Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος γάλλος σχεδιαστής Emanuel Ungaro

Θλίψη έχει προκαλέσει στο χώρο της μόδας η είδηση ότι ο σπουδαίος Γάλλος σχεδιαστής, Emanuel Ungaro δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Ο Ungaro, ο οποίος είχε αποσυρθεί από τον χώρο της μόδας  το 2004, άφησε τη τελευταία του πνοή, το περασμένο Σάββατο, στο Παρίσι σε ηλικία 86 ετών. Ο γαλλικός οίκος ανακοίνωσε την είδηση την Κυριακή, μέσα από το επίσημο προφίλ του στο Instagram.

View this post
on Instagram

La Maison qu'il a fondée en 1965 et qui porte toujours son nom pleure aujourd' hui ce Couturier au talent immense.Il restera dans nos mémoires comme le Maitre de la sensualité, de la couleur et de la flamboyance. #emanuelungaro #couturier

A post shared by emanuel ungaro (@emanuelungaroparis) on Dec 22, 2019 at 8:34am PST

Ο σχεδιαστής γεννήθηκε το 1933 στη πόλη Aix-en-Provence της Νότιας Γαλλίας. Στην ηλικία των 22 -πριν δημιουργήσει το δικό του brand- μετακομίζει στο Παρίσι και βρίσκεται μαθητευόμενος του σχεδιαστή Cristobal Balenciaga στην εταιρεία Courrèges.

View this post on Instagram

The Fashion House he founded in 1965 still bearing his name cries today this extremely talented Couturier. He will stay in our memories as the Master of sensuality, colours and flamboyance.

A post shared by emanuel ungaro (@emanuelungaroparis) on Dec 22, 2019 at 8:36am PST

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, ο σχεδιαστής -ο οποίος τολμούσε να είναι διαφορετικός, και πειραματιζόταν με υφάσματα που είχαν πολύχρωμα και τολμηρά σχέδια- είχε ντύσει με τις δημιουργίες του μερικές από τις μεγαλύτερες stars ολόκληρου του πλανήτη, ανάμεσα τους: η Jacqueline Kennedy και η Catherine Deneuve.

Keywords
Τυχαία Θέματα