Χρυσές Σφαίρες 2024: Αυτοί οι σταρ έχουν διπλή υποψηφιότητα

13:40 5/1/2024 - Πηγή: InStyle

Είμαστε σε αντίστροφη μέτρηση για τις Χρυσές Σφαίρες, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου. Κάποιοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι αλλά και μουσικοί έχουν διπλή ευκαιρία να κερδίσουν το βραβείο, αφού έχουν και διπλή υποψηφιότητα.

Ηθοποιοί όπως η Emma Stone και ο Bradley Cooper και σκηνοθέτες όπως η Greta Gerwig και ο Martin Scorsese είναι υποψήφιοι για δύο Χρυσές Σφαίρες. Είτε πρόκειται για αναγνώριση για πολλά έργα, όπως στην

περίπτωση της Stone, είτε για διπλή δουλειά στις ταινίες τους.

Bradley Cooper

Ο Bradley Cooper είναι υποψήφιος τόσο για την καλύτερη ερμηνεία από άνδρα ηθοποιό σε κινηματογραφική ταινία – δράμα όσο και για την καλύτερη σκηνοθεσία – κινηματογραφική ταινία για τη δουλειά του στη βιογραφία του Leonard Bernstein Maestro. Και ως παραγωγός της ταινίας, θα μπορούσε να πάρει ένα αγαλματίδιο, αν η ταινία κερδίσει και το βραβείο καλύτερης ταινίας – δράμα.

Ο Cooper κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για καλύτερη σκηνοθεσία για το A Star Is Born του 2019, και το Maestro σηματοδοτεί την τέταρτη υποψηφιότητά του ως ηθοποιού. Δεν έχει κερδίσει ποτέ Χρυσή Σφαίρα.

Emma Stone

Η Emma Stone απέσπασε φέτος την έβδομη και την όγδοη υποψηφιότητά της, για καλύτερη ερμηνεία από γυναίκα ηθοποιό σε κινηματογραφική ταινία – μιούζικαλ ή κωμωδία για το Poor Things. Και για καλύτερη ερμηνεία από γυναίκα ηθοποιό σε τηλεοπτική σειρά – δράμα για το The Curse.

Η Stone κέρδισε Χρυσή Σφαίρα το 2011 για το Easy A και κέρδισε και το 2017 για το La La Land.

Greta Gerwig

Η ταινία Barbie της Greta Gerwig έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα από κάθε άλλη ταινία φέτος. Η ίδια έχει δύο, για καλύτερη σκηνοθεσία – κινηματογραφική ταινία και καλύτερο σενάριο – κινηματογραφική ταινία. Το τελευταίο το μοιράζεται με τον σύζυγό της, Noah Baumbach.

Είχε στο παρελθόν υποψηφιότητες για Σφαίρες υποκριτικής (για το Frances Ha το 2014) και σεναρίου (για το Lady Bird το 2018).

Mark Ronson

Όπως και η Gerwig, ο μουσικός παραγωγός Mark Ronson έχει επίσης δύο υποψηφιότητες για τη δουλειά του στο Barbie: Στην κατηγορία καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού – κινηματογραφική ταινία για τα bops “Dance the Night”, που ερμηνεύει η Dua Lipa, η οποία είναι υποψήφια μαζί του. Και “I’m Just Ken”, που τραγουδά ο Ryan Gosling στην ταινία. Ο παραγωγός Andrew Wyatt μοιράζεται και τις δύο υποψηφιότητες μαζί του.

Ο Ronson θα αντιμετωπίσει την Billie Eilish, η οποία είναι υποψήφια για το soulful “What Was I Made For?” με τον αδελφό της Finneas O’Connell πάλι για την ταινία Barbie.

Ο Ronson είχε κερδίσει στο παρελθόν το 2019, για την επιτυχία “Shallow” από το A Star Is Born.

Celine Song

Η ανεξάρτητη ταινία Past Lives είναι το ντεμπούτο της Celine Song σε μεγάλου μήκους ταινία, και ήταν μια καλή ταινία: Eίναι υποψήφια για καλύτερη σκηνοθεσία – κινηματογραφική ταινία και καλύτερο σενάριο – κινηματογραφική ταινία για το δράμα.

Η ίδια η ταινία είναι υποψήφια για καλύτερη κινηματογραφική ταινία – μη αγγλική γλώσσα και καλύτερη κινηματογραφική ταινία – δράμα, ενώ η πρωταγωνίστρια Greta Lee κέρδισε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας από γυναίκα ηθοποιό σε κινηματογραφική ταινία – δράμα, το πρώτο της βραβείο.

Martin Scorsese

Ο Martin Scorsese έχει τέσσερις Χρυσές Σφαίρες και 12 υποψηφιότητες μέχρι σήμερα, με τις δύο τελευταίες να έρχονται για καλύτερη σκηνοθεσία – κινηματογραφική ταινία και καλύτερο σενάριο – κινηματογραφική ταινία (με τον Eric Roth) για το Killers of the Flower Moon. Συνολικά, το έπος έχει επτά υποψηφιότητες φέτος.

Christopher Nolan

Όπως και οι Gerwig, Song και Scorsese, ο Christopher Nolan είναι υποψήφιος για καλύτερη σκηνοθεσία – κινηματογραφική ταινία και καλύτερο σενάριο – κινηματογραφική ταινία για την ταινία Oppenheimer, η οποία έχει συνολικά οκτώ υποψηφιότητες.

Ο Nolan έχει έξι υποψηφιότητες στο όνομά του, που χρονολογούνται από το Memento του 2002.

Keywords
Τυχαία Θέματα