Victoria Beckham: Το σπαρακτικό μήνυμα της PETA μετά την εισβολή στην επίδειξη μόδας

18:31 5/3/2024 - Πηγή: InStyle

Μετά την εισβολή μελών της PETA στην επίδειξη μόδας της Victoria Beckham στο Παρίσι, τώρα η οργάνωση έστειλε επιστολή στη σχεδιάστρια μόδας.

Η Victoria Beckham παρουσίασε τη σειρά γυναικείων ρούχων της για το φθινόπωρο-χειμώνα στη γαλλική πρωτεύουσα την Παρασκευή. Όμως, υπήρξε αναστάτωση όταν διαδηλωτές της οργάνωσης People for the Ethical Treatment

of Animals (PETA) εισέβαλαν στην πασαρέλα για να προωθήσουν τη χρήση vegan δέρματος.

Η οργάνωση έστειλε επιστολή στην Beckham – η οποία στο παρελθόν είχε απαγορεύσει τις εξωτικές γούνες και τα δέρματα ζώων από τις συλλογές της – με την παράκληση να μοιραστεί ένα γραφικό βίντεο που ζητά από τους θεατές να ανοίξουν τα μάτια τους για τη σκληρότητα του εμπορίου δέρματος.

Η οργάνωση ελπίζει ότι η χειρονομία αυτή θα εμπνεύσει τη σχεδιάστρια, να νιώσει τη συμπόνια για τις μητέρες, σταματώντας τη χρήση δερμάτων, τα οποία προέρχονται από τον χωρισμό των μητέρων από τα μωρά τους.

Αποκαλύψεις από φορείς της PETA έχουν δείξει ότι το δέρμα των ζώων είναι πάντα προϊόν ακραίας βίας – ανεξάρτητα από το από πού προέρχεται”, γράφει η αντιπρόεδρος εταιρικών προγραμμάτων της PETA Yvonne Taylor .

“Μεγάλο μέρος του δέρματος που χρησιμοποιείται για την “πολυτελή” μόδα προέρχεται από μοσχάρια που ξεριζώθηκαν από τις μητέρες τους λίγες ώρες μετά τη γέννησή τους. Όπως γνωρίζετε, το ένστικτο της μητέρας να προστατεύσει τα μωρά της είναι έντονο. Ακριβώς όπως και εμείς, οι αγελάδες μοιράζονται έναν ισχυρό, στοργικό δεσμό με τα μικρά τους, και καμία τσάντα ή σακάκι δεν μπορεί να δικαιολογήσει το τραύμα του αποχωρισμού που υφίστανται ή τη φρίκη του σφαγείου” έγραψε στην επιστολή της η PETA και πρόσθεσε:

“Αν πάρετε θέση ενάντια στο δέρμα, δεν θα ήταν μόνο μια συμπονετική επιλογή, αλλά θα κάνατε και τις συλλογές σας πιο βιώσιμες, μια κίνηση που είναι απελπιστικά απαραίτητη αν έχουμε ελπίδα να αντιμετωπίσουμε την κλιματική καταστροφή για τα παιδιά μας και τα δικά τους. Μελέτες της βιομηχανίας έχουν εντοπίσει ότι το δέρμα αγελάδας είναι το πιο επιβλαβές για το περιβάλλον υλικό της μόδας, και πάνω από το 90% των επιπτώσεών του συμβαίνει πριν καν τα δέρματα φτάσουν στο βυρσοδεψείο”.

Μαζί με την επιστολή της, η PETA έστειλε δείγματα καινοτόμων φυτικών δερμάτων, μεταξύ των οποίων αυτά που κατασκευάζονται από κάκτο, ελιά και σταφύλι, καθώς και το φυτικό δέρμα Mirum χωρίς πλαστικό, προτρέποντας τη σχεδιάστρια να χρησιμοποιεί τέτοια φιλικά προς τα ζώα και τον πλανήτη υλικά σε μελλοντικές συλλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα