Αστραφτερό χαμόγελο: Πότε είναι σωστό να βουρτσίζουμε τα δόντια μας, πριν ή μετά το πρωϊνό;

12:16 9/10/2023 - Πηγή: InStyle
Η απάντηση μάλλον θα σας εκπλήξει…

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι κάτι που πραγματοποιούμε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα αδιαλλείπτως. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.

Ο στοιχειώδης κανόνας για τη στοματική υγιεινή είναι να καθαρίζουμε σχολαστικά τα δόντια μας πριν πέσουμε για ύπνο. Όμως έχετε αναρωτηθεί πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για το πρωϊνό βούρτσισμά τους; Πριν ή μετά το γεύμα και τον καφέ;

Πότε είναι σωστό να βουρτσίζουμε τα δόντια μας: Πριν ή μετά το πρωϊνό;

Η απάντηση ίσως εκπλήξει μερικούς (όπως και εμάς): Οπως συνιστούν οι ειδικοί, καλό είναι να βουρτσίζουμε

τα δόντια μας πριν πάρουμε το πρωϊνό μας. Ιδού γιατί:

Απομακρύνουμε εγκαίρως τα βακτήρια: Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το στόμα συσσωρεύει βακτήρια, προκαλώντας πλάκα και πιθανώς άσχημη αναπνοή. Το βούρτσισμα πριν από το πρωϊνό απομακρύνει αυτά τα βακτήρια πριν ξεκινήσετε την μέρα σας.Θωρακίζουμε το σμάλτο από τα οξέα: Πολλά τρόφιμα και χυμοί, όπως των εσπεριδοειδών, είναι όξινα. Το βούρτσισμα αμέσως μετά την κατανάλωση όξινων τροφών μπορεί να προκαλέσει τη φθορά του σμάλτου, το οποίο έχει ήδη μαλακώσει από τα οξέα. Το βούρτσισμα πριν από το πρωϊνό, ιδίως με μία φθοριούχο οδοντόκρεμα, δημιουργεί ένα φράγμα προστασίας στα δόντια ενάντια σε αυτά τα οξέα. View this post on Instagram

A post shared by Whitney DiFoggio (@teethtalkgirl)

Παρόλα αυτά, αν προτιμάτε ή έχετε συνηθίσει να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά το πρωϊνό, οι οδοντίατροι συνιστούν να περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το φαγητό, ιδίως αν έχετε καταναλώσει κάτι όξινο. Αυτό το διάστημα επιτρέπει στο σάλιο να εξουδετερώσει τα οξέα και να θωρακίσει το σμάλτο.

Σημείωση: Όλα τα παραπάνω ισχύουν σε θεωρητικό επίπεδο. Για ατομικές συμβουλές και καθοδήγηση, καλό είναι να ζητήσετε τη συμβουλή ενός οδοντίατρου.

Κάτι ακόμα: Δεν ξεχνάμε να βουρτσίζουμε και τη γλώσσα

Το βούρτσισμα της γλώσσας βοηθά στο φρεσκάρισμα της αναπνοής και τον καθαρισμό της στοματικής κοιλότητας από τα βακτήρια. Επιπλέον, απολυμαίνοντάς την, εμποδίζουμε τη μεταφορά τυχόν μικροβίων στον λαιμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα