Tom Hanks: Καταγγέλλει την χρήση της εικόνας του σε διαφήμιση μέσω τεχνητής νοημοσύνης

11:55 2/10/2023 - Πηγή: InStyle

Θύμα διαφημιστικής απάτης έπεσε ο Tom Hanks καθώς κυκλοφορεί ένα βίντεο, στο οποίο εν αγνοία του… προτείνει ένα οδοντιατρικό πρόγραμμα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο αγαπημένος σταρ, στην διαφήμιση εμφανίζεται ο ίδιος αλλά με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Σε μήνυμα που δημοσίευσε προκειμένου να προειδοποιήσει τους 9,5 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram, ο Tom Hanks δήλωσε ότι η εικόνα του χρησιμοποιήθηκε χωρίς

την άδειά του.

«ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Υπάρχει ένα βίντεο εκεί έξω που προωθεί κάποιο οδοντιατρικό πρόγραμμα με μια AI έκδοση του εαυτού μου. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό», έγραψε ο διάσημος ηθοποιός χρησιμοποιώντας μία εικόνα από το επίμαχο βίντεο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tom Hanks (@tomhanks)

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έχει εγκρίνει τη χρήση ψηφιακά τροποποιημένων εκδοχών του εαυτού του σε ταινίες όπως «Το Πολικό Εξπρές» του 2004 και την περσινή «Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο», σε σκηνές της οποίας είχε εμφανιστεί αρκετά νεότερος. Το ίδιο θα συμβεί και στην ταινία «Here» που θα προβληθεί το 2024.

Ωστόσο ο Tom Hanks στο παρελθόν εξέφρασε τις ανησυχίες του για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Μιλώντας στο podcast του Βρετανού κωμικού Άνταμ Μπάξτον τον περασμένο Απρίλιο, λίγο πριν από την έναρξη της απεργίας των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, ο Χανκς είχε δηλώσει για την τεχνητή νοημοσύνη:

«Το περιμέναμε αυτό. (…) Μπορώ να σας πω ότι γίνονται συζητήσεις σε όλες τις συντεχνίες, σε όλους τους οργανισμούς και σε όλα τα νομικά γραφεία για να βρεθούν οι νομικές επιπτώσεις του γεγονότος ότι το πρόσωπό μου και η φωνή μου – και όλων των άλλων – είναι η πνευματική μας ιδιοκτησία».

Tom Hanks: Συγκινεί η αγάπη του για την Ελλάδα – “Σκοπεύουμε να βοηθήσουμε όλους τους φίλους μας”

Keywords
Τυχαία Θέματα