Διαμονή σε Φάρο

12:05 4/4/2022 - Πηγή: InStyle

Κάποτε το ίδιο το μέλλον αυτού του μνημείου φαινόταν αβέβαιο. Μέχρι που ο αποκαλούμενος…ιδιωτικός παράγων, έκανε το θαύμα του. Ένας ευφυής ιδιώτης επιχειρηματίας τόλμησε να το μετατρέψει σε ένα δελεαστικό ξενοδοχείο με μοναδική θέα, εκπληρώνοντας ένα, ίσως παιδικό, όνειρό του. Το κλιμακοστάσιο είναι σαφώς πιο ευρύχωρο από όσο θα περίμενε κανείς. Ανεβαίνοντας τις κυκλικές σκάλες, θα βρεθείτε στον πρώτο από τους τρεις συνολικά ορόφους του κτίσματος. Εδώ είναι το μπάνιο, με το εντυπωσιακό κυκλικό ντους του. Ένα κυρτός διάδρομος σας οδηγεί στο κυρίως δωμάτιο που φιλοξενεί ένα μικρό κρεβάτι, ένα

λιτό καθιστικό και ένα πάγκο κουζίνας που όμως άπαντα είναι χρηστικά και άνετα, για μια- τηρουμένων των αναλογιών- ξεκούραστη και χαλαρή διαμονή με πανοραμική θέα 360 μοιρών ακόμη και από το κρεβάτι σας.

Εσείς όμως θέλετε να πάτε ακόμη πιο ψηλά, στην κορυφή. Ε, τότε θα πρέπει να ανεβείτε μια απότομη-είναι αλήθεια- μικρή σκάλα για να βρεθείτε εκεί όπου έλαμπε κάποτε μια λάμπα στο μέγεθος μπάλας Skippy. Εδώ στην καρδιά του άλλοτε φάρου και κάτω από τον αρχικό χάλκινο τρούλο, μπορείτε να βολευτείτε σε ένα τραπέζι για δύο ή εναλλακτικά, να βγείτε στην περιφραγμένη πλατφόρμα που περιβάλλει το δωμάτιο, για να εκστασιαστείτε από την υπέροχη θέα.

‘Σε αυτό το σημείο του λιμανιού του Harlington υπήρχε σταθερά, εδώ και αιώνες, ένα σωτήριο φως πάνω στο οποίο είχαν καρφωμένα τα μάτια τους οι θαλασσοδαρμένοι ναυτικοί που ήθελαν να αράξουν μετά από μακρά και κοπιώδη ταξίδια’. Θα πεί ο Piet Beuker που υπηρέτησε ως φαροφύλακας σε τούτο το σημείο από το 1970. Είναι δε αυτός που έσβησε για τελευταία φορά τον συγκεκριμένο φάρο τον Φεβρουάριο του 1998, κλείνοντας οριστικά μια ιστορία 75 ετών η οποία προέκυψε λόγω μεταβολών στα κανάλια και στην είσοδο του λιμανιού.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στις παρεχόμενες ανέσεις δεν λείπει η κεντρική θέρμανση, η ψηφιακή τηλεόραση με δυνατότητα συνδρομητικών καναλιών, το ραδιόφωνο, όλα τα λευκά είδη, το σεσουάρ, όλα τα είδη μπάνιου και το…parking. Α, λησμονήσαμε τα κυάλια για να ξεχνιέστε στον ορίζοντα , όταν έχετε’ βάρδια’! Καλή διαμονή….

Keywords
Τυχαία Θέματα