται πως είναι η “κορυφή του παγόβουνου” όσον αφορά στο σχέδιο του βασιλιά Κάρολου για τη μείωση των δαπανών για τη βασιλική οικογένεια αλλά και ενός πιο ευέλικτου σχήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Evening Standard”, πηγές ανέφεραν πως η πρόσφατη ανακοίνωση ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα εγκαταλείψουν το Φρόγκμορ Κότατζ ήταν μόνο η αρχή των επερχόμενων αλλαγών του βασιλιά.

Εκπρόσωπος του ιδρύματος Archewell του ζευγαριού δήλωσε στο People νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι “ζητήθηκε από τον πρίγκιπα Harry και τη Μeghan να εγκαταλείψουν την κατοικία τους.” Το ζευγάρι μετακόμισε με την οικογένειά του στην πολιτεία της Καλιφόρνια, το 2020, αφού παραιτήθηκε από τα πριγκιπικά του καθήκοντα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Όπως αναφέρει η “Evening Standard” ο βασιλιάς Κάρολος θέλει να μειώσει τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας που εξαρτώνται οικονομικά από τη μοναρχία, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που πληρώνουν για τη δική τους στέγαση με τα επιδοτούμενα ενοίκια να εξαλείφονται με την πάροδο του χρόνου. Πηγή είπε στην εφημερίδα, “ο βασιλιάς δεν είναι κάποιο είδος στεγαστικού οργανισμού για μακρινούς συγγενείς.”

Η πηγή είπε, επίσης, ότι τα ακίνητα θα ενοικιάζονται σε εμπορικές τιμές, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων “εκτός της οικογένειας” με μια διαδικασία ελέγχου για λόγους ασφαλείας.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Camilla, επίσης, σχεδιάζουν να μειώσουν τον αριθμό των θέσεων του προσωπικού. Ωστόσο, θέλουν να πληρώνουν στο προσωπικό του παλατιού ανταγωνιστικούς μισθούς και συντάξεις για να εξασφαλίσουν τους πιο ικανούς υπαλλήλους.

Πηγή είπε στην Evening Standard, “το θέμα του προσωπικού είναι σοβαρό θέμα. Αυτό έχει μεγεθυνθεί με την πάροδο του χρόνου με συμβούλους των συμβούλων και ούτω καθεξής. Αυτά όλα θα σταματήσουν. Το αφεντικό θέλει αποτελεσματικούς ανθρώπους σε αποτελεσματικές θέσεις που κάνουν αποτελεσματικές δουλειές να πληρώνονται κατάλληλα.”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο βασιλιάς Κάρολος συνεργάζεται με τον πρίγκιπα William, τον διάδοχό του, για να γίνουν αλλαγές ώστε η μοναρχία να γίνει “κατάλληλη για τον σκοπό της.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Λίγο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ το Σεπτέμβριο, δεκάδες υπάλληλοι από το νοικοκυριό του βασιλιά Καρόλου ειδοποιήθηκαν για πιθανή απόλυση.

“Μετά την ενθρόνιση την περασμένη εβδομάδα, οι εργασίες του νοικοκυριού του πρώην πρίγκιπα της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλης έχουν σταματήσει και, όπως απαιτεί ο νόμος, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία διαβούλευσης”, είχε δηλώσει εκπρόσωπος του Clarence House στον Guardian. “Το προσωπικό μας έχει προσφέρει μακροχρόνιες και πιστές υπηρεσίες και, ενώ κάποιες απολύσεις θα είναι αναπόφευκτες, εργαζόμαστε επειγόντως για να εντοπίσουμε εναλλακτικές θέσεις εργασίας για τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό προσωπικού.”

Ένας χρήστης του Twitter είχε ανεβάσει φωτογραφία της σύμβασής τους από την εποχή που προσλήφθηκαν στον βασιλικό οίκο, όπου φαίνεται ότι υπάρχει ρήτρα για πιθανή καταγγελία μετά τον θάνατο ενός μονάρχη. Όσοι απολύθηκαν αναμένεται να λάβουν αυξημένη αποζημίωση απόλυσης καθώς και βοήθεια για την εξεύρεση νέων θέσεων εργασίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@archewell_sussex_)

Η στέψη του βασιλιά Κάρολου στις 6 Μαΐου αναμένεται επίσης να είναι πιο λιτή από την τελετή στέψης της μητέρας του το 1953. Ενώ 8.000 άνθρωποι συνωστίζονταν στις κερκίδες για την τρίωρη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ, ο γιος της φέρεται ότι θα περιορίσει τη λίστα των προσκεκλημένων στην πραγματική χωρητικότητα του Αββαείου του Ουέστμινστερ που είναι 2.000 για μια τελετή διάρκειας μιας ώρας.

“Η στέψη θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάζει προς το μέλλον, ενώ θα έχει τις ρίζες της στις μακρόχρονες παραδόσεις και τη μεγαλοπρέπεια“, ανέφεραν στο παρελθόν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα