Quiz Ημέρας: Πότε κατοχυρώθηκε στις ΗΠΑ με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ο πρώτος στεγνωτήρας μαλλιών;

Κάθε ημέρα, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, στις 8.30 το πρωί θα έχουμε ένα κουίζ για να ‘παίζουμε’ και να ‘μαθαίνουμε’ παρέα.

Πότε κατοχυρώθηκε στις ΗΠΑ με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ο πρώτος στεγνωτήρας μαλλιών;

α) 1888

β) 1898

γ) 1908

δ) 1918

O πρώτος στεγνωτήρας μαλλιών ‘εφευρέθηκε’ από τον Γάλλο Alexandre Godefroy. Η εφεύρεσή του ήταν μια μεγάλη, καθιστή έκδοση που αποτελείτο από ένα καπό που κολλούσε στον σωλήνα της καμινάδας μιας σόμπας αερίου. Ο Godefroy το επινόησε για χρήση στο

κομμωτήριό του και δεν ήταν φορητό.

Ποιος ήταν ο Alexandre Godefroy

O Godefroy γεννήθηκε στη Γαλλία το 1852. Ήταν παιδί αγροτών και μαθήτευσε δίπλα σε έναν κουρέα το 1864 σε ηλικία 12 ετών. Εργάστηκε ως κομμωτής σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας σε ηλικία 14 και 16 ετών.

Προς το τέλος του 1879, ο Godefroy έφυγε από τη Γαλλία για τις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα, στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Σικάγο το 1880 ως εργοδηγός σε ένα εργοστάσιο χονδρικής πώλησης κομμωτηρίων.

Παντρεύτηκε για πρώτη φορά στο Σικάγο το 1880, αλλά η πρώτη του γυναίκα πέθανε 3 μήνες μετά τον γάμο τους. Ο Alexandre Godefroy έκανε τον δεύτερο γάμο του με την Elizabeth Jan Date, με καταγωγή από την Αγγλία, στις 18 Σεπτεμβρίου. Απέκτησε πέντε παιδιά από αυτόν τον γάμο.

Ο Alexandre Godefroy ξεκίνησε να εργάζεται ως κομμωτής στο Saint-Louis, όπου ίδρυσε πολλά υποκαταστήματα κομμωτικής. Προς τα τέλη του 1800, οι άνθρωποι είχαν απόλυτη ανάγκη από κάτι που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να στεγνώσουν τα μαλλιά τους.

Ήταν 1888 όταν έφτιαξε τον πρώτο στεγνωτήρα μαλλιών. Eίχε φτιάξει μια κατασκευή σαν θόλο, την οποία τοποθετούσε στο κεφάλι της πελάτισσας. Ο θόλος συνδεόταν με έναν σωλήνα που έστελνε ζεστό αέρα μέσω μιας σόμπας αερίου.

Το 1895, τελειοποίησε το στεγνωτήρα του και ανέπτυξε το πρώτο ηλεκτρικό στεγνωτήρα 7 που δημιούργησε μια μικρή επανάσταση στο επάγγελμα του κομμωτή. Το 1897, η Emerson Electric Company δημιούργησε και εμπορεύτηκε αυτό το ανεξάρτητο ηλεκτρικό στεγνωτήρα με το όνομα The Emerson electric.

Η παράξενη κατασκευή αποτελούσε τεράστιο βήμα στο στέγνωμα, καθώς οι προηγούμενες μέθοδοι περιλάμβαναν βάζα με ζεστό νερό τα οποία τοποθετούνταν στο κεφάλι. Ήταν επίσης πολύ διαφορετικό από αυτά που χρησιμοποιούμε σήμερα με τους μακριούς σωλήνες που φυσούν αέρα. Τα “φορητά” πιστολάκια μαλλιών παρουσιάστηκαν μόλις τη δεκαετία του 1920.

Μετά την εφεύρεση του Godefroy, τα πιστολάκια για τα μαλλιά άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο.

Από τη δεκαετία του 1950, άρχισαν να παράγονται ηλεκτρονικά, αθόρυβα και πιστολάκια μαλλιών που είναι πιο κοντά στα σημερινά μοντέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα