Γυναίκες άνω των 50: Πώς θα αντιμετωπίσετε το άγχος – Οι 10 απλές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε

22:30 9/2/2024 - Πηγή: InStyle

Για τις γυναίκες άνω των 50 ετών, οι επιπτώσεις του χρόνιου στρες είναι σύνθετες. Το σώμα μας δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο ήταν κάποτε, επομένως χρειάζεται καλύτερη συντήρηση, με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, για να επανορθωθεί. Οι αλλαγές της μέσης ηλικίας προκαλούν άγχος, το οποίο κάποιες φορές μπορεί να είναι και θετικό, κρατώντας μας σε εγρήγορση. Ωστόσο, αν το άγχος γίνεται αρνητικό, δημιουργείται ένταση στο σώμα, προκαλώντας μια ποικιλία σωματικών προβλημάτων – όπως πονοκεφάλους, στομαχικές διαταραχές, υψηλή αρτηριακή πίεση, πόνο στο στήθος και προβλήματα ύπνου.

Τα

κλειδιά για λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη ευτυχία; Δεν είναι περισσότερα χρήματα ή υλικά αντικείμενα, λέει ο Charles Raison, MD, καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison. Είναι θετική δράση, καλή υγεία, καλές σχέσεις και μια αίσθηση αισιοδοξίας.

Credit: 123RFΠώς να μειώσετε το άγχος και να επιτύχετε συναισθηματική ισορροπία

Ασκήσου τακτικά. Η άσκηση μειώνει το άγχος, βελτιώνει τη διάθεση και ενισχύει την συνολική υγεία. Σας βοηθά επίσης να κοιμάστε καλύτερα.

Δημιουργήστε ένα σύστημα υποστήριξης. Για μερικούς ανθρώπους, το να γίνουν μέλη μιας κοινότητας ή μιας ομάδας, βοηθά στη μείωση του άγχους. Κολύμβηση, χορός, ταξίδια, πεζοπορίες κ.λ.π. είναι ιδανικές δραστηριότητες για να κάνετε σταθερές φιλίες και να νιώσετε ζεστασιά, ασφάλεια και σύνδεση.

Κρατήστε θετική στάση. Προσπαθήστε να ακούτε μόνο τα καλά νέα και να αφήνετε στην άκρη τα αρνητικά και κακόβουλα σχόλια. Επίσης, κάντε μια λίστα ευγνωμοσύνης, με όλα εκείνα που σας γεμίζουν χαρά και ψυχική γαλήνη.

Αφήστε πίσω τα αρνητικά. Αποδεχτείτε ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε και κοιτάξτε μπροστά.

Credit: 123RF

Να είστε δυναμικές αντί για επιθετικές. Αντί να είστε θυμωμένες, αμυντικές ή παθητικές, διεκδικήστε… τα συναισθήματα, τις απόψεις ή τις πεποιθήσεις σας.

Βρείτε τρόπους για να χαλαρώσετε. Μάθετε να διαλογίζεστε. Δοκιμάστε μια εφαρμογή χαλάρωσης, ή ακούστε κλασική μουσική.

Αναπτύξτε νέα ενδιαφέροντα. Η αίσθηση της περιπέτειας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος. Συντονιστείτε στα όνειρά σας. Βρείτε πράγματα για τα οποία είστε παθιασμένες. Βρείτε ένα χόμπι. Να είσαι δημιουργική!

Ξεκουραστείτε και κοιμηθείτε αρκετά. Όταν είστε υπό στρες, το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει. Δώστε του λοιπόν, την ευκαιρία να χαλαρώσει…

Credit: 123RF

Τρώτε υγιεινά, ισορροπημένα γεύματα. Το σώμα σας χρειάζεται καλή διατροφή για να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις του στρες. Επίσης, μην βασίζεστε στο αλκοόλ για να ηρεμήσετε από το άγχος σας.

Γίνετε εθελόντρια. Όταν δεσμεύεσαι να βοηθάς τους άλλους, βρίσκεις σκοπό. Αφαιρείτε την εστίαση από τον εαυτό σας και την ίδια στιγμή επιτυγχάνετε ένα αίσθημα ολοκλήρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα