Αποτοξίνωση: Tο πάμφθηνο συστατικό που έχουμε σπίτι μας και μπορεί να συγκριθεί με μια θεραπεία spa

10:05 12/5/2024 - Πηγή: InStyle
Γνωρίζατε ότι η μαγειρική σόδα είναι το κυρίαρχο συστατικό για μερικές από τις καλύτερες σπιτικές συνταγές ομορφιάς;

Όσο κι αν θα θέλαμε να απολαμβάνουμε τακτικά θεραπείες σε σπα, ο χρόνος και τα χρήματα δεν επιτρέπουν πάντα κάτι τέτοιο. Ευτυχώς, το κλειδί για μια περιποίηση από την κορφή μέχρι τα νύχια βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας – και κοστίζει μόνο ένα ευρώ. Αν λοιπόν η μαγειρική σόδα δεν είναι ήδη στο ραντάρ της περιποίησής σας, είναι καιρός να τη γνωρίσετε.

Εκτός από τις χρήσεις της στη μαγειρική, στις

δουλειές του σπιτιού (το ξέρατε ότι απορροφά τις οσμές στο ψυγείο;), μπορεί επίσης να λειτουργήσει και ως καλλυντικό – αφήνοντάς μας με πιο απαλό δέρμα, πιο μεταξένια μαλλιά και πιο λευκά δόντια. Και όλα αυτά χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ (άντε, ένα).

View this post on Instagram

A post shared by Coby Dahlstrom (@mrsdrdahl)

#1 Απολεπιστικό προσώπου

Σας τελείωσε το scrub; Κανένα πρόβλημα, αρκεί να έχετε λίγη μαγειρική σόδα στο ντουλάπι σας. Αναμείξτε τρία μέρη μαγειρική σόδα με ένα μέρος νερό. Στη συνέχεια κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας με προσεκτικές, κυκλικές κινήσεις, και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Για να αναβαθμίσετε την εμπειρία σας, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με ένα κουταλάκι του γλυκού οργανικό μέλι στην παλάμη σας. Στη συνέχεια τρίψτε κυκλικά σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε το για ένα λεπτό να λειτουργήσει σαν μάσκα πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

#2 Βαθύ καθαριστικό μαλλιών

Θέλετε να καθαρίσετε σε βάθος το τριχωτό και τα μαλλιά από τα υπολείμματα των προϊόντων styling; Ανακατέψτε ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας με μια δόση από το σαμπουάν σας. Κάντε το λούσιμο όπως συνήθως, ξεβγάλετε και θα διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας είναι πεντακάθαρα.

#3 Απολεπιστικό σώματος

Για βελούδινο, λείο δέρμα, χωρίς σπιθουράκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια συνταγή με το απολεπιστικό προσώπου. Ή μπορείτε να φτιάξετε ένα πάστα χρησιμοποιώντας τρία μέρη μαγειρικής σόδα, ένα μέρος νερό και ένα μέρος βρώμης. Εφαρμόζετε το μείγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

View this post on Instagram

A post shared by DentoSity (@dentosity)

# Λευκαντικό δοντιών

Για ένα λαμπερό χαμόγελο, απλώς ρίξτε τη μαγειρική σόδα στην παλάμη του χεριού σας, βουτήξτε μια νωπή οδοντόβουρτσα σε αυτό και στη συνέχεια βουρτσίστε για περίπου ένα λεπτό. Αφού ξεπλύνετε, συνεχίστε με οδοντόκρεμα και βουρτσίστε όπως συνήθως. (Αποφύγετε τη συχνότητα πάνω από 2 φορές τον μήνα γιατί μπορεί να ερεθίσει τα ούλα).

# Scrub νυχιών

Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα νύχια σας χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα (3 μέρη) και νερό (ένα μέρος).

# Ποδόλουτρο

Κάντε ένα καταπραϋντικό ποδόλουτρο πριν από το πεντικιούρ σας. Ρίξτε ένα κουταλάκι μαγειρικής σόδας σε μία λεκάνη με ζεστό νερό, και στη συνέχεια προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Έπειτα από 10-15 λεπτά, οι φτέρνες και τα πόδια θα έχουν μαλακώσει τόσο ώστε θα αφαιρέσετε εύκολα τις σκληρύνσεις και τους κάλους. Αφού ξεπλύνετε, απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα ποδιών ή βούτυρο καριτέ (shea butter), και τυλίξτε τα σε μία ζεστή πετσέτα. Δε θα πιστεύετε πόσο απαλά θα γίνουν τα πόδια σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα