Η Björk ποζάρει με φόρεμα υψηλής ραπτικής από αληθινά ανθρώπινα μαλλιά

21:01 27/3/2024 - Πηγή: InStyle

Η Björk εντυπωσιάζει ποζάροντας με “το πιο εμβληματικό φόρεμα της χρονιάς”. Το ίνδαλμα της μουσικής από την Ισλανδία κοσμεί το εξώφυλλο του τεύχους Απριλίου-Μαΐου της Vogue Scandinavia και για το ντεμπούτο της στη βίβλο της μόδας πόζαρε με ένα… πρωτοποριακό φόρεμα.

Συγκεκριμένα το φόρεμα αυτό προέρχεται από την ανοιξιάτικη συλλογή υψηλής ραπτικής του John Galliano για τον Maison Margiela την άνοιξη του 2024. Αποτελείται από ένα διαφανές, τούλινο σλιπ

μαζί με έναν κορσέ, προσθετικά γοφών από σιλικόνη και ηβική περούκα “φτιαγμένη από αληθινά ανθρώπινα μαλλιά που κεντήθηκαν επιμελώς στον καβάλο σ’ ένα κορμάκι από μεταξωτό τούλι”, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maison Margiela (@maisonmargiela)

Η πρώτη επίδειξη έγινε στην πασαρέλα τον Ιανουάριο και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές και προκάλεσε έντονες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συλλογή του Galliano ήταν εμπνευσμένη από “το υπογάστριο του Παρισιού”, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Maison Margiela, όπως φαίνεται στα πορτρέτα του φωτογράφου Brassaï.

Ως εκ τούτου, η έμπνευση του οραματιστή σχεδιαστή φαίνεται να προέρχεται από τις εργάτριες του σεξ, οι οποίες ιστορικά φορούσαν μερκίνι (ηβική περούκα) για να κρύψουν το ξύρισμα, τις ουλές ή σημάδια ασθένειας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maison Margiela (@maisonmargiela)

Ενώ η Kendall Jenner έγινε η πρώτη διασημότητα που εμφανίστηκε με ένα από τα looks από το πολυσυζητημένο show του Margiela για το Vanity Fair Oscar Party νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Björk έκανε ντεμπούτο με ένα από τα haute merkins του Galliano, όπως εμφανίστηκαν στην πασαρέλα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Björk (@bjork)

Όπως έγραψε στο Instagram, ήταν “μεγάλη τιμή που κατάφερα να φορέσω αυτό το ρούχο. Φορούσα margiela στο ντεμπούτο εξώφυλλό μου έτσι είναι έντονα συναισθηματικό αυτό για εμένα”.

Η τραγουδίστρια, η οποία φόρεσε κομμάτια Margiela από τη δική της ντουλάπα για το εξώφυλλο του πρώτου της άλμπουμ “Debut” το 1993, δήλωσε στο περιοδικό ότι “έδειχνε σούπερ μυώδης στη φωτογράφηση μόδας”.

“Όταν φόρεσα το φόρεμα Margiela και τους προσθετικούς γοφούς, μου φάνηκε τόσο πολύ μια στιγμή κατά την οποία έκλεισε ο κύκλος. Ήταν μια στιγμή ιδιαίτερα βαθιά“, εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα