Αlphafly3: Το σούπερ παπούτσι από τη Νike για επαγγελματίες αθλητές αλλά και δρομείς μεγάλων αποστάσεων

08:35 8/12/2023 - Πηγή: InStyle

Η μάρκα αθλητικών ειδών Nike παρουσίασε επίσημα το Alphafly 3, το τελευταίο σούπερ παπούτσι τρεξίματος που χρησιμοποιήθηκε για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου στο Σικάγο τον Oκτώβριο 2023.

Μετά την αγωνιστική επιτυχία των Nike’s Alphafly NEXT% και Alphafly 2, το παπούτσι έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τόσο επαγγελματίες αθλητές όσο και καθημερινούς δρομείς σε μια σειρά από ικανότητες.

Το Nike Alphafly 3 είναι η τρίτη επανάληψη της σειράς σούπερ παπουτσιών τρεξίματος
Alphafly

Μια πρωτότυπη έκδοση του Alphafly 3 βρισκόταν στα πόδια του Κενυάτη αθλητή Kelvin Kiptum όταν ολοκλήρωσε τον Μαραθώνιο του Σικάγο τον περασμένο μήνα σε χρόνο παγκόσμιου ρεκόρ δύο ωρών και 35 δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με τους κανόνες του World Athletics, μια έκδοση ανάπτυξης του Alphafly 3 δοκιμάστηκε μεταξύ των ελίτ δρομέων από τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά μόλις τώρα κυκλοφόρησε επίσημα από τη Nike.

Σύμφωνα με τη μάρκα, το Alphafly 3 είναι η συνέχεια του αρχικού παπουτσιού Alphafly που φορούσε ο Eliud Kipchoge όταν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε έναν μαραθώνιο σε λιγότερο από δύο ώρες σε μια ανεπίσημη εκδήλωση το 2019, με αλλαγές που στοχεύουν στη βελτίωση της σταθερότητας, της άνεσης και προώθηση.

Η λύση ZoomX υψηλής στοίβας είναι σκαλισμένη προσεκτικά για να μειωθεί το βάρος υλικού του παπουτσιού

Η κύρια διαμόρφωσή του αποτελείται από μια ογκώδη, εξαιρετικά ελαφριά ενδιάμεση σόλα αφρού ZoomX, διπλές μονάδες μαξιλαριού Air Zoom για την απορρόφηση των κραδασμών και ένα σταθεροποιητικό Flyplate από ανθρακονήματα ενσωματωμένο στη σόλα.

Σε μια αλλαγή από τους προκατόχους της, η ενδιάμεση σόλα υψηλής στοίβας επεκτείνεται ως ένα συνεχές κάτω μέρος που συνδέει τη φτέρνα και το μπροστινό μέρος του ποδιού, με σκοπό να δημιουργήσει πιο απρόσκοπτες μεταβάσεις από τη φτέρνα στα δάχτυλα.

Η Nike έδωσε προτεραιότητα στην άνεση και τη συγκράτηση στο Alphafly 3, παρουσιάζοντας ένα επανασχεδιασμένο σύστημα κορδονιών και πρόσθετη επένδυση

Η Nike χάραξε τον αφρό ZoomX για να μειώσει το συνολικό βάρος του παπουτσιού και να συγκεντρώσει το πόδι στις μονάδες Air Zoom προς τα εμπρός.

Επέλεξε επίσης ελαφρύτερα νήματα Flyknit στο επάνω μέρος και στην εξωτερική σόλα για να μειώσει περαιτέρω το βάρος υλικού του Alphafly 3, βοηθώντας το να γίνει το ελαφρύτερο παπούτσι της σειράς.

Το σύστημα κορδονιών του παπουτσιού έχει επανασχεδιαστεί για πιο απαλή εφαρμογή στο επάνω μέρος του ποδιού και ενσωματώνει περισσότερη υποστήριξη επένδυσης στη φτέρνα και στο χαμηλότερο αχίλλειο σε σύγκριση με παλαιότερες επαναλήψεις Alphafly.

Σύμφωνα με τη Nike, το Alphafly 3 είναι το πιο εκτενώς δοκιμασμένο σούπερ παπούτσι του και ενημερώθηκε από τα σχόλια από τη μεγαλύτερη ομάδα αθλητών που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ η μάρκα για την έρευνα αγωνιστικών παπουτσιών.

Η μάρκα πιστώνει αυτή την αυξημένη ποικιλομορφία των φύλων στην ανάπτυξη δοκιμών με σημαντικές βελτιώσεις στη στήριξη της καμάρας του παπουτσιού, την προστασία των δακτύλων και την άνεση υλικού.

Το Alphafly 3 είναι το πιο πρόσφατο προϊόν που αναδύεται στην τάση των σούπερ παπουτσιών τρεξίματος καθώς οι επωνυμίες θα διαγωνίζονται για να δουν τους χορηγούς τους αθλητές να τρέχουν τον πρώτο επίσημο μαραθώνιο κάτω των δύο ωρών.

Ο Kelvin Kiptum φορούσε τα παπούτσια Alphafly 3 όταν έκανε παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου στο Σικάγο τον Οκτώβριο.

Στα αξιοσημείωτα προηγούμενα σούπερ παπούτσια περιλαμβάνεται το Nike Vaporfly Elite, το οποίο ήταν η πρώτη φορά που η μάρκα χρησιμοποίησε τον συνδυασμό αφρού ZoomX και πλάκας από ανθρακονήματα και χρησιμοποιήθηκε για την αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια της Kipchoge να τρέξει έναν ανεπίσημο μαραθώνιο σε λιγότερο από δύο ώρες το 2017.

Σε μια προφανή αναφορά στο πιο πρόσφατο σούπερ παπούτσι της Adidas, το Adizero Adios Evo Pro 1 μιας χρήσης, η Nike προσπάθησε να τονίσει την ανθεκτικότητα του Alphafly 3, υποστηρίζοντας ότι το παπούτσι έχει δοκιμαστεί σε τουλάχιστον 200 μίλια (322 χιλιόμετρα).

Το πρωτότυπο χρωματολόγιο του Nike Alphafly 3 θα είναι διαθέσιμο από τις 4 Ιανουαρίου 2024.

Η Nike κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα ένα πολύχρωμο εκπαιδευτικό Flyknit για μικρά παιδιά και εξερεύνησε την «κυκλικότητα και τη συνδεσιμότητα» στην κατασκευή παπουτσιών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σχεδιασμού του Μιλάνου.

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά της Nike.

Keywords
Τυχαία Θέματα