Tartan Revival: Το καρό είναι ξανά τάση και εμείς ξέρουμε πού θα βρείτε τα κομμάτια-κλειδιά για να την υιοθετήσετε

16:06 1/11/2023 - Πηγή: InStyle

Καρό, tartan, plaid και πολλές ακόμα μικρές κομψές λέξεις έχουν φτιαχτεί για να περιγράψουν το εμβληματικό μοτίβο, το οποίο απαρτίζεται από τον έντονο χρωματικό συνδυασμό του κόκκινου και του μπλε (καμιά φορά έχει μαύρο, λευκό ή και πράσινο).

Στο άκουσμα της λέξης «ταρτάν» το δικό μου μυαλό ανασύρει κυρίως εικόνες πανκ, όπως για παράδειγμα, τον Sid Vicious των Sex Pistols να φοράει μια καρό φούστα… Κι ενώ το καρό ήταν μια στιλιστική δήλωση των Σκοτσέζων για τον πατριωτισμό και την εθνική τους υπερηφάνεια, το εμβληματικό μοτίβο

εδώ και χρόνια έχει γίνει αγαπημένο της μόδας.

Το σημείο στην ιστορία που το καρό έγινε κλασικό και ξέφυγε από τις περιοδικές τάσεις δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε ακριβώς. Αυτό που ξέρουμε όμως, είναι ότι αρχικά έγινε δημοφιλές μέσα από τις στιλιστικές επιλογές της Βασιλικής Οικογένειας της Αγγλίας. Κι ενώ το ταρτάν είχε συνδεθεί με τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις και τη Βρετανική κουλτούρα, η Tommy Hilfiger ήταν η εταιρεία μόδας που το εκδημοκράτισε μέσα από τα ρούχα της και το έκανε παγκόσμια τάση.

Στα 90s που μεσουρανούσε η grunge μουσική του Seattle, το καρό ήρθε ξανά στο προσκήνιο. Ποιος θα ξεχάσει στο grunge outfit το καρό πουκάμισο, φορεμένο ανοιχτό πάνω από ένα ξεθωριασμένο μπλουζάκι και ένα σκισμένο τζιν; Εκείνη τη φορά η τάση είχε εμφανιστεί στα γεωγραφικά όρια της Αμερικής. Εκεί όπου η Tommy Hilfiger ήδη έγραφε δεκαετίες επιτυχιών στη βιομηχανία της μόδας. Το αμερικάνικο brand, το οποίο πάντα έμπλεκε το δημιουργικό του όραμα με αυτό της μουσικής, πήρε το διαχρονικό print και το έκανε ορόσημο.

Άλλωστε η Tommy Hilfiger μοιράζεται κάτι κοινό με το ταρτάν… τα χρώματα. Το logo του δημοφιλούς brand είναι επίσης μπλε, κόκκινο και λευκό –ο πιο χαρακτηριστικός συνδυασμός του καρό.

Το signature στοιχείο του επαναφέρει σήμερα το brand μέσα από τη συλλογή του για το Φθινόπωρο/Χειμώνα ’23. H νέα συλλογή είναι εμπνευσμένη από τη σχέση του brand με το μοτίβο και την αμερικάνικη κουλτούρα και αποτελείται από κομψά κομμάτια που είναι αρκετά ευέλικτα, ώστε να φοριούνται κι από τις επόμενες γενιές. Επιπλέον, μέσα από την καμπάνια του επανερμηνεύει την έννοια της οικογένειας δίνοντας μια συμπεριληπτική ματιά, προβάλλοντας το κόκκινο, άσπρο και μπλε DNA του brand, καθώς και την αισιόδοξη αντίληψη της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Paloma Elsesser μαζί με την οικογένεια και τους φίλους της, προβάλλουν την επιστροφή στην κουλτούρα της Americana, με το χαρακτηριστικό Tommy Tartan να κυριαρχεί στις εμφανίσεις τους. Οι προσωπικότητες που συμμετέχουν στην καμπάνια φορούν εποχιακά outerwear ρούχα από τη συλλογή TH FALL 2023 κι αυτό, είναι κάπως ανακουφιστικό για εμάς που αυτή την περίοδο έχουμε στο επίκεντρο της προσοχής μας τα πανωφόρια καθώς μας δίνουν ιδέες.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει η εμφάνιση του Sage Elsesser και το hero New York Check Puffer σε κλασικό κόκκινο, λευκό και μπλε χρώμα, σε μια επανερμηνεία του κλασικού Tommy Tartan.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tommy Hilfiger (@tommyhilfiger)

Το New York Check Puffer, ταυτόχρονα λειτουργικό και κομψό, έχει μοναδική υφή, ενώ είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο πολυαμίδιο με γέμιση Thermolite®, μια premium ανακυκλωμένη μόνωση που παράγεται από τουλάχιστον 85% υφασμάτινα απόβλητα και χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια. Για εκείνες που έχουν εμμονή με τα puffer πανωφόρια, σάς έχουμε την femme εκδοχή.

Καρό Φουσκωτό Μπουφάν | Μίντι Φόρεμα

Κι επειδή ξέρουμε ότι αφενός το καρό μπορεί να σας τρομάζει και να σας φαίνεται αρκετά τολμηρό για να το εντάξετε στις εμφανίσεις σας, σάς δείχνουμε τον τρόπο. Τα παρακάτω looks αφενός θα σας δώσουν στιλιστικές ιδέες και θα σας αποδείξουν ότι το καρό μπορεί να είναι statement, ωστόσο, αυτό δεν το κάνει απλησίαστο. Όπως είπαμε και παραπάνω, η Tommy Hilfiger το εκδημοκράτισε χρόνια πριν.

Για αρχή δοκιμάστε να σετάρετε το κλασικό σας blazer, με ένα πλεκτό και μια μίνι ταρτάν φούστα, όπως μας δείχνει εύστοχα το εμβληματικό brand.

Μίνι Φούστα με Ταρτάν Σχέδιο | Σακάκι με διπλή σειρά κουμπιών | Τσάντα Χιαστί

Και για όσες το φοβούνται ακόμα, ένα αξεσουάρ όπως ένα κασκόλ, ένα ζευγάρι γάντια, ένα μαντήλι, ή μια τσάντα θα σας φέρει λίγο πιο κοντά με το trend.

Καρό Κασκόλ & Αξεσουάρ

Η συλλογή Tommy Hilfiger Fall 2023 είναι διαθέσιμη στο tommy.com, στα καταστήματα Tommy Hilfiger και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα