Επιδερμίδα άνω των 30: Ποια είναι τα must βήματα της skincare ρουτίνας σας

14:45 29/2/2024 - Πηγή: InStyle
Hint: Η καλύτερη ρουτίνα περιποίησης σίγουρα δεν είναι μακροσκελής (βλ. κορεάτικο skincare), άλλωστε ποιος έχει τον χρόνο για τέτοια;

Πατήσατε τα 30; Tέλεια! The best is yet to come. Μαζί με τα νέα σχέδια ζωής που μπορεί να φτιάχνετε, καλό είναι να κάνετε μία μικρή αναπροσαρμογή στην καθημερινή σας περιποίηση, θέτοντας τις βάσεις για μία υγιή, όμορφη, φρέσκια επιδερμίδα όχι μόνο

στη δεκαετία των 30 αλλά και στις επόμενες.

Είτε επιθυμείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας ελαστικό, να μειώσετε τα σημάδια της γήρανσης, είτε να διατηρήσετε τη γενική υγεία και ενυδάτωσή του, ανακαλύψτε την καλύτερη ρουτίνα περιποίησης.

Βήμα 1: Καθαρισμός

Εντάξει, δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και αυτό το βήμα δεν πρέπει να το παραλείπουμε σε καμία ηλικία. Επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό που ξεπλένεται με νερό, το οποίο διασπά το μακιγιάζ και αφαιρεί τους ρύπους και το περιττό σμήγμα. Προσοχή: Το καθαριστικό σας δεν πρέπει να αφήνει αίσθηση ξηρότητας. Καθαρίζετε το πρόσωπο και τον λαιμό σας πρωί και οπωσδήποτε βράδυ. Έτσι η επιδερμίδα οξυγονώνεται και επιτρέπει στα καλλυντικά σας να διεισδύσουν βαθύτερα και να δράσουν πιο αποτελεσματικά.

Βήμα 2: Τόνωση & λάμψη

Μετά τον καθαρισμό, απλώστε ένα toner λάμψης που βοηθά στην απαλή απολέπιση και λειαίνει την εμφάνιση των πόρων. Μπορείτε να επιλέξετε μία ήπια σύνθεση με νιασιναμίδη ή με ελάχιστη συγκέντρωση οξέων, για την ενίσχυση της φυσικής λάμψης σας.

View this post on Instagram

A post shared by @jenniferlawrenceoffical__

Βήμα 3: Ενυδάτωση με ορό

Ένα συμπυκνωμένο κοκτέιλ με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ, θα ενισχύσει την υγρασία στα κύτταρα αλλά και τη λάμψη της επιδερμίδας. Και όχι μόνο, αφού ένας αντιγηραντικός ορός στοχεύει στις λεπτές γραμμές, προλαμβάνει τις ρυτίδες και βοηθά το δέρμα να είναι πιο λείο και φρέσκο.

Βήμα 4: Φροντίδα στην περιοχή των ματιών

Στα τριάντα σας, οι μαύροι κύκλοι, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες μπορεί να γίνουν πιο εμφανείς γύρω από τα μάτια. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μία αποτελεσματική κρέμα ματιών, σχεδιασμένη για τις συγκεκριμένες ατέλειες. Αν έχετε ήδη ρυτίδες στην περιοχή, επιλέξτε μία σύνθεση με ρετινόλη αλλά χρησιμοποιείτε την μόνο το βράδυ.

Βήμα 5: Ενυδάτωση με κρέμα

Ένα σωστά ενυδατωμένο δέρμα που ακτινοβολεί υγεία είναι το ζητούμενο. Γι’ αυτό μην παραλείπετε την κρέμα ενυδάτωσης η οποία θα σφραγίσει όλα τα πολύτιμα συστατικά που ήδη της προσφέρατε στα προηγούμενα βήματα. Επιλέξτε την κατάλληλη σύνθεση ανάλογα με τον τύπο σας για την πρωϊνή περιποίηση και μία για τη βραδινή.

View this post on Instagram

A post shared by Brie Larson (@brielarson)

Βήμα 6: Προστασία

Το τελευταίο βήμα της καθημερινής περιποίησης στα 30s είναι οπωσδήποτε η εφαρμογή SPF. Η προστασία από τις UV ακτίνες είναι ουσιαστική για κάθε ηλικιακή ομάδα. Εφαρμόζοντας λοιπόν κάθε πρωϊ ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας είναι η καλύτερη πρόληψη ενάντια στη φωτογήρανση και τα πρόωρα σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες και κηλίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα