Pina colada με το… κουταλάκι!
Ο εξωτικός συνδυασμός από ρούμι, γάλα καρύδας, λάιμ και φρέσκο ανανά μεταμορφώνεται από τα χέρια του Στέφανου Σμπόνια σε μια πανακότα που έχει τον χαρακτήρα και τη γεύση του κλασικού κοκτέιλ του Πουέρτο Ρίκο.
Πανακότα & crumble καρύδας με καραμελωμένο ανανάΥλικά500 γρ. γάλα καρύδας
30 γρ. μέλι
50 γρ. ζάχαρη καστανή
1/2 λοβό βανίλιας
9 γρ. φύλλα ζελατίνης
διάφορα σπόρια (κολοκυθόσπορο κ.λπ.), νιφάδες καρύδας, φρέσκο ανανά σε κομματάκια και φρέσκια γύρη για το γαρνίρισμα
Για το crumble καρύδας100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη καστανή
65
35 γρ. πούδρα αμυγδάλου
85 γρ. βούτυρο παγωμένο
1 γρ. αλάτι
ξύσμα από 1 λάιμ
Για τον καραμελωμένο ανανά300 γρ. φρέσκο ανανά κομμένο σε κυβάκια
60 γρ. ζάχαρη καστανή
1/2 λοβό βανίλιας
ξύσμα από 1/2 λάιμ
40 γρ. ρούμι καρύδας
Τρόπος παρασκευήςΕτοιμάζουμε το crumble καρύδας: Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει αμμώδη υφή. Απλώνουμε το crumble σε λαμαρίνα και το ψήνουμε στους 160οC για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Αποσύρουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και αφήνουμε το crumble να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τον καραμελωμένο ανανά: Με ένα μυτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος τον λοβό βανίλιας και τον ανοίγουμε στη μέση. Με το πίσω μέρος της λάμας του μαχαιριού «γδέρνουμε» το εσωτερικό του για να μαζέψουμε τα μικρά μαύρα αρωματικά σποράκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ανανά με τα σποράκια και τον λοβό της βανίλιας και το ξύσμα λάιμ. Σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κάνουμε καραμέλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει ένα έντονο ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε τον ανανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να μαλακώσει λίγο το φρούτο μας. Σβήνουμε με το ρούμι, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
• Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.
• Με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού ανοίγουμε κατά μήκος τον λοβό βανίλιας και αφαιρούμε από το εσωτερικό τα σποράκια της. Τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον λοβό βανίλιας, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το μέλι.
• Ζεσταίνουμε καλά το μείγμα μας σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει τους 70οC. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας, στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης, τα προσθέτουμε στο καυτό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
• Σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος επιλέξουμε, όπως οι κομμένες στη μέση καρύδες της φωτογραφίας. Στη βάση τους βάζουμε λίγο από το crumble καρύδας, έπειτα συνεχίζουμε με μια μικρή ποσότητα από τον καραμελωμένο ανανά και τέλος γεμίζουμε με την πανακότα καρύδας. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά αποβραδίς, μέχρι να σφίξει η πανακότα.
• Γαρνίρουμε με διάφορα σπόρια (κολοκυθόσπορο κ.λπ.), νιφάδες καρύδας, φρέσκο ανανά σε κομματάκια και φρέσκια γύρη και απολαμβάνουμε την πανακότα δροσερή.
Aπό την Αυστραλία με αγάπη- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- Θρηνούν «Τα Φιλαράκια» - Έφυγε από τη ζωή ηθοποιός της σειράς
- Οριστικό τέλος για δύο ζευγάρια στον Σασμό
- Ροδόπη: Νέες καταγγελίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον Φερχάτ
- Κατερίνα Καραβάτου: Η πρώτη αίσθηση για τον Κρατερό, η «σκοτεινή φάση» και η αδικία στους «Κου-Κου»
- Τι ψιθύρισε η Kate Middleton στον γιο της George στο μπαλκόνι του Buckingham;
- Κως: Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα της Αναστάζια – «Αποκλείεται να το έχει κάνει ο σύντροφός της»
- Εκλογές 2023: 4 στους 10 δηλώνουν «ούτε Αριστεροί ούτε Δεξιοί»
- Γιώργος Δασκαλάκης: Συγκλονίζει η ανάρτησή του για τη μάχη με τον καρκίνο – “Σε λιγάκι τα ποδαράκια μου θα είναι ίδια με το μπαστούνι μου”
- Λετίθια-Ράνια: Οι δύο εντυπωσιακές βασίλισσες ποζάρουν μαζί
- Το μεγάλο ψέμα για τη Meghan Markle και η αλήθεια για το podcast του Spotify
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις InStyle
- Γιώργος Δασκαλάκης: Συγκλονίζει η ανάρτησή του για τη μάχη με τον καρκίνο – “Σε λιγάκι τα ποδαράκια μου θα είναι ίδια με το μπαστούνι μου”
- Λετίθια-Ράνια: Οι δύο εντυπωσιακές βασίλισσες ποζάρουν μαζί
- Pina colada με το… κουταλάκι!
- Κατερίνα Διδασκάλου: ” Έχω λείψει πολύ από το σπίτι – Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα βλέμματα των παιδιών μου όταν έφευγα για το θέατρο”
- Τελευταία Νέα InStyle
- Pina colada με το… κουταλάκι!
- Κατερίνα Διδασκάλου: ” Έχω λείψει πολύ από το σπίτι – Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα βλέμματα των παιδιών μου όταν έφευγα για το θέατρο”
- Λετίθια-Ράνια: Οι δύο εντυπωσιακές βασίλισσες ποζάρουν μαζί
- Γιώργος Δασκαλάκης: Συγκλονίζει η ανάρτησή του για τη μάχη με τον καρκίνο – “Σε λιγάκι τα ποδαράκια μου θα είναι ίδια με το μπαστούνι μου”
- Μάρω Λεονάρδου: “Τους είπα ότι η παρουσιάστρια που δεν ντρέπεται για την κόρη της είμαι εγώ”
- Carla Bruni: Ο γιος της κλείνει σήμερα τα 22 και είναι κούκλος – Οι ευχές της περήφανης μητέρας
- Heather Locklear: Αγνώριστη η 61χρονη σταρ – Η φωτογραφία που σόκαρε τους θαυμαστές της
- Jane Seymour: Απολαμβάνει τις διακοπές της στην Ελλάδα – ΦΩΤΟ
- Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών στον Ακαδημαϊκό, καθηγητή Αθανάσιο Φωκά
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- Το μεγάλο ψέμα για τη Meghan Markle και η αλήθεια για το podcast του Spotify
- Πέτρος και Ελισάβετ ξανά μαζί στο Μαύρο Ρόδο και αυτά είναι τα πρώτα πλάνα του φινάλε
- Ανακαλύψτε το πρόγραμμα του 2ου Evia Film Project, του πιο πράσινου κινηματογραφικού φεστιβάλ
- Πώς θα φτιάξεις σπιτικό vegan παγωτό με πέντε υλικά
- Η Kaia Gerber έβαψε τα μαλλιά της ξανθά στην πιο γλυκιά απόχρωση του καλοκαιριού
- Μελίνα Μεταξά: Ξεκαθαρίζει τα πάντα για τον Βασάλο και τη σχέση τους
- Χρήστος Μάστορας - Σάκης Ρουβάς: Η ανακοίνωση της συνεργασίας τους
- Αποκλειστικό Star: Όλοι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη
- Κως: Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα της Αναστάζια – «Αποκλείεται να το έχει κάνει ο σύντροφός της»