Δεντρολίβανο: Είναι όντως το φυσικό αντίδοτο στην τριχόπτωση;

08:01 10/1/2024 - Πηγή: InStyle
Το έλαιο δεντρολίβανου συχνά αποθεώνεται ως ένα αποτελεσματικό συστατικό για την ανάπτυξη των μαλλιών. Ισχύει πράγματι αυτό;

Προσοχή: Μην το συγχέετε με το εκχύλισμα δεντρολίβανου, γιατί το έλαιο δεντρολίβανου έχει μία σημαντική διαφορά: είναι πιο καθαρό και, συνεπώς, έχει πιο ισχυρή δράση. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα οφέλη του στα μαλλιά, σύμφωνα με κλινικές μελέτες.

Συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση δυνατών και υγιών μαλλιών, καθώς παρέχει στους θύλακες των μαλλιών

θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Βελτιώνει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής

Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηριδίων και της πιτυρίδας, χάρη στα αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακά χαρακτηριστικά του.

Προστατεύει από τους επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες

Όπως ένας ισχυρός ορός βιταμίνης C, έτσι και το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα ενάντια οξειδωτικό στρες, χάρη στη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών ουσιών. Οι δερματολόγοι επιβεβαιώνουν ότι το έλαιο δεντρολίβανου, όπως και άλλα αντιοξειδωτικά, καταπολεμά τις φθορές από τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το έλαιο δεντρολίβανου δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αναγκαίο καθημερινά SPF.

Μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών

Το έλαιο δεντρολίβανου περιέχει καρνοζικό οξύ, έναν παράγοντα που βοηθά στην επισκευή της ζημιάς των ιστών και στη βελτίωση του κύκλου ζωής των κυττάρων. Το συστατικό έχει επίσης δείξει ότι καταστέλλει την DHT, μία ορμόνη που συνδέεται με την τριχόπτωση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella (@isabelladiasco)

Πώς να χρησιμοποιείτε το έλαιο δεντρολίβανου

Αν επιθυμείτε να αξιοποιήσετε τις πιθανές δυνάμεις του ελαίου δεντρολίβανου για την ανάπτυξη των μαλλιών, κάντε το εξής:

Μετά το λούσιμο, ρίξτε πέντε σταγόνες έλαιο δεντρολίβανου (καθαρό ή αραιωμένο) στα χέρια σας ή κατευθείαν στο τριχωτό.Κάντε απαλό μασάζ με τα ακροδάχτυλά σας στο τριχωτό για 5-10’. Τοποθετείστε το κεφάλι σας προς τα πίσω για να αποφύγετε οποιαδήποτε επαφή του ελαίου με τα μάτια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αρχικά κάθε δεύτερη ημέρα και σταδιακά αυξάνετε σε καθημερινή εφαρμογή.

Κάθε καλλυντικό με έλαιο δεντρολίβανου έχει συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης, είτε στη συσκευασία τους είτε online. Οπότε βεβαιωθείτε ότι τις τηρείτε. (Για παράδειγμα, ορισμένα brands συνιστούν το ξέπλυμα του ελαίου μετά τα 15 λεπτά. Ωστόσο άλλα επιτρέπουν την παραμονή του στο τριχωτό κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξέβγαλμα το πρωί.)

Όπως και η μινοξιδίλη, έτσι και το έλαιο δεντρολίβανου αποτελούν δύο από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα κατά της τριχόπτωσης. Παρόλα αυτά, πρέπει να τα χρησιμοποιείτε συνεχώς για αρκετούς μήνες πριν δείτε αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα