Δημήτρης Κόκοτας: «Υπάρχουν μικρά σημάδια βελτίωσης»

15:36 26/4/2024 - Πηγή: InStyle

Ένας μήνας κοντεύει να συμπληρωθεί από την ημέρα που ο Δημήτρης Κόκοτας υπέστη έμφραγμα και ανακοπή καρδιάς. Έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στου “Γ. Γεννηματάς” με την αγωνία για την πορεία της υγείας του να χτυπά “κόκκινο”.

Τα τελευταία 24ωρα ωστόσο επικρατεί αισιοδοξία για τον τραγουδιστή καθώς υπάρχουν θετικές εξελίξεις. Το πρωί της Παρασκευής (26/4), η Σταματίνα Τσιμτσιλή μέσα από την εκπομπή “Happy Day” ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν φήμες που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, γιατί η οικογένεια έχει ζητήσει οι πληροφορίες να δίνονται

με το σταγονόμετρο. Αλλά υπάρχουν κάποια μικρά σημάδια βελτίωσης και το ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας. Γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος και έχει παιδάκι».

Σημειώνεται ότι χθες η δημοσιογράφος Γιάννα Σουλάκη του iatropedia.gr ανέφερε σχετικά με τις τελευταίες πληροφορίες για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα:

«Μετά από σχεδόν ένα μήνα νοσηλείας στη ΜΕΘ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μεταφέρουμε τα πρώτα ευχάριστα νέα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα. Υπάρχουν δύο θετικές εξελίξεις που μπορούμε να μεταφέρουμε. Η πρώτη αφορά στο νευρολογικό σύστημα του ασθενή, καθώς για πρώτη φορά ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα των γιατρών. Αυτό δείχνει πως σιγά σιγά αποκτά συνείδηση. Το δεύτερο είναι πως σιγά σιγά αποκτά αυτονομία στις αναπνοές του. Δηλαδή περισσότερο αναπνέει από μόνος του και λιγότερο με τη βοήθεια του μηχανήματος.

Αυτό σημαίνει πως αν όλα εξελιχθούν ομαλά, σε σύντομο χρονικό διάστημα οι γιατροί θα μπορέσουν να τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη και τον αναπνευστήρα. Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μια στασιμότητα, αλλά αυτή τη φορά οι γιατροί βλέπουν ένα φως αισιοδοξίας και ελπίδας για τον ασθενή. Είναι ακόμη πολύ μακρύς ο δρόμος. Οι γιατροί περιμένουν να πέσουν κι άλλο τα επίπεδα των κατασταλτικών φαρμάκων. Η επικινδυνότητα είναι πως ο ασθενής παραμένει στη ΜΕΘ διασωληνωμένος. Ελπίζουν οι γιατροί να καταφέρουν να τον αποσυνδέσουν τις επόμενες μέρες».

Ευχή όλων είναι ο Δημήτρης Κόκοτας να επιστρέψει γερός σύντομα στο σπίτι του και την οικογένειά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα