Skinimalism: Η τάση της περιποίησης που θα αγαπήσετε αν δεν είστε φαν του έντονου μακιγιάζ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, το skinimalism είναι πάλι σε άνοδο το 2024. Αυτή η τάση που αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία της απλότητας, έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από όσα νομίζαμε.

Το Pinterest την είχε χαρακτηρίσει ως το μεγαλύτερο beauty trend του 2021. Κι από τότε όλοι μιλάμε για αυτό. Το skinimalism είναι μία τάση που ακούγεται πολύ.

Τι είναι το skinimalism

Ο όρος προκύπτει από τις λέξεις “skin” και “minimalism”. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του skinimalism,

επιλέγουμε μόνο τα απαραίτητα καλλυντικά στην καθημερινή μας ρουτίνα, με έμφαση στα συστατικά τους. Σκοπός είναι να προάγουμε την υγεία της επιδερμίδας μας κι ας έχει ατέλειες, αντί για το αψεγάδιαστο, με φίλτρα πρότυπο ομορφιάς που κυριαρχούσε στα social media.

View this post on Instagram

A post shared by alexa chan (@lex_faceit)

Το layering των καλλυντικών, δηλαδή η εναλλαγή πολλών συνθέσεων η μία μετά την άλλη, μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην επιδερμίδα. Όμως η λανθασμένη επιλογή, ή ο ασύμβατος συνδυασμός ενεργών συστατικών κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσει ευαισθησίες και αποδυνάμωση της άμυνάς του.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι οι μέρες του έντονου eyeliner και του έντονου μακιγιάζ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί; Ή ότι απορρίπτουμε για πάντα την κορεάτικη περιποίηση των 10 βημάτων; Καθόλου. Όμως, η αποδοχή της φυσικής όψης της επιδερμίδας, και η περιποίησή της με λίγα, απαραίτητα καλλυντικά είναι απαραίτητη.

View this post on Instagram

A post shared by JASMINE BLACK (@dietmtndewy)

Tα υβριδικά καλλυντικά, εκείνα δηλαδή που εξυπηρετούν τους στόχους και της περιποίησης και του μακιγιάζ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του skinimalism.

Επιπλέον, λιγότερα καλλυντικά στα ράφια του μπάνιου σημαίνουν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και πόρων, και σίγουρα λιγότερα απορρίμματα, καθώς πολλά προϊόντα ομορφιάς δεν είναι ανακυκλώσιμα.

Το skinimalism είναι μια τάση που αξίζει να τσεκάρετε, αν δεν σας αρέσει το ‘βαρύ’ μακιγιάζ και θέλετε να αναδεικνύετε τη φυσική ομορφιά της επιδερμίδας σας. Με λίγα αλλά σωστά για τις ανάγκες σας καλλυντικά, μπορείτε να έχετε ένα υγιές, λαμπερό δέρμα που θα σας κάνει να νιώθετε σίγουρες για τον εαυτό σας.

View this post on Instagram

A post shared by Galina | skincare & beauty creator in ATL (@yourglowgal)

Keywords
Τυχαία Θέματα