Η αποστομωτική απάντηση της Jen Psaki γύρω από το ζήτημα των εκτρώσεων, που θέλουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά!

08:46 9/9/2021 - Πηγή: InStyle

Αμερική 2021. Η προεδρία του Donald Trump μπορεί να ανήκει στο παρελθόν, η Kamala Harris έχει κατακτήσει την θέση της πρώτης μαύρης αντιπροέδρου των ΗΠΑ, και παρόλα αυτά, ο αγώνας για την αποδοχή του δικαιώματος των γυναικών να διακόψουν μια εγκυμοσύνη μαίνεται, με έντονες αντιδράσεις.

Η Chrissy Teigen γιορτάζει την απεξάρτηση της από το αλκόολ με μια τρυφερή ανάρτηση


Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen

Psaki, χρειάστηκε να απαντήσει γύρω από το ζήτημα των εκτρώσεων, σε άνδρα δημοσιογράφο, που ρώτησε: “Γιατί ο Πρόεδρος στηρίζει την διαδικασία της έκτρωσης, αφού οι αξίες του, ως Καθολικός, διδάσκουν πως η έκτρωση είναι ένα ηθικό λάθος;”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Saint Hoax (@sainthoax)


Η ίδια η Psaki απάντησε: “Πιστεύει πως είναι δικαίωμα της κάθε γυναίκας, είναι το σώμα της και είναι μια δική της επιλογή”, με τον δημοσιογράφο να μην σταματά την συζήτηση, μιας και όπως φαίνεται δεν έλαβε την απάντηση που ήθελε, και συνέχισε, λέγοντας: “Ποιος, λοιπόν, θεωρεί, πως θα πρέπει να προστατεύσει αυτό το αγέννητο παιδί;”

“Θεωρεί πως είναι δικαίωμα της κάθε γυναίκας να πάρει αυτές τις αποφάσεις, μαζί με τον γιατρό της. Ξέρω πως εσείς δεν ήρθατε ποτέ αντιμέτωπος με αυτές τις επιλογές, δεν έχετε υπάρξει έγκυος, αλλά για τις γυναίκες εκεί έξω που έρχονται αντιμέτωπες με αυτές τις αποφάσεις, είναι μια απίστευτα δύσκολη διαδικασία. Ο Πρόεδρος πιστεύει πως πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμα τους”.

Μετά, μάλιστα, και την δεύτερη αποστομωτική απάντηση της, αναγκάστηκε να διακόψει τον ρεπόρτερ που επέμενε να επιστρέφει στο θέμα, λέγοντας του πως έχει λάβει αρκετό χρόνο για μια μέρα, κάνοντας τον να αποχωρήσει επιδεικτικά από την αίθουσα τύπου.

Olivia Wilde: Στο πλευρό του Harry Styles κατά τη διάρκεια της περιοδείας του


Παρόλο που φαντάζει αδιανόητο, για μια δήθεν πολιτισμένη δυτική κοινωνία, το ζήτημα των εκτρώσεων εξακολουθεί να είναι ένα θέμα ταμπού, μια διαδικασία που σε μερικές χώρες παραμένει παράνομη, με χιλιάδες γυναίκες να ρισκάρουν την ζωή τους και την υγεία τους. Και όλα αυτά έγιναν μετά την τοποθέτηση του Προέδρου Biden κατά του νόμου SB8 στην πολιτεία του Τέξας, που δίνει το δικαίωμα να μηνύονται άτομα που βοήθησαν στην διεξαγωγή έκτρωσης, καθιστώντας την εν ολίγοις ποινικό αδίκημα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The White House (@whitehouse)


Όσο για την Jen Psaki; Σίγουρα απέδειξε πως το αφεντικό πλέον είναι -και- γένους θηλυκού.

Keywords
Τυχαία Θέματα