Mick Jagger: Σε φιλανθρωπικά ιδρύματα η περιουσία του ύψους 500 εκατ. δολαρίων – “Τα παιδιά μου δεν τα χρειάζονται”

14:11 28/9/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Mick Jagger υπαινίχθηκε ότι μετά τον θάνατό του θα αφήσει το μερίδιό του από τον παλιό κατάλογο τραγουδιών των Rolling Stones σε φιλανθρωπικούς σκοπούς αντί για τα παιδιά του.

Ο 80χρονος rocker δήλωσε ότι τα οκτώ παιδιά του “δεν χρειάζονται 500 εκατομμύρια δολάρια (400 εκατομμύρια λίρες) για να ζήσουν”, οπότε φαίνεται ότι βρήκε έναν άλλον τρόπο για να δωρίσει την περιουσία του.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Wall Street Journal, είπε ότι αφήνοντας

τα χρήματα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα μπορεί να “κάνει κάτι καλό στον κόσμο.”

.@MickJagger is our October cover star ! https://t.co/QdqSogN5I5 pic.twitter.com/AT0J84ZwQL

WSJ. Magazine (@WSJMag) September 26, 2023

Οι Stones αναγκάστηκαν να μάθουν πώς να χειρίζονται μόνοι τους τα οικονομικά τους, αφού αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας. Ακόμη δεν τους ανήκουν τα δικαιώματα του καταλόγου τους πριν από το 1971, ο οποίος περιλαμβάνει πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες τους, όπως τα Satisfaction, Paint it Black και Jumpin Jack Flash.

Το συγκρότημα προσέλαβε τον λογιστή Allen Klein για να σταθεροποιήσει τα οικονομικά του τη δεκαετία του 1960. Ο Klein είχε δουλέψει με τους Beatles και τους Kinks και διαπραγματεύτηκε μια επικερδή συμφωνία για τους Stones με την Decca, αλλά όταν η συνεργασία τους έληξε κατάφερε να διατηρήσει την κυριότητα του καταλόγου τους για τα χρόνια που τους διαχειρίστηκε – από το 1965 έως το 1970.

Asked if Jagger at 80 felt different than 70, facing his mortality.

“They’re both big numbers,” he says. “One’s more than the other one.”

Mick Jagger in the @WSJ #MickJagger #age pic.twitter.com/FHdxGSr7bR

— MarieFranceRemillard (@MFRemillard) September 26, 2023

Οι Stones έλαβαν εκατομμύρια λίρες σε δικαιώματα, αλλά όχι τόσα πολλά όσα αν τους ανήκε η μουσική απευθείας.

Άλλα αστέρια της μουσικής έχουν πουλήσει τα δικαιώματα της δουλειάς τους τα τελευταία χρόνια, όπως ο Bruce Springsteen, ο Paul Simon και ο Sting. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τον κατάλογο των Stones.

Keywords
Τυχαία Θέματα